Co z vepřové panenky

1477
11.11.10 10:46

poraďte co z vepřové panenky

Ahoj holky mam u asi kilo veprove panenky a nevim co z toho uklohnit, budeme to mit s pritelem na 2 tak nejake 2 recepty… uz mi ty napady na veprove dochazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
11.11.10 10:50

ja bych udelala jen tak prirodni na panvi,moc nekorenit, panenka je uzasna sama o sobe. a do vypeku pridat smetanu, bylinky a treba cerstve zampiony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
11.11.10 10:51

naložit na svíčkovou :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
11.11.10 10:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
11.11.10 10:52

my delali i na grilu, byla hned a hmm mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
11.11.10 10:57

a nebo špíz je výbornej z panenky, hmm krátký masíčko. My deláme - nakrájet na kolečka točeňák, cibuli na širší kolečka, vepřová játra na kousky a panenku(nebo jiný kousek vepřovýho) na kousky.Střídavě napíchat na špejli a co nejvíc cibule.Dát do pekáče, podlít trocu vody, trochu červený papriky, malinko osolit přiklopit a šoupnout do trouby.Nejlepší je to s bramborovou kaší nebo vařené brambory :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
11.11.10 11:01

Pouzivame panenku treba na veprove v mrkvi, rizecky, masova smes, steaky s cibuli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
11.11.10 14:20

Luci, to se smetanou a zampionama jsme meli vcera ale kureci masicko, svickovou jsme meli pred 14dny ale z hovezi, udelam ty spizy a s mrkvickou :palec: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.11.10 18:54

Panenku s točeňákem, to raději nepiš, jestli to uvidí nějaký profík, vybulí se.
Panenská pečeně je nejjakostnější část prasete a zaslouží si důstojné „parťáky“ a zpracování. Je to určitě maso na rychlou přípravu, dusit a péct je ho škoda.
Takže bleskovku, např. v celku (nebo po částech cca 15 cm) jen osolit a opepřit, narychlo orestovat (nepropíkat úplně a nechat pár minut dotáhnout v teplé troubě), doplnit např. listovým špenátem, rokforovo-smetanovou omáčkou, žampióny nebo liškami, jako přílohu asi nějaké brambory.
A na grilu děláme skvělý špíz: kousky marinované panenky, chery rajčata a cibule (nebo cibulky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
18.11.10 00:08

moje mamka panenku vždy na noc naloží do marinády a druhý den jen opeče nebo dá na gril ,je to dobrota :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yes
22.11.10 16:59

Ježiši, nejlépe do růžova!!!

Já tedy panenku vždy pouze opepřím, hrozně malinko osolím mořskou solí, na rozžhavené pánvičce osmahnu váleček panenky ze všech sran do zezlátnutí a pak dám do hodně horké trouby tak na 230 stupňů cca na 10 minut, to chce odhad… já zkouším prstem podle měkkosti masa - prostě do růžova! Vyndám nechám chvilku na teplném místě stát a pokrájím na plátky… Příloha : brambory uvařím klasicky ve slané vodě, sleji… Na másle osmahnu cibulku do zlatova, zaleju malým šálkem smetany, nechám prohřát, trošku osolím. Brambory v hrnci rozšťouchám spolu se smetanovou cibulkou a dochutím, dá se přidat i pažitka! Výpek z masa prohřeji s kouskem másla a zahustím špetkou pol. mouky ..... Servíruji kopeček brambor, plátky panenky a kolem troška výpeku......

• Citovat
  • Upravit
50186
7.1.12 13:47

Panenku dělám jako minutku, nakrájím na plátky a opeču. Někdy k tomu oloupu žampiony a nakrájím porek, podusím a přidám panenku potřenou hořčicí. Jako koření používám čtyřbarevný pepř a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
7.1.12 13:47

roláda - šunka, sýr, vejce natvrdo - zamotat, upéct a ke konci podlít smetanou - pak vyndat rolku a dodělat omáčku - s hranolkama - opíkačkama

mňaaaam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7863
7.1.12 19:47
yes píše:
Já tedy panenku vždy pouze opepřím, hrozně malinko osolím mořskou solí, na rozžhavené pánvičce osmahnu váleček panenky ze všech sran do zezlátnutí a pak dám do hodně horké trouby tak na 230 stupňů cca na 10 minut, to chce odhad… já zkouším prstem podle měkkosti masa - prostě do růžova! Vyndám nechám chvilku na teplném místě stát a pokrájím na plátky… Příloha : brambory uvařím klasicky ve slané vodě, sleji… Na másle osmahnu cibulku do zlatova, zaleju malým šálkem smetany, nechám prohřát, trošku osolím. Brambory v hrnci rozšťouchám spolu se smetanovou cibulkou a dochutím, dá se přidat i pažitka! Výpek z masa prohřeji s kouskem másla a zahustím špetkou pol. mouky ..... Servíruji kopeček brambor, plátky panenky a kolem troška výpeku......

Přesně tak, hned dostávám chuť! ;) :palec:
Hlavně, jak tu bylo už psáno, tak upravit vcelku a až pak nakrájet, nikoli upravovat nakrájené plátky!!! (na to jsem si taky musela přijít sama pokus-omyl :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
10.11.13 22:55

Tak tu sedím a přemýšlím co s medailonkama z vepřové panenky. líbí se mi ta smetanová omáčka ale žampiony nepapáme :oops:. nějakou dobrou omáčku k panence, popř. prostě dobrý recept :mrgreen: prošla jsem jich na netu asi tisíc a neumím se rozhodnout a nic mě nenadchlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí