Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak jo tak si tu dál převracejte slova nás, které zakladatelku chápeme a chceme jí povzbudit a dál jí tu peskujte za to, že jí ujely nervy, když vám to udělá dobře.
Ona potřebuje povzbudit a ne sejmout! ![]()
Teď už jsem teda nasraná i já!!! ![]()
ONA POTŘEBOVALA SLYŠET ŽE TO, ŽE JÍ UJELY NERVY NEZNAMENÁ ŽE JE HNED ŠPATNÁ MATKA. PROTOŽE ŠPATNÁ MATKA BY SE NAD TIM ANI NEZAMYSLELA NATOŽ ŽE BY SI TO VYČÍTALA. A CO SLYŠÍ OD VÁS? TO JE K ZBLITÍ!
Příspěvek upraven 02.02.11 v 21:17
MirušeProdigy píše:
Tak jo tak si tu dál převracejte slova nás, které zakladatelku chápeme a chceme jí povzbudit a dál jí tu peskujte za to, že jí ujely nervy, když vám to udělá dobře.Ona potřebuje povzbudit a ne sejmout!
Teď už jsem teda nasraná i já!!!
Miruš já chápu že to ujede,ale ona se ptala na názor a nemyslim si že říkat že to je normální když to normální není je to správné řešení.Chtěla znát názor a ted ho má a já věřím tomu že to nedělá schválně,že to prostě nezvládne,ale myslim si že zde padlo i dost dobrých rad jak vztek zvládnout.
Kdyby ty názory nechtěla slyšet tak se přece neptá
a sama víš že to není dobré řešení když sama si s tím začla bojovat,tak nechápu proč si nasraná ![]()
farska píše:
Holky,
dalsi zajimava diskuze koukam!Za mne(a mam deti ctyri):
U 1.dcery jsem spala 7 hodin v noci s jednim prerusenim,max dvema-a BYLA JSEM KO A Z NERVAMA V KONCICH.Hodnekrat jsem na ni ve dne jecela,at nejeci(efekt nula,jak spravnee predpokladate)
U 2.dcery jsem spala min,u 3 .dcery jeste min a s vice prerusenima...... a ted?
Dceru mam čtvrtou ,ma pulrok a budi se mi na cucnuti a prituleni za noc i 10krat.
A?
A??A mne se to libi a co vic-UZIVAM SI TOOOOOOOOOOOO,ZE MNE JESTE POTREBUJEEEEEEEEE A ZE JE JESTE MALINKATAAAAAAA
![]()
![]()
![]()
A co z toho plyne?Chapu vas,holky prvorodicky,co se vam mimcem prevratil zivot i svet o 180(360)stupnu …Chapu i to,ze vy nekdy nechapete SEBE A SVE REAKCE.
Ale vy pochopte jedno: ‚Žádný učený z nebe nespadl‘ a to v rodičovství platí stonasobne -a jedine vase zivotni zkusenosti pri vychove prvnatka vam ulehci vychovu sveho 2.,3.,pripadne dalsiho ditete..
PŘEJU VŠEM CO NEJVÍC KLIDU A POHODY PŘI VÝCHOVĚ DĚTÍ,NEBOŤ PAK JDE VŠECHNO SNÁZE![]()
![]()
TOHLE SE MI MOC LÍBÍ ![]()
Holky,koukám že ste se do toho obuli,měli byste se na to už vykašlat,zbytečne se jen rozhádáte kvůly náký dïzkuzi a zato vám to přece nestojí ne? ![]()
MirušeProdigy píše:
Tak jo tak si tu dál převracejte slova nás, které zakladatelku chápeme a chceme jí povzbudit a dál jí tu peskujte za to, že jí ujely nervy, když vám to udělá dobře.Ona potřebuje povzbudit a ne sejmout!
![]()
ONA POTŘEBOVALA SLYŠET ŽE TO, ŽE JÍ UJELY NERVY NEZNAMENÁ ŽE JE HNED ŠPATNÁ MATKA. PROTOŽE ŠPATNÁ MATKA BY SE NAD TIM ANI NEZAMYSLELA NATOŽ ŽE BY SI TO VYČÍTALA. A CO SLYŠÍ OD VÁS? TO JE K ZBLITÍ!
já myslela že tu člověk má psát co si myslí,svoje názory a ne to co chtějí ostatní slyšet! ![]()
Kamčo víš že tě mám ráda a s tvými názory i s tímhle souhlasím ale i ty, i ty ostatní si prosím přečtěte první větu co zakladatelka napsala.
Ty woe to je volání o pomoc jak vyšitý, ta holka je úplně v hajzlu z toho, co provedla. Zakže ano, dělat to neměla, ale vy jste jí měly povzbudit, ne zfackovat!
Crystal87 píše:MirušeProdigy píše:já myslela že tu člověk má psát co si myslí,svoje názory a ne to co chtějí ostatní slyšet!
![]()
Přesně tak.Vubec nechápu proč když někde napíšu nesouhlasný názor z někým jiným proto že to tak vidim tak už sem osočená že se chci hádat a z někoho dělám tyrana
.
Chcete aby tady každej šel s davem a souhlasil a a souhlasil i s kravinou jen proto aby ty co to dělaj stejně byli spokojené
.Pak by to ale ztrácelo smysl.
Pleskla si ho,jééé jééé to se občas stane,to dítě to ani necítí a nebo zapomene.Takle by to pak bylo správné?
Nemyslim si ![]()
MirušeProdigy píše:
Kamčo víš že tě mám ráda a s tvými názory i s tímhle souhlasím ale i ty, i ty ostatní si prosím přečtěte první větu co zakladatelka napsala.Ty woe to je volání o pomoc jak vyšitý, ta holka je úplně v hajzlu z toho, co provedla. Zakže ano, dělat to neměla, ale vy jste jí měly povzbudit, ne zfackovat!
Já jí nefackuju.Vim co je bejt nervák a nějaké situace nezvládat a proto sem napsala že to správné není.Já tolikrát mlátila do polštáře,nadávala v koupelně a to mám hodně hodné dítě,ale já si myslim že to že vidí že jiný to zvládaj bez toho jí spíš přesvědčí o tom že jiná cesta existuje
![]()
Já četla jen zakladatelku a pak až tebe a schválně sem nečetla názory ostatních abych nebyla nějak ovlivněna ![]()
… a já myslím, že nejlepší řešení je v klidu poradit, podpořit, přidat svou zkušenost, zlehka poučení (ale ne aby si z toho zakladatelka šla pro neurol), a jít dál…
Zlatuska píše: … a já myslím, že nejlepší řešení je v klidu poradit, podpořit, přidat svou zkušenost, zlehka poučení (ale ne aby si z toho zakladatelka šla pro neurol), a jít dál…
Zlatuska píše: … a já myslím, že nejlepší řešení je v klidu poradit, podpořit, přidat svou zkušenost, zlehka poučení (ale ne aby si z toho zakladatelka šla pro neurol), a jít dál…
MirušeProdigy píše:Zlatuska píše: … a já myslím, že nejlepší řešení je v klidu poradit, podpořit, přidat svou zkušenost, zlehka poučení (ale ne aby si z toho zakladatelka šla pro neurol), a jít dál…![]()
![]()
jo přesně
Taky jak pro koho.Mě více nakopne něco změnit když mě někdo nakopne
![]()
Taky souhlasím
když byl malej nejhorší,a některá děvčata mi napsala,že mě chápou,a že je to u nich podobné,tak jsem tu skoro brečela,jak mě dojalo,že mě někdo chápe…
Když se mi tohle stalo poprvý, malá už pak spinkala a já do rána brečela jak želva a mlátila se do hlavy za to, jak jsem špatná matka. Bylo mi tak hrozně těžko, prostě zkrat z přepětí a já se začala o malou bát (snad na tom takhle zle nejsi).
Pak se mi to stalo podruhý a to už jsem se pak doslova sesypala na hromadu a chtěla raději odejít od těch dvou (muže i dítěte), že jim beze mě bude dobře, když jsem tak strašná, že by se o ní postaral líp můj brácha než já.
Pak mě ale napadlo zavolat na linku důvěry. Vůbec jsem nevěděla co mám řikat,ani jestli volám na správnou linku, jen jsem řekla, že jsem zklamala jako máma a že mám hroznej strach z dalšího zkratu, protože jsem opravdu přepjatá, nevyspalá, vynervovaná a vůbec všechno dohromady (první dítě, změna jako prase atd).
Dostala jsem ohromnou pochvalu, že volám. Dostala jsem ujištění, že špatná matka by nevolala. Pan psycholog mi řekl, že to, že si to uvědomuju je první a zároveň největší krok k úspěchu a že jsem rozhodně dobrá máma, když to chci řešit.
Řešim to. S psychologem. Snad se mi podaří najít někoho ke komu bych chodila osobně (ne jen po telefonu nebo mailech) a mohla si k němu chodit urovnávat myšlenky a vymluvit to přepětí.
Strašně tě chválim že jsi „zavolala“ o pomoc, že si uvědomuješ, že tohle bylo prostě blbě a že s tim chceš něco dělat.
Nejsi hrozná. Naopak, ujela jsi, ale řešíš to. To je to podstatný! ![]()
Drž se a když se budeš cítit hodně zle, neboj se zavolat na linku důvěry nebo si najít psychologa. Nikdo tě neodmítne, nevyžene, ani nesjede (jako tady). Oni jsou zvyklí na všelicos a s tímhle si společně poradíte hravě, neboj. ![]()
Kamča.dalmatinka píše:MirušeProdigy píše:Taky jak pro koho.Mě více nakopne něco změnit když mě někdo nakopneZlatuska píše: … a já myslím, že nejlepší řešení je v klidu poradit, podpořit, přidat svou zkušenost, zlehka poučení (ale ne aby si z toho zakladatelka šla pro neurol), a jít dál…![]()
![]()
jo přesně
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat