Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, prosím zkušené cyklisty o radu! V kolech se nevyznám a tak si ráda nechám poradit. Potřebuji koupit nějaké kolo na občasné výletnění v terénu podél řeky a popojíždění po městě, čili do terénu i na silnici. Budu na něj potřebovat namontovat dětskou sedačku zn. Hamax, takže aby bylo schopné utáhnout zatížení navíc 15-20 kg dítěte. Takže celkové zatížení kola cca 110 kg. Brza, přehazovačka.. Cenově pokud možno co nejlevnější, max. cca 8000,–, nebráním se ani bazarovému modelu pokud bude funkční. Děkuji za rady, případně odkazy na nějaké konkrétní modely, minimálně za rady na jakou výbavu kol se mám zaměřit a na které typy.
@cici.j rozhodně doporučuji značku Merida. Nedávno jsme s přítelem kupovali nová kola právě této značky, já mám konkrétně tohle: http://www.kola-online.cz/…v-2012/d5341 Sedačku s dítětem také vozíme.
Pokud budeš jezdit jak po silnici, tak v terénu, určitě se zaměř na horská kola, ne krosová, mrkni na různé cykloobchody, teď hodně bývají slevy na starší modely ![]()
Určitě si kup horské kolo. Já mám už roky Genesis a jsem spokojená až až
sedačku mám do 25kg a malou vozím je já (jezdím s malou ikdyž je chlap v práci) a jezdíme dost kolem řeky, lesem apod ![]()
Být Tebou zajdu do pár obchodů a zkusím si na kolech projet, každému sedí něco jiného. Navíc by Ti měli umět poradit i s výběrem. Taková česká klasika je Author.
@Nika079 píše:
Být Tebou zajdu do pár obchodů a zkusím si na kolech projet, každému sedí něco jiného. Navíc by Ti měli umět poradit i s výběrem. Taková česká klasika je Author.
Author je shit
Lapierre, Maxbike…
@MiskaKosa no tak ono záleží taky na rozpočtu a na tom, nakolik se kolo bude využívat. Já jsem na Stratosu a později Reflexu od Authora najela opravdu několik desítek tisíců km a byla jsem spokojená. Teď mám Scotta, je lepší, ale je to jiná cenová kategorie. Lapierre ani Maxbike neznám, tak nemůžu porovnat.
Merida je držák.. já nedávno poslala do světa meridu 300 sport - horala. Byla z roku 2001, jako nová, přitom ježděno týdně cca 200 km. Bezporuchové super kolo. Pokud chceš na silnici i terén, poohlédni se po trekovém kole. Jediné, co řeknu, vyhni se „supermarketovým“ značkám ala olpran, to jsou fakt neskutečné sh**ty
. Polovina součástek z plastu, rádo to praská a pod…
Jestli chceš kolo za 8000,–, tak je úplně jedno jaká to bude značka. Chce to zajít do cykloobchodů, vyzkoušet ( každá značka má jinou geometrii ), aby ti poradili velikost rámu a pak se rozhodneš podle toho na kterém kole se ti nejlíp pojede. Sedačku ti unese každé kolo. Ale super - hypermarketové kolo nee.
Jo a bylo by lepší, aby na kole nebyly kotoučové brzdy. Byly by to ty nejlevnější, ne moc účinné. Výrobci to uberou na jiné výbavě kola
.
Nemusím mít žádnou špičku, ale nechci koupit nějaký brak, hlavně aby to vydrželo a něco to uneslo, nejsem drobínek
+ dítě a jsem omezená na rozpočet díky mateřské, takže čím levnější tím lepší…asi se spíš zaměřím na bazarové zboží než na nové, blbé je že u nás ve městě žádný podobné obchody nejsou, takže mi nezbývá nic jiného než někam popojet, nebo se zaměřit na aukro a obdobné portály…
A co ta výbava? Na co se mám zaměřit, co to kolo bezpodmínečně musí mít? To jsou názvy který mě nic neříkají co tam u toho píšou…
Taky tam jsou různé velikosti, jak poznám svou velikost kolo, rámu nebo čeho to jsou velikosti (170 cm)
Mám zkušenost s horským kolem s kterým jsem jezdila normálně po asfaltu, ale bylo mi řečeno že s ním se jezdí jen v terénu… tak já tomu fakt nehovím ![]()
@cici.j
Na špičku bys musela sakra přitlačit. Nedávno jsem se projížděla na kole za 269000,–
Na aukru se taky dá koupit nebo třeba tady http://www.cyklobazar.cz/, Nelekni se hned těch cen, hodně tam prodávají věci zapálenější cyklisti, ale dá se vybrat a co mám zkušenosti, tak je to většinou v top stavu.
K velikosti rámu - koukej na 17- 17,5 palcový rámy nebo velikost M.
Ohledně výbavy nevím, ale přehazovačku by to asi chtělo, né?
U řazení ( přehazovačka, přezmykač ) je lepší od SRAM než od Shimana. I u levných kol vydrží nesrovnatelně dýl a líp funguje. Kdyžtak napiš co konkrétně bys chtěla vědět, trochu se v tom vyznám.
A s horským kolem se po asfaltu jezdit dá. Ještě můžeš pouvažovat nad trekingovým kolem. To má užší pláště. ![]()
A co třeba něco takového? http://jizdni-kola.heureka.cz/…damske-2012/ sestra má již nějaký starší model asi 5 let, a pořád si ho dost chvlálí. Já mám zatím s touto značkou jen zkušnosti z dětských kol, a docela ujdou. Je lepší duralový rám, a pokud možno kolo odskoušet ( velikost kola), a ještě možná si nech poradit s ráfky a dráty v kole, jestli jsou dostatečné
![]()
Vůůůůbec netušim o čem tu mluvíte
ty názvy jsou pro mě fakt španělská vesnice. Bych potřebovala někoho zkušenýho sebou do toho krámu, já si sem schopná kolo vybrat tak maximálně očima…
![]()
@cici.j vůbec se teho neboj
zajdi do obchodu a měli by ti poradit podle teho na co to potřebuješ ![]()
@cici.j zajdi do obchodu, v každém dobrém cyklosportu mají vyškolený personál, který ti poradí dle tvých požadavků. Přes internet a bez vyzkoušení bych kolo nekupovala.
@Verca1989 píše:
@cici.j zajdi do obchodu, v každém dobrém cyklosportu mají vyškolený personál, který ti poradí dle tvých požadavků. Přes internet a bez vyzkoušení bych kolo nekupovala.
toho se právě bojím, protože 95% pracovníků mi poradí právě to z čeho mají největší prodejní bonus či provizi, čili zřejmě to nejdražší, nebo něco co vůbec nebudu potřebovat, dnes je bohužel taková politika a není to jen ve sportu, je to všude v prodeji, že se nehledí ani tak na potřebu zákazníka jako spíš na to, co z toho oni zvládnout vytřepat…