Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hygiena musí řešit každý podnět, takže asi nejlépe formou „stížnosti“.
Pokud už si nemůžete víc uškodit podáním stížnosti (myslím ve vztahu k pronajímateli). Měli by vás kontaktovat, domluvit schůzku s vámi i majitelem bytu…
Otázka je, jestli to spadá pod hygienu nebo pod městský/ krajský úřad a budou si to předávat jako horký knedlík.
Já bych chtělajen pozvat nějakého odborníka domů, aby se na to podíval a řekl čím to je. ono i venku jsou na zdi dvě pěkné díry,tak do nich prší a z toho to taky bude určitě mokré. V jednom pokoji v rohu opravdu tekla voda. Od minulého listopadu to majitel řeší - teď to popírá, že tam nic nebylo. Za 10dní se stěhujeme, tak nechci žádné stížnosti. Majiteli jsme nedávali plný nájem - kvůli tomu,že to tu neřešil. V pohodě. Teď, když to vidí jak to je, tak chce volat policajty,aby nás okamžitě vystěhovali na ulici, že ta částka co není zaplacená je více jak dva nájmy..... Je mi jasné,že nechce dávat peníze, za zničenou kuchyň a dětský pokoj, ale mohl by se k tomu postavit jako chlap a ne „svině“ . 11 tisíc jsme dopláceli za plyn, to je taky v pořádku. Musíme mít pořád otevřený okna,aby aspoń jedna místnost byla v pohodě. Jediné co na to majitel řekl, „neumíte bydlet, musíte mít otevřené ventilačky, je to sušením prádla doma…“ to je celé. Já jsem z toho zoufalá. Má dobré známosti, tak nechci nic vyhrocovat- přiznám bojím se ho. Dopadlo by to špatně…
Tak asi nezbude nic jiého než se rychle odstěhovat zaplatit plnou částku a mlčet…
Ahojky, potřebovala bych poradit. Nevíte kolik stojí a kde zařídit odborný posudek na plíseň v bytě ? Jestli je to nájemníky a nebo domem ? máme problém s majitelem bytu. kamarádka v bytě podnáma měla to stejné a majitel řekl,že neumí bydlet,že mu zničila byt. A nedostala od něj ani korunu. My to tu máme stejné. Venkovní zdi jsou celé mokré a plesnié. V zimě jsme museli mít pořád otevřené ventilačky- doplácet jsme museli 11 tisíc za plyn… Jde s tím něco udělat ? Děkuji moc…