Porod 09/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
266
17.8.15 16:19

@Muchitos Presne tak! Taky si jen preju, aby se uz konecne otocila hlavickou dolu. Zatim to stale nevypada. Rozhodla jsem se, ze i kdyby se neotocila, tak budu rodit KP. Jen nevim zda k tomu budou pristupny v Podoli, protoze jsem prvorodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
17.8.15 16:55

Tak já jsem dneska 36+6 tt, termín mám 8.9… a i když je to potřetí, tak se taky bojím :mrgreen:! Uvažuju, že si to nechám (i když nerada) vyvolat dříve, protože se mi rodí (po manželovi) velké děti. Posledně to bylo 4.450 kg a min. týden v pátek mi oznámili, že mám čekat váhu miminka v termínu kolem 5 kg :roll: a prý je to už důvod k sekci(((!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
17.8.15 17:33

@Misa ADG já jsem taky rozhodnutá to zkusit normálně… sice budu rodit po třetí, ale i tak mám obavy aby to šlo… mám strach aby mě nenutili pořád ležet připojenou na monitoru, mám strach aby mě nechali rodit jinak než v leže… vím, že v leže bych ho prostě nevytlačila… a taky vím, že nebudu mít absolutně sílu se s někým hádat u porodu.. každopádně si porod nenechám v žádném případě vyvolat pokud bude KP… to asi raději ten císař :-( nooo snad se ještě otočí, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
17.8.15 17:54

Na přetočení je ještě čas, mimi se může překročit dokonce v den porodu.Taky se doporučuje spec. cvičení na přetočení nebo doktoři dělají spec.medicin.hmat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
17.8.15 19:31

@Evička0 Tedy petikilovy macik! To zcela chapu, ze uvazujes o vyvolani.
@Muchitos Mam sepsany porodni prani a to chci predat hned pri prichodu do porodnice. Tam je presne mimo jine, abych nemusela lezet na monitoru, ale mohla se hybat. Tyhle pristroje v Podoli maji. Jen si o ne musis rict. A taky, ze nebudu rodit vleze. Tech prani je tam vic. Bude tam se mnou dula a manzel, takze ty snad budou dohlizet na jejich splneni. Myslim, ze ja budu mit uplne jiny starosti…
@janulen Ty cviky jsem delala. Nepomohli. Uz jsem i zkousela moxovani. Neco jako akupunktura nahrivanim bodu na noze. Dula mi dala kontakt na mudr. Dvoraka na Bulovce, ktery provadi chvat otoceni v den terminu porodu, protoze se pry tim i vetsinou porod spusti. Tak uvidime zda ho budu potrebovat.
Vsak ja svej holce fandim, ze se jeste pretoci ;) Vysvetluju ji kazdej den: Andelko pretoc se. Bude to pro obe dve lepsi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.8.15 19:40

@Misa ADG Moje třetí dítě bylo ve 36. týdnu najednou hlavou dolů, před tím kp. Pak jsem byla hospitalizivaná kvůli přenášení, v den nástupu poloha hlavičkou, pak cca za dva dny utz - kontrola průtoků apod. a pozor - dítě zadkem dolů. Ve 41. týdnu se přetočila na kp, pak za dva dny, když konečně začali vyvolávat, byla už zase v poloze hlavou. Nedělala jsem nic. Jen jsem se divila. Dr. Koucký (od Apolináře) psal, že ta poloha se definitivně stabilizuje až se spuštěním kontrakcí, že pak už se dítě neotočí, protože se děloha stahuje, ale do té doby je teoreticky možný obrat, byť to asi není běžná kratochvíle všech plodů, ale jen těch zlobivějších kousků.))

Takže já měla při poslední kontrole kp a myslím, že mám dosud - vzhledem k tomu, že malej buď dupe úplně dole, nebo si natáhne nožky a cítím ho kolem pupíku - vždycky ho trochu polechtám, tak uhýbá))), ale jsem relativně v klidu, protože i kdyby byl hlavou dolů, kdo ví, jestli by se ještě neusadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.8.15 19:42

@janulen Já právě necvičím tyhle cviky ani to nějak nehrotím. Sice jsem přesvědčená, že se dítě může ještě otočit, ale také myslím, že pokud je v poloze kp a nepřetočí se, že k tomu může mít mně neznámý důvod. Nechávám to plně na jeho vlastním uvážení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
18.8.15 10:09

@janulen já bych si miminko otočit nenechala. Věřím tomu, že ono ví proč je zrovna takhle.. nechám to na něm.. bud se otočí nebo ne… :nevim:

@eva valoi takže myslíš, že je možné, že se tam prostě pořád točí jak chce? Já nejsem schopná odhanout jak zrovna je.. ěnkdy cítím hlavičku pod žebry.. a kope dole.. jindy zas dosávám pod žebra kopance jak blázen.. a taky škytá pokaždé na jiném místě :-D no kontorovat to budou až v 37… což je za dva týdny tak se uvidí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.8.15 10:18

@Muchitos No, ty čekáš třetí? Včera jsem mluvila a jednou asistentkou od Apolináře a u vícerodiček skutečně se dítě může otočit i později, dokonce těsně před porodem, což mohu potvrdit ze své vlastní zkušenosti. Ale nemusí samozřejmě.
Já cítím kopání někdy úplně dole a někdy nad pupíkem. Ono totiž ještě záleží i na tom, jestli je v takovém tureckém sedu, nebo má nohy natažené směrem vzhůru.
Já bych každopádně zatím neplašila a nechala to na něm. A přesně jak píšeš, může mít nám neznámý důvod, proč se zatím neotočil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
18.8.15 10:34
@Muchitos píše:
@janulen já bych si miminko otočit nenechala. Věřím tomu, že ono ví proč je zrovna takhle.. nechám to na něm.. bud se otočí nebo ne… :nevim:@eva valoi takže myslíš, že je možné, že se tam prostě pořád točí jak chce? Já nejsem schopná odhanout jak zrovna je.. ěnkdy cítím hlavičku pod žebry.. a kope dole.. jindy zas dosávám pod žebra kopance jak blázen.. a taky škytá pokaždé na jiném místě :-D no kontorovat to budou až v 37… což je za dva týdny tak se uvidí :-D

Naše mimi škytá často. V poloze miminka může hrát roli taky genetika, ale určitě se mimi ještě přetočí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
18.8.15 12:38

To je nádherné počasí :P :P :P!
Tak co, už máte všechno pro mimi nachystané? Já už jo :pankac:! I postýlka stojí na místě ))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.8.15 12:46

@Evička0 Ještě nee, mám akorát zatím nějaké věci v komodě. Postýlka je na půdě, ale potřebovala bych nová kolečka, tak jestli někde v železářství, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
18.8.15 15:32

Holky a vy co nemate, jako ja, mimco pretocene tlaci Vas branice? Me pekelne. Dnes tedy etremne.

@Evička0 Opravdu moc hezke! U nas uz je nabytek na svem miste a pristi tyden se chystam prat, zehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
18.8.15 16:31

@Misa ADG já mám mimčo hlavičkou dolů a bránice mi taky tlačí, slušně mi jí okopává a už i dost naléhá na spodek, šílený tlaky… ale zatím se nemusím bát, dneska jsem byla na KO a čípek dlouhý, CS3…ještě pár týdnů vydržím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
18.8.15 16:47

@Misa ADG Nádhera!!! Na tu postýlku jsem taky koukala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie