Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@diginiga Vítej v období vzdoru. Obrn nervy, vyprdni se na okoli s zahaj akci pokus omyl, nez prijdes na to jaky styl komunikace na prcka plati.
Příspěvek upraven 09.10.18 v 20:27
jojo, období vzdoru vám začalo. kdybych řešila okolí, tak si dva roky nenakoupím. dobré je vypozorovat, co ten vztek spouští a některým situacím se pak dá předcházet. Jinak já taky zjistila, že daní na zadek u mých dětí nezabírá. To bych si umlátila ruku a absolutně bez efektu. U nás zabírala ignorace. Taky jsem eliminovala situace, kde by byly konflikty. Ale na důležitých věcech jsem trvala, a to se mi děti běžně i válely vzteky po zemi.
@Svistice píše:
@diginiga Vítej v období vzdoru. Obrn nervy, vyprdni se na okoli s zahaj akci pokus omyl, nez prijdes na to jaky styl komunikace na prcka plati.Příspěvek upraven 09.10.18 v 20:27
Na našeho teda platilo jenom, aby z toho vyrostl. Od roka a půl do čtyř vztekloun a vznětlivý je dodnes. Sice je to věkem lepší, ale povaha se nemění.
@diginiga snaž se minimalizovat ty situace kdy se vzteká…protože at udelas co udelas vše je spatne… když mu tu sušenku koupíš je to naprd…když ji nekoupíš a plesknes ho asi taky žádný dobrý řešení…prostě ho do krámu ber co nejmín to jde
mám stejne starou dceru a zatímco se synem jsem do krámu chodila normálně s ní to nejde! řve a furt neco chce---tak když musím beru jí tam ale dám si ji do manducy aby mi nikam nezdrhala anebo jezdim nakupovat až pote co večer usnou