Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
asha píše:
Ja teda premyslim i jak by to zvladnul beze mne.
To já taky,aspon posledni mesice jo.
Já spíš přemýšlím, jak by to zvládnul můj manžel, kdyby se stalo něco se mnou. Jinak že bych je neuživila, o to strach nemám. prostě bychom se uskromnili.
asha píše:
Ja teda premyslim i jak by to zvladnul beze mne.
Přesně ![]()
Taky samozřejmě přemýšlíme jak by to zvládl manžel.Přemýšlím o tom i proto,že on vydělá víc než já,proto mám pochybnosti jít do třetího dítka.
Ahoj.Tak my máme děti 3 a oba pracujeme z domu.Já mám živnosták.Do klasický práce nechci a pokud nebudu muset tak nepůjdu.Ale tak jako já ted pracuje málokdo takže nelenoším.Děti máme po sobě a když jedeme ven tak se každý otáčí a kroutí hlavou.Kolikrát se musím smát těm výrazům.
O tom jestli je uživíme raději nepřemýšlím.Ale pokud svět nezahalí temnota tak udělám vše aby se měli dobře.Ted se dobře mají, žijou pestrý živit, hezky je oblékáme, dobře živíme a hraček mají také kupu.Pokud se stane něco jednoumuz nás máme slušné pojištění,které rodinu zabezpečí.
Kvůli kecům bych si vrásky nedělala.Kvůli nepracování bych si dítě nepořídila.Děti mám protože se mi líbí větší rodina,ale je to vykoupené prací a tím že jim věnuju vše.
Ahoj, já to tak měla trošku
byl to v podstatě můj plán od puberty
jsem hrozný lenoch… povolání jsem si volila tak, aby nebylo na směny, práci tak, aby nebyla tak náročná…
kde se to vzalo, nevím, ale.ted mě vyděsila dcera, která byla ránocnevyspalá a řekla, že až bude velká, nikdy nikdy nikdy nebude chodit do práce, že bude doma
geny nezastavíš ![]()
No, nicméně! Člověk míní… a já jsem ani s jedním dítětem nebyla doma v kuse do 4 let, jak jsem si třeba snívala. Dokonce u posledního jsem šla v jeho 18m na malý úvazek. Člověk si to nějak vysní, ale já jsem byla doma totálně ubitá domácími pracemi a stereotypem. Někdy to bylo fajn a zas chození do práce bylo dost hektické, ale ta práce mi fakt svědčila. Mentální odpočinek, restart, víc jsem o sebe začala dbát.
Pořád vnímám 8-16 po až pá jako mazec, ale rozhodla hsem.se.takto - chodím do práce, ale úvazek mám 3/4 a jeden den uprostřed týdne mám volno.
A nic skvělejšího neznám ![]()
V pondělí jsem odpočatá, úterek zvládnu, a už se těším na středu. Tam si pořeším děti a domácnost, babiju se na čtvrtek a pak už je pátek ![]()
Takže není to jen tak nebo tak, můžeš mít menší úvazek.
Ale pravda je, že já do práce začala fakt CHTÍT chodit. Člověk má nějakou představu, že bude klid a pohoda, ale na mě už toho klidu a stereotypu a ponorky z dětí bylo moc…
Uvidíme s dcerou… já měla v jejím věku mnoho snů čím chci být, ale že chci být doma, to mě nenapadlo.
tak uvidíme. V dnešní době jsou naštěstí homeofficy možné… ale makat musí, tak nevím co s ni… má teď období, že se ji nechce nikam…ani do zoo. ![]()
Nooo, zajimava uvaha. Akorat bacha na to jaky dite se muze narodit. Ja mam jeden ne uplne standardni kousek, a do prace bych strasne chtela protoze fyzicky i psychicky padam na hubu
bohuzel se nam pravidelna skolkova dochazka zatim nedari. Jinak to neni nejake tezce postizene dite, cekame na diagnozu teprve, ADHD je asi tutovka, mozna neco k tomu, nezaostava v nicem, je velmi
sikovne, jen proste desne narocne. Poridit si tohle treba jako treti kousek protoze se mi nechce pracovat by mohla byt celkem sranda ![]()
@Anonymní píše: Více
Presne. Ja jsem taky pripad ziveho ditete (adhd zkpuset nebudeme, ale.je totalni nespavec:))
A ja si pak chodila do prace odpocinout. Clovek mini, zivot meni…:)
Kdyz mi maminky rikaly,.ze jejich dote ve 2 letech usne po obede na hodinku, tak jsem na ne koukala s vytrestenyma ocima. A kdyz mi rekli, ze obcas si jde takhle lehnout behem dne i ve 3 letech, delala jsem ze neslysim ![]()
@Niemeyer píše: Více
Presne no. O takovych lidech nechci vedet ze existujou. Zrovna vcera mi to usnulo v devet vecer, vstavalo to az v sedm a ano, znamenalo to zcela presne ze je nemocny. Vzdycky mi chvili trva nez si uvedomim proc tohle uvahu jini lide casto nechapou ![]()
@Niemeyer píše: Více
Jo existuji, mne dite spalo po obede ve trech klidne 2h. Spalo krasne i v kocarku a jedlo vse. A dlouho se mi budilo pravidelne po trech hod. na Um. Nijak jsem nekojila takze Um a od kojence po 3h. Hlidat ho mohl kdokoliv. Proste poho fakt
..