Pořád řvou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2715
23.8.16 21:53
@bramburka81 píše:
@Lenka 6dětí Jenomže ono nelze se dětem věnovat celodenně ;).

no zkraje to bude asi mít paní náročný, ale děti se musí naučit, co je správné a co už ne. Jak se mají k sobě chovat. Když to vezmu u nás, jak probíhá den. Ráno vstanem, zuby, snídaně, chvíli si pohrajou, starší dělá něco na okluzor (má tupozrakost, tak musí dělat drobný věci), pak jde se ven na procházku. Přijdem, udělám oběd, většinou mi pomáhají i děti, škrábat brambory, i rok a půl syn taky pomáhá, podává je. :lol: a jí je syrový :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oběd, po obědě malej spí, je čas na většího, může pomoci umýt nádobí, je čas zahrát si hru, Pak si starší skoukne nějakou pohádku, aby si odpočal. Po spaní, sváča, jde se ven na písek pod barák. Nataháme haldu krámů, deku autíčka, křídy, bábovky, samozřejmě kafíčko :mrgreen: a jde se. Tam vydržíme do 18 hodin, takže jsme venku min. 3 hodiny, což je super. V zimě to tak nepůjde, tak to budou takový ty aktivity doma, modelína malování, vyrábění :mrgreen: Děcka vyblbnutý, d jdou se vykoupat, hrajou si a já dělám véču a je večerní klídek. :P
Podle mě se nemusí člověk vyloženě věnovat, ale být s nimi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
23.8.16 21:57

Je uklidňující číst, že děti houkají i jinde, než u nás… :zed: Můj 2,5letý expert sice namluví dohromady 10 slov, zato od rána do večera nezavře pusu. Mluví, zpívá, houká, dožaduje se informací o věcech kolem, v nejméně vhodnou chvíli ječí, křičí, piští, sviští a ledaco ještě..Posledních pár měsíců mám z něj hlavu jako pátrací balón. Takovej hodnej chlapeček to umí být, ale s nastoupeným obdobím prvního vzdoru se střídá s neslušnou uječenou opičkou. Děs běs. Jediný, co na něj zabírá ohledně toho křičení je informace, že „už je pozdě/ už je po obídku, někde kolem v domečcích mohou spinkat miminka. co víme o křičení, když spinkají miminka?“ „né.“ To zvládl pochopit a dodržuje to. Nenaučili by se to ještě i ti vaši? Docela dlouho si to pamatuje. Že někdo spinká se dá aplikovat docela často :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
23.8.16 22:07

@xsaleen To je jak kdybych to psala ja. Nasim je 8,4 a nejmladsimu 8m. Rev je tu od rana do noci. Prostrednimu uz jsme zacali rikat Pepin. Maleho fakt lituju, mza chvilku z nich bude mit tiky. Kdyz byla skola, tak vzdycky cele pondelni dopoledne prospal, aby dohnal vikend.
A vzit je s sebou nekam vsechny najednou, to je bozi trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
23.8.16 22:07

Mně poslední dobou vytáčí moje 6 letá, která ječí, snad ji to přejde, ale někdy bych ji fakt nejraději zahodila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.8.16 22:09
@Fofrník píše:
Proč ne? :)

Tak jednak je třeba udělat nějaké věci doma - uklidit, uvařit, poumývat koupelny, posekat venku trávu, dělat něco na zahradě atd. Já navíc chodím některé dny do práce, teď o prázdninách jsme byli stále pryč, takže se práce doma hromadí a je třeba ji jednou za čas udělat :). U něčeho můžou pomáhat děti, něco si raději udělám sama.
A druhá věc je, že podle mě by se děti měly naučit si hrát a zabavit se samy. S našim nejstarším jsme si pořád hráli, něco stavěli a je ze všech dětí v tomto nejméně samostatný. Naši kluci už ví, že někdy je čas ke hře, mazlení, povídání si, čtení, ale někdy potřebuju doma pracovat, zregenerovat síly po práci, v klidu si vybalit nákup a mít čas i pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.8.16 22:15

A ohledně miminka - v tom byli kluci perfektní. Prostě věděli, že když miminko spí, tak nesmí řvát. A náš se taky dospával, když byli starší ve školce, jak psala @PetiteFillette. On byl do roku a půl fakt velký spáč, ještě v roce a půl chodil spát hned ráno, jak odešli kluci z domu. Zalomil to a spal třeba dvě hodiny :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
23.8.16 22:17
@bramburka81 píše:
Tak jednak je třeba udělat nějaké věci doma - uklidit, uvařit, poumývat koupelny, posekat venku trávu, dělat něco na zahradě atd. Já navíc chodím některé dny do práce, teď o prázdninách jsme byli stále pryč, takže se práce doma hromadí a je třeba ji jednou za čas udělat :). U něčeho můžou pomáhat děti, něco si raději udělám sama.
A druhá věc je, že podle mě by se děti měly naučit si hrát a zabavit se samy. S našim nejstarším jsme si pořád hráli, něco stavěli a je ze všech dětí v tomto nejméně samostatný. Naši kluci už ví, že někdy je čas ke hře, mazlení, povídání si, čtení, ale někdy potřebuju doma pracovat, zregenerovat síly po práci, v klidu si vybalit nákup a mít čas i pro sebe.

No u nás se většina věcí dělá s dětma. ;) Rádi pomáhají a napodobují. Tím nechci říct, že se někdy neseberou a nejdou dělat lumpárny na zahradu nebo že někdy nedělají brajgl. Ale to co popisuje zakladatelka neznáme a to nemáme žádné svatoušky. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.8.16 22:25

@Fofrník A kolik máte kluků :)? Tak každý doma funguje jinak, já osobně nemám nervy na to, aby mi se vším pomáhali :oops:. Ale třeba miluju, když se mnou pečou vánoční cukroví nebo nějaké buchty. S mladšími jsem hodně vařila, ale teď už na to není tolik času, nejmladší nevydrží u ničeho, a navíc si hodně vyhrají spolu :srdce:. Ovšem někdy za cenu křiku - ale jak jsem psala, ono je to často o tom, že to je nějaká jejich hra. Občas se regulérně poperou. Malý je hrozný záškvara, pořád do nich dlube, provokuje je, chce si vyjednat své místo mezi staršími…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
23.8.16 22:25

4 a 6 a úplně to samý. Frčí u nás vlaky, auta tramvaje takže zvukové projevy imrvere. K tomu jsou věčně v sobě, takze řev, jeceni, vykriky, knourani..od sebe zlatí, spolu hrozní. Nejhorší je, ze si hrají hezký, rikam si fajn, jdu do kuchyně, posbirat prádlo, minuta a je řev. Sousedka si stěžuje na jejich zvukové projevy. Asi jim prelepim pusu. :nevim:

Ta historka se sanitkou a blik blik mě dostala, muj starší dělá to samé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
23.8.16 22:33
@bramburka81 píše:
@Fofrník A kolik máte kluků :)? Tak každý doma funguje jinak, já osobně nemám nervy na to, aby mi se vším pomáhali :oops:. Ale třeba miluju, když se mnou pečou vánoční cukroví nebo nějaké buchty. S mladšími jsem hodně vařila, ale teď už na to není tolik času, nejmladší nevydrží u ničeho, a navíc si hodně vyhrají spolu :srdce:. Ovšem někdy za cenu křiku - ale jak jsem psala, ono je to často o tom, že to je nějaká jejich hra. Občas se regulérně poperou. Malý je hrozný záškvara, pořád do nich dlube, provokuje je, chce si vyjednat své místo mezi staršími…

Kluků pět. No jsou věci která si taky raději udělám sám ale pokud přijdou tak to prostě děláme spolu. Je to sice časově i nervově náročnější ale o to větší zábava. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.8.16 22:41
@Fofrník píše:
Kluků pět. No jsou věci která si taky raději udělám sám ale pokud přijdou tak to prostě děláme spolu. Je to sice časově i nervově náročnější ale o to větší zábava. ;)

Tak to tě obdivuju :palec:. Celý den bych je nechtěla mít za zadkem :oops:. Něco jiného je, když člověk chodí do práce, pak má na ty děti odpoledne mnohem více energie než když je s nimi stále sám (manžel pracovně vytížený).
U nás s těmi „mužskými“ pracemi taky pomáhají, ale takové ty klasické denní činnosti si dělám obvykle sama. Kluci dostanou nějaký úkol, utřít prach, zalít kytky, vynést koš atd. Ale ten nejmladší je pořád ještě malý, navíc nespolupracující :mrgreen:, takže raději uklízím bez něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
23.8.16 22:58
@bramburka81 píše:
Tak to tě obdivuju :palec:. Celý den bych je nechtěla mít za zadkem :oops:. Něco jiného je, když člověk chodí do práce, pak má na ty děti odpoledne mnohem více energie než když je s nimi stále sám (manžel pracovně vytížený).
U nás s těmi „mužskými“ pracemi taky pomáhají, ale takové ty klasické denní činnosti si dělám obvykle sama. Kluci dostanou nějaký úkol, utřít prach, zalít kytky, vynést koš atd. Ale ten nejmladší je pořád ještě malý, navíc nespolupracující :mrgreen:, takže raději uklízím bez něho.

No já mám někdy pocit, že si jdu do práce taky odpočinout. :D Máme to s manželkou rozdělený ale máme pořád co dělat. Nespolupracující není zaplať pánbůh u nás nikdo. Jen naše pubrtální holčička to sem tam testne jestli jí to neprojde ale má smůlu. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
24.8.16 12:37

@TerezkaM tak situace z ted… manžel má noční, tak jsem šla s dětma na dvě hodiny ven, on spát… přijdeme domů, říkám at nevyvádí, že táta spí… vykoupou se, ok… ted tu začli lítat a ječet… 3× jim řeknu, že spí… nic, jako kdybych nic neřekla, zařvu.. opět nic… no chytla jsem staršího v letu za flígr, jestli mi jako neruzuměl, že táta spí… no chvíli uražen, ted si hraje na posteli s autama, mladší tu pobíhá kolem mě, ale je relativně klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
24.8.16 12:39

@Fofrník tak pro mě s nima něco dělat zábava moc není.. že jim to trvá, no ok.. ale problém je v tom, že mám malinkou kuchyni i koupelnu, takže pokud se mi tam nasáčkujou ještě oni, tak se tam o ně akorát přerážim, mladší strká do staršího, neb chce taky, a zase řev, že on hostrká, ten zas že chce taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
24.8.16 14:10

@xsaleen ono to chvilku trvá, než se tu posloupnost někdo spí - budu se tišit, naučí. Já to zdůrazňuju už alespoň půl roku, možná dýl, už od chvíle, kdy se začal hlasitě projevovat. Tiší se venku, když jdeme z výletu po osmé, doma po obědě (to je prostě čas odpočinku) a večer po osmé. Opakuju stokrát, jedině tak se naučí, že v určitou denní dobu a na určitých místech prostě nikdo neřveme. Už by chtěl chodit do školky, tak ho při neposlechnutí učím, že když bude moc řvát, děti se leknou a nebudou s ním chtít kamarádit. Tomu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí