Porod 09/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5011
24.8.15 22:19

@Evička0
Držím palce. Mnohdy ty vahove odhady jsou hodne nepresne.Ja jsem mela taky prvni porod vyvolavany 7 dni po terminu. V Brne se nechava prenaset max.7 dnu.Rada bych, aby to na me prislo tentokrat samo…a co porodni cesty, mas nachystane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.15 22:20

@Evička0 Já tomu nechávám volný průběh. Ze zkušenosti vím, že technicky je možné, aby se mimi otočilo prakticky až do konce, pokud se neotočí, může mít nějaký důvod. Uvidíme, no. Nerada bych rodila sekcí a ten konec pánevní taky není žádná sranda rodit normálně, porodníci s tím mají čím dál méně zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
24.8.15 22:23

@janulen … Ono mé druhé dítě vážilo 4.450g, takže tam je velká pravděpodobnost… Ono tatínek vážil při porodu 5 kg a prý to je dědičné! Porodní cesty nevím, ale myslím, že moc připravené nejsou(((..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
24.8.15 22:27

@Evička0
Pro uklidnění, kamoska 4,5kg mimi porodila bez problemu. A jedna moje spolužačky měla raritu, její mimi mělo přes 5kg…dej nám vědět, jak Ti to dopadlo. Zmaknes to určité dobře, třetí porod bude jak po másle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
25.8.15 06:57

@eva valoi Po vcerejsi kontrole vim, ze se mala nepretocila a dal si drepi na KP. Jsem 37tt. Termin mam 20.9. Mudr. se nejak nezdalo mnozstvi plodovy vody. Pry malo. Zitra tedy jedu do Podoli zas na velky ultrazvuk pro presny zmereni plodovy vody a miminka. Uz se nejak zacinam smirovat s cisarem i kdyz me to mrzi hrozne.
Holky jak je to u planovanyho cisare?? Daji mimi na chvilku matce, nebo ho daji otci, nebo ho uplne odnesou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.15 07:49

@Misa ADG A myslíš, že bys nezkusila přirozený porod kp? Samozřejmě tam záleží na několika aspektech a na domluvě s lékaři, ale porodit to lze docela dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
25.8.15 08:15

@eva valoi Popravde nevim. Ten nazor zda prirozeny porod KP nebo cisar se u me meni kazdy den. Asi kdybych uz mela nejaky porod za sebou, tak do toho jdu, ale jsem prvorodicka. Typicka vyplasena prvorodicka. Kdyby slo jen o me, tak mi je to uplne putna. Snesu kazdou bolest, ale rozhoduju se za ni a z toho dobry pocit nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.15 08:40

@Misa ADG Já Ti radit nemůžu, musíš s dr. to probrat. Miminko monitorují, ale určité komplikace nastat mohou (to nakonec i u porodu hlavičkou nebo u sekce). Nicméně mám dojem, že tyhle velké porodnice (Podolí) se asi spíš kloní v těchto případech k sekci.
Já sama pořád věřím, že se malej otočí a pokud by bylo vše ok, tak bych si na ten přirozený kp asi troufla, ale určitě ne za každou cenu. Nejdůležitější je zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
25.8.15 12:13

@eva valoi A ty cekas taky prvni? Taky neprestavam doufat, ze se pretoci. Jen mi prijde, pokud tam ma malo plodovky, zda to neni ten problem, proc se nepretocila. Zeptam se jeste zitra jakej na to ma nazor ta doktorka a podle toho se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.15 14:25

@Misa ADG Možná ano, nech to na dr. podle toho se rozhodni. Já čekám páté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
25.8.15 19:07

Ahoj maminky,

dlouho sem tu nebyla, ale dokud bylo venku hezky a já ještě v kondici tak jsme s malou lítaly kde se dalo. Pak ty tropy mi daly zabrat. Do toho manželovi zemřela babička a včera bohužel i teta, byla nemocná, tak snad už máme vybráno, je to na prd :,( :,(.

Já jsem dnes 37+2, minulý týden už jsem se byla nahlasit v porodnici, blbnul mi tlak což mohlo být horkem a udalostma doma. Ale měřím se 2× denně doma a tlak ok.

Dnes jsem byla na biometrii a na křivce v porodnici, na křivce 2×, první se doktorce nelíbila a druhá už ok. A odhad váhy miminka 3700 +/- 500g. Jsem po císaři ale jizva je prý v pořádku tak není důvod zatím k druhému cisaři. Uvidíme.

A co vy odhady váhy a prcci?? My stále pohlaví nevíme. první dcerku mám na přelomu 37/38 tt uvidíme co tento prcek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
25.8.15 22:26

@Misa ADG teď čekám druhé, ale u prvního jsem to měla zrovna tak jako ty. Menší množství plodovky a dítě KP. Řešila jsem to hodně a nakonec jsem se rozhodla pro císař. V porodnici mi dali vybrat. Přesně jak píšeš - já se nebála porodu, ale možných komplikací pro dítě. Mrzelo mě to a dneska mi to trochu komplikuje situaci s druhým porodem (bude se řešit jizva atd.). Ale musím říct, že rozhodnutí nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
25.8.15 22:29

@Jana0703 váhový odhad je celkem velký, ten nevadí pro porod po císaři? Po jaké době budeš rodit? Ptám se, protože jsem v podobné situaci. Díky :kytka: Jinak mě mrzí, že jste teď měli doma takové starosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.8.15 07:14

Ahoj holky, rada bych se taky podělila o debate k poloze mimca, taky si tam pekne sedí, jsem 36. Doktor mě poslal do porodnice na pokus o obrat, tak tam za chvíli sice jdu, ale je to jen konzultace a měření, zda by to vůbec šlo. Tak jako tak, se mi to moc nelíbí, obracet ho násilím, zastavam totiž názor, že sedí z nějakého důvodu a pořad si myslím, že pokud má být vše v pořádku, tak se ještě otočí. Kolik miminek se pretaci i během 1.doby porodní, takže si říkám, že to chce hlavně klid. Moc rada bych měla přirozený porod, je to lepší pro všechny, ale ne za každou cenu. Hlavně ať je vše u vsech v pořádku. (Rodit budu taky poprvé) Hezky den a drzte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
26.8.15 10:12

Ted jdem z Podoli. Nastesti ma plodovy vody dostatek. Vahovy odhad 2900g/37tt. Ted jsme jeste neresily jak si preju porod. Predpokladam, ze to budeme resit v pondeli v prenatalni porodne. Taky nemam nejak chut ji zkouset otacet manualne. Hovi si tam takhle od sesteho mesice beze zmeny, takze snad vi proc ;) Zkousela jsem cviceni, akupunkturu, premlouvani, modleni a ted uz tomu necham volnej prubeh. Nechci se na konci tehu stresovat necim, co nezmenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí