Pořadí někdo se stravenkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.11.20 08:29
@Altavista píše:
Jj, uznávám že ne v každém obchodě co bere stravenky jsou zrovna top suroviny. Ale třeba Billa má i docela dobré sýry. Dál mě napadla zásoba džusů. (my je teda bereme pravidelně, ať žije makro). Nebo jiného pitiva.

Sýry nevydrží dlouho, takže to není řešení. Džusy kupujeme fakt výjimečně. Naposledy ho ani děti nevypily.

Problém je, že momentálně ještě nakoupit jít nemůžu. V Lidlu je to myslím 5 stravenek na nákup. V Tescu taky. A na stravenkove kartě je to omezené taky asi 500 Kč. To musim jít vic než 10krat nakupovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.20 08:35
@zrcadlo píše:
Loni jsem viděla takový stravenkový nákup jedné paní - nakupovala několik krabic přesnídávkových kapsiček, Kubík štrůdlíků, perníčků, piškotů, Bebe sušenek, mussli srdíček atd., trvanlivé mléko, pudinky, prášky do pečiva a do perníku, mouky, sirupy, oleje, kolekce… Pokladní byla asi její známá, protože se daly do řeči a padlo tam něco o tom, že dostala stravenky, tak za to nakupuje pro děti hlavně svačiny, že se to po Vánocích bude hodit, a za část prý nakoupí ovoce a maso těsně před Vánoci. Pamatuju si to, protože mě zarazilo, že mají děti asi pořád sladké svačiny (v tu dobu jsem nejedla cukr, tak jsem si toho všímala).
Já za stravenky kupuju mlsy jako pistácie, uherák, dobrý olivový nebo dýňový olej atd.

Díky za tipy. Já kupují přesnídávky v akci a už jich tolik nepotřebují. Nějaké sušenky pro děti jsem vyhazovala - prošle - přestaly jim chutnat. Tak nechci dělat ničeho zásoby. Mouku máme v pytlich. Mléka mám momentálně 12 krabic v zásobě. Něco sladkého můžu koupit, ale moc ne. Pokladní byla její známá a nákup ji rozdělila na x nákupu. To ne každa pokladní udělá. Minule jsem se o to neodvážila požádat - měla jsem toho hodně a za mnou fronta - ta je u nás šílená pokaždé. A abych šla 5krat za sebou, počítala nakup a pokaždé čekala frontu, tak na to taky nemám nervy. Uvidím, až budu moct na nákup, kolik času mi zbyde a rozpočítám to, kolikrát budu muset jít nakupovat. Ještě je tady COOP, ale ten je strašný. Tam se mi ani jogurty nechtějí nakupovat. Ale výhoda je, že tam není fronta - nikdo tam skoro nechodí.

• Citovat
  • Upravit
16281
30.11.20 08:47
@Anonymní píše:
Díky za tipy. Já kupují přesnídávky v akci a už jich tolik nepotřebují. Nějaké sušenky pro děti jsem vyhazovala - prošle - přestaly jim chutnat. Tak nechci dělat ničeho zásoby. Mouku máme v pytlich. Mléka mám momentálně 12 krabic v zásobě. Něco sladkého můžu koupit, ale moc ne. Pokladní byla její známá a nákup ji rozdělila na x nákupu. To ne každa pokladní udělá. Minule jsem se o to neodvážila požádat - měla jsem toho hodně a za mnou fronta - ta je u nás šílená pokaždé. A abych šla 5krat za sebou, počítala nakup a pokaždé čekala frontu, tak na to taky nemám nervy. Uvidím, až budu moct na nákup, kolik času mi zbyde a rozpočítám to, kolikrát budu muset jít nakupovat. Ještě je tady COOP, ale ten je strašný. Tam se mi ani jogurty nechtějí nakupovat. Ale výhoda je, že tam není fronta - nikdo tam skoro nechodí.

Hele, obzvlášť dneska by ti každá pokladní nákup rozdělit měla - prostě to na ten pás dáš s těmi dělícími příčkami a když bude mít blbé kecy, tak řekneš „Nakupuji rodičům a starším sousedům, aby se u vás v obchodě střídalo co nejmíň lidí a snížilo se riziko nákazy. Ale účtenku potřebuje každý svou.“ A nazdar ;) Já naprosto běžně mám na pásu i 3 různé nákupy (jeden domů, druhý sousedce a třetí např. kafe apod. na firmu, takže potřebuji účtenky zvlášť). Jen vždycky u kasy oznámím „tohle je ještě moje“ a nikdy to nikdo neřešil :nevim:
Přijde mi, že to prostě bojkotuješ dopředu. Tak víš co, nakup za to kartony sušenek a kafe a odnes to do nejbližšího důchoďáku (sleduju projekt Ježíškova vnoučata a je tam několik seniorů, kteří rádi mlsají a vyloženě si sladkosti přejí). Do toho mojí babičky takhle nakupuju takové ty pytlíčky kafe 2v1 a 3v1, těm důchodcům vyhovuje jen ustřihnout roh a vysypat do hrníčku (někteří těžce nesou, že se jim klepou ruce a třeba rozsypají trochu kafe ze lžičky, a tímhle se to eliminuje). Uděláš alespoň někomu radost. A když řekneš u pokladny, že nakupuješ jako dárek pro důchodce a potřebovala bys rozdělit nákup a zaplatit stravenkama, neumím si představit pokladní, která by dělala problémy, nebo že by na tebe někdo řval ve frontě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 09:16

@zrcadlo Zrovna jsme řešili naší financni situaci. Díky koronaviru jsme prisli o dost peněz. Ty peníze by se mi sakra hodily, ale rozložené do delšího období. Uvidím, jak to bude, až budeme moct jít nakoupit. A až budu moct jít do práce, do kolika tam budu - musím dohnat to, co není hotové. Kdybych měla mrazák, tak bych si nakoupila maso a nějakou mraženou zeleninu.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
30.11.20 11:15

Ty jsi ten typ nejde, utrácela jsem 12tis ve stravenkách, nebyla otevřená firma. A normálně jsem na pokladně poprosila, ať mi to rozdělí po 300 :lol: protože jsem je měla šedesátikorunové, případně jsem si pamatovala přibližné částky a rozdělila jsem si to na 2-3 nákupy sama. Holky mi pak říkaly že v pohodě, klidně by mi to rozdělily samy.. Jsem velkého města a nebyl problém.

• Citovat
  • Upravit
36556
30.11.20 11:23
@Anonymní píše:

Ty máš takový typicky český deprimovaný postoj. (Znám, všichni k tomu máme sklony :mrgreen: )

Všeho máš moc, mrazák plny, sušenky vyhazujes, těstoviny ti prošly, džusy děti pít nechtějí… :mrgreen: ale zároveň je to špatný s koronavirem.

Američan, ale i Rus, Ukrajinec ti bude furiantský tvrdit, že se ma dobre, i kdyby se ve spíži už oběsila myš, protože přiznat barvu by byla ostuda. :mrgreen:

U nás je to naopak. Mít se dobře, je podezřelý.

Když si to rozpocitas, tak to zvládneš! Až budeš moct ven, uděláš 16 nákupu po 500. Bude to zápřah, ale to dáš. Škoda nechat prachy propadnout. Jak ti tu holky rádi, řekni to je pro babičku a nazdar bazar. A hned je to osm nákupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.20 11:26
@Altavista píše:
Ty jsi ten typ nejde, utrácela jsem 12tis ve stravenkách, nebyla otevřená firma. A normálně jsem na pokladně poprosila, ať mi to rozdělí po 300 :lol: protože jsem je měla šedesátikorunové, případně jsem si pamatovala přibližné částky a rozdělila jsem si to na 2-3 nákupy sama. Holky mi pak říkaly že v pohodě, klidně by mi to rozdělily samy.. Jsem velkého města a nebyl problém.

Já jednou dostala cca pět litrů na szravenkovce od manžela, ať nakoupím dárky pro příbuzné. A jen to litalo. Kafe, čokoláda, čaj, olivy, sušená rajčata… A kde jste byly, penízky :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.11.20 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.20 11:27

Sama tenhle problém nemám. Nabijou mi, vypotrebuju, nabijou, vypotrebuju… Nic se mi nehromadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.20 11:30
@Anonymní píše:
@zrcadlo Zrovna jsme řešili naší financni situaci. Díky koronaviru jsme prisli o dost peněz. Ty peníze by se mi sakra hodily, ale rozložené do delšího období. Uvidím, jak to bude, až budeme moct jít nakoupit. A až budu moct jít do práce, do kolika tam budu - musím dohnat to, co není hotové. Kdybych měla mrazák, tak bych si nakoupila maso a nějakou mraženou zeleninu.

Ještě mě napadlo, že jestli jsi fakt spořivá, vrhni část úspor do luštěnin. Ty vydrží dlouho. Ale jsou za půl darma, takže doma budeš mít pytel cocky a pytel fazolí. Záleží, jestli máš skladovací prostory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
30.11.20 11:35
@Bábrdl píše:
Sama tenhle problém nemám. Nabijou mi, vypotrebuju, nabijou, vypotrebuju… Nic se mi nehromadí :lol:

Njn, nám se to stalo letos. Zavřeli kancl, hromadily se tam papírové, manželovi se to teď hromadí na kartě, protože má vše pod čumáček.

Ale já si pak zase poradím :D

• Citovat
  • Upravit
Altavista
30.11.20 11:36
@Bábrdl píše:
Sama tenhle problém nemám. Nabijou mi, vypotrebuju, nabijou, vypotrebuju… Nic se mi nehromadí :lol:

A ještě mě napadlo, přes rok mi vynadá když chci použít z ročního benefit café peníze na lékárnu (co kdyby náhodou dával výpověď a musel to doplácet) a pak utrácím 12tis v prosinci 😂 😂 Ale v pohodě, dárky se tam dají nakoupit bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.20 11:36
@Bábrdl píše:
Ještě mě napadlo, že jestli jsi fakt spořivá, vrhni část úspor do luštěnin. Ty vydrží dlouho. Ale jsou za půl darma, takže doma budeš mít pytel cocky a pytel fazolí. Záleží, jestli máš skladovací prostory.
Úplně skladovat moc nechci. Místa tolik neni. Nedavno jsem tu narazila na prošlé luštěniny. Jsem hrozná. Je mi to tak líto těch peněz, takže jsem si řekla, že nic hromadit nebudu ani v akci. Těstovin mám hromadu. Marmelád. Rybicek.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.20 11:39
@Altavista píše:
A ještě mě napadlo, přes rok mi vynadá když chci použít z ročního benefit café peníze na lékárnu (co kdyby náhodou dával výpověď a musel to doplácet) a pak utrácím 12tis v prosinci 😂 😂 Ale v pohodě, dárky se tam dají nakoupit bez problémů.

12 tis. v lékárně??? Co tam kupuješ? Já bych tam nakoupila tak za tis. Kč. Nikdo vitamíny nechce. Opravdu to pak všichni užívají? Komu dáváš dárky?

• Citovat
  • Upravit
16281
30.11.20 11:43
@Anonymní píše:
12 tis. v lékárně??? Co tam kupuješ? Já bych tam nakoupila tak za tis. Kč. Nikdo vitamíny nechce. Opravdu to pak všichni užívají? Komu dáváš dárky?

Tak já přes benefit kartu kupovala v lékárně třeba Curaprox kartáčky na zuby na celý rok, zubní pasty, čaje, příbuzným bezlepkové potraviny, update lékárničky (náplasti, dezinfekci, léky na horečku atd.) a sobě krémy na citlivou kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 11:45
@Bábrdl píše:
Ty máš takový typicky český deprimovaný postoj. (Znám, všichni k tomu máme sklony :mrgreen: )

Všeho máš moc, mrazák plny, sušenky vyhazujes, těstoviny ti prošly, džusy děti pít nechtějí… :mrgreen: ale zároveň je to špatný s koronavirem.

Američan, ale i Rus, Ukrajinec ti bude furiantský tvrdit, že se ma dobre, i kdyby se ve spíži už oběsila myš, protože přiznat barvu by byla ostuda. :mrgreen:

U nás je to naopak. Mít se dobře, je podezřelý.

Když si to rozpocitas, tak to zvládneš! Až budeš moct ven, uděláš 16 nákupu po 500. Bude to zápřah, ale to dáš. Škoda nechat prachy propadnout. Jak ti tu holky rádi, řekni to je pro babičku a nazdar bazar. A hned je to osm nákupu.

Já to párkrát zkusila v obchodě, jestli mi to rozdělí. Ne! Nejvíce nakupují v Lidlu a rám stravenky berou nove. Kdyby to bylo od začátku roku, tak žádné nemám. A teď jsem se za 2 měsíce nezbavila ani jedné stravenky. V Lidlu jsem byla jen jednou, nákup mi nerozdělili. To jsem měla velký nákup. Jako něco nakoupím, ale tak za 2 tis. Mrazák mám opravdu plný, tam se mi vejde tak maso za 200 Kč, pokud se budu snažit - mám jen malý ve vestavěné ledničce. Všechno, co se zkazi a musí být v ledničce, to nemůžu nakoupit. Je to těžké, když budu doma s dětma - jsou oba pozitivní, tak uvidím, dokdy. I tak pak budu mít dítě ve škole jen dopoledne a nebude čas někde courat po nákupech. No snad to nějak dám. Škoda by to byla. Já třeba ani nepiju kafe. Čajů mám zásobu na pár měsíců. Alkohol se nedá koupit za stravenky - to bych si třeba jednu láhev něčeho koupila. Takhle si připadám nějak skromne. Ale moji rodiče jsou mnohem skromnější.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák