Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak ja na tehotensky a poprodni pas nedam dopustit. Po prvni tehu jsem byla hned ve forme, ale tentokrat jsem cekala dvojcatka, tak jsem se bala, jak bude vypadat a radsi jsem si pas koupila. Nejdriv mi dali jeden v porodnici, tenci, ohebnejsi, ktery jsem nosila prvni tyden a pak jsem si na 6 tydnu na cely den nasazovala tenhle :
http://www.bellybandit.com/…-bandit.aspx
vzdycky kdyz jsem si ho sundala, tak jsem si prisla desne rozkydla
pak jsem ho uz sundala, protoze bych potrebovala mensi velikost a uz se mi nechtely utracet ty penize…skoda, ze namam fotku myho bricha, jako po dvojcatech a za 3 mesice jsem na puvodni velikosti ![]()
Myslim, ze to byla jedna z mych nejlepsich investic ![]()
Hodne zalezi na tom, jaky ten pas je. Ja mela drahy a kvalitni. Suprovej material a pevnej ![]()
@paja88 -ahojky. Jak tady koukám na ten odkaz, tak to je v cizím jazyku. Prosím tě, kolik tě přišel a jak ho eventuelně objednat-moc děkuji za radu.:-):-)
Tak musím napsat po zkušenosti se stahovacím pasem jedno. Takový pas, jako je Farlin apod., tak jsem ho zkoušela a nic moc teda. Ale jak jsem si pořídila neoprenový pas na pocení, tak to byl vidět první efekt za týden, že mám menší břicho.
Jsem si vzpomněla, že jsem na tuto diskuzi dávněji natrefila, tak jsem si řekla, že tu pak napíšu i svou zkušenost.
Máte někdo nějaké aktuální stránky, kde poporodní pás pořídit? jaký je dobrý? po prvním těhu jsem měla tento http://www.newbaby.cz/…tahovaci-pas , ale shrnoval se a hrozně mě to rozčilovalo.
máte někdo zkušenost treba se stahovacími pásy co se používají na normální vytvarování třeba pod šaty?
@budi Osobně nemám, ale vím, že se používají stahovací korzety. Viděla jsem to na silnější holce a ta najednou neměla ty „špíčky“ pod lopatkami a neteklo bříško. Já sama to ale nikdy neměla, ale už jsem nad tím uvažovala. Opravdu jí to udělalo hezkou siluetu. K tomu se ještě dávají takové kraťásky na zpevnění zadku. Kde to sehnat, to nevím. ![]()
Ja si koupila stahovaci brisni pas asi za sedm stovek, mela jsem ho na sobe asi trikrat. Mozna i kvuli vedru, mala se. vyklubala v puli cervence, byl mi hrozne neprijemny, dalo se v nem jen chodit, nebo lezet, mne se proste pri sednuti vzdycky ohrnul a stvalo me to. Asi je to individualni, ale ja uz bych do nej nesla, za me zbytecne vyhozeny penize. Brisko se nakonec spravilo samo, za chvilku budu moct i posilovat (jsem po cisari) a pak to bude uplne v poho ![]()
@Janha
no mě se ten pitomý kousek (z mého odkazu výše) taky furt shrnoval. Ale slyšela jsem, že existují nějaké třeba s kosticemi a tak. nechce se mi věřit, že by to žádná ženská na světě nenosila - určitě to nosí a neshrnuje se jim to, jenom koupit ten správný kousek… a to právě nevím jaký je ten správný.
já budu rodit začátkem prosince, takže vedro mi určitě nehrozí ![]()
Holky poraďte mi
Několikrát jsem četla, že jste začali nosit pás už v porodnici..Já mám termín 30.1, chtěla jsem si pás koupit předem, abych ho také mohla nosit co nejdřív, ale nevím vůbec co za velikost? Nikdo mi neřekne jak velký obvod břicha budu mít po porodu, abych si vybrala dle rozměrů
Jak jste vybírali vy?
Děkuji ![]()
Zkouším ještě jednou dotaz -----
zná někdo nějaký stahovací břišní pás s kosticemi? aby se neshrnoval???
viděla jsem nějaké, které mají třeba i jakoby kalhotky, které se zapínají mezi nohama na patentky (přes normální kalhotky), takže se to neshrnuje.
Má prosím někdo nějakou konkrétní zkušenost? doporučíte nějaký???
a myslím že to rozhodně nemusí být přímo určeno jako „poporodní pás“… přece i pod plesové šaty to někdo nosí, nebo ne???
Přesně takový jsem používala po porodu dvojčat. Koupila jsem v lékárně přímo v nemocnici. Je od české firma NÍŽEK ORTOPROTETIKA a je super. Jak jsem stáhla bříško, tak nikdo nepoznal, že jsem po porodu. Bez něho jsem měla břicho, jak v šestém měsíci ![]()
@budi ja jsem pouzivala ty kalhotky a fungovalo to. ted uz bych do toho nesla, je to drahe a k pouziti na chvilenku, kila jdou dolu sama - je to frmol
Asi Vás pobavím, ale mě nejvíce pomohl manželův ledvinový pás na motorku
Samozřejmě jsem jej používala jen doma. Možná to nevyzní moc vábně, ale tím jak je ten pás hrubý jsem se pod ním i potila (taková sauna a pás v jednom) a do měsíce jsem měla břicho jak před otěhotněním (ploché) ![]()
@superandrysek píše:
@budi ja jsem pouzivala ty kalhotky a fungovalo to. ted uz bych do toho nesla, je to drahe a k pouziti na chvilenku, kila jdou dolu sama - je to frmolhttp://www.mamaobchod.cz/…aci-kalhotky
no takové stahovací kalhotky mi přijdou extrémně nepraktické - dyť se to musí prát každý den, někdy i dvakrát, tak to bych jich musela mít několik ![]()
A ještě dodám, já osobně nejsem zastáncem stahovacích pasů pouze z toho důvodu, že je to naprosto nepohodlná záležitost.
Měla jsem možnost vyzkoušet a asi bych to psychicky nezvládla, pocit, že mě něco „stahuje“, je pro mě stejná tragedie, jako stísněný prostor ve výtahu