Porod a co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1730
16.3.21 09:18

Ja bych mozna jeste pro uplnost dodala, ze nekde davaji jidlo na pokoj a nekde se musi dochazet do jidelny. Musely jsme deti nechat pred jidelnou a jit se najist bez nich. Jako prvorodicka jsem z toho byla malinko nesva, spechala jsem s jidlem a koukala jestli uz rve to moje nebo cizi :lol: A druha vec pro doplneni, muze se taky objevit novorozenecka zloutenka a muze byt potreba, aby dite lezelo u sester „pod lampickou“, takze to ti ho muzou treba na noc nebo na pul dne odebrat, ale proste je to potreba. Muze zloutenka i prodlouzit pobyt treba o den.
Jo a jeste treti vec, abyste vedela, do ceho jdete. Domu vas nepusti, dokud si nedojdete na velkou :lol: Na me to ne a ne prijit, tak mi naordinovali cipek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.3.21 09:59

Záleží, ono si fakt nenaplanujes předem nic :) první syn se narodil 1:39… dvě hodiny bonding, ale měla jsem rupturu třetího stupně a podezření, jestli syn nemá zlomenou klíční kost, špatně držel teplotu, i když měl 3,5 kg, tak šel na vyhřívané lůžko a přinesli mi ho až druhy den v 10 ráno a to už byl se mnou porad. Jinak po porodu pak jdeš do sprchy, měla by ses vycurat.

Druhy syn se narodil o 14. dni dřív prekotnym porodem 30 minut po příjezdu do porodnice, měl 2,8kg v 14:22… zase bonding, pak ho odvezli umýt, udělat mi otisky nozicek, já mezitím došla na pokoj a asi za 20 minut mi ho přivezli a byl se mnou furt…

Po prvním porodu, i když jsem rodila v noci, tak jsem nemohla spát vůbec, byla jsem plna zazitku, úplně vypleskla. U druhého už to nebylo tak nove, navíc jsem rodila přes den… v noci jsem pak spala už normálně :) každopádně po druhem porodu jsem mohla jít rovnou na diskotéku, cítila jsem se perfektne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.3.21 10:01

Jooo jinak jsem byla vždycky na nadstandardu a do sprchy jsem chodila i curat a kluky jsem měla normálně u sebe, chodila jsem po kojení, když upadli do mléčného komatu, v životě se mi nevzbudili. A stejně je v postýlce monitor dechu, takže kdyby něco, vylitla bych jak střela :) když už mi je přivezli, byli se mnou pořad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
16.3.21 10:12

Pokud porodis a je vše ok není důvod dávat dítě někam na hlídání, prostě si ho vezmeš s sebou.

Zbytek jak kdy. Obecně v dnešní době platí m, že tě spíš nechají být, tak když budeš chtít pomoci, tak se ozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 14:19

@Janadel Jeeezis, tak to jsem vubec nevedela😄 😄 Tak to si sebou vezmu neco projimavyho at se rychle vyseru🤣 🤣 Dekuju za radu☺️️

• Citovat
  • Upravit
2033
16.3.21 14:56
@Anonymní píše:
@Janadel Jeeezis, tak to jsem vubec nevedela😄 😄 Tak to si sebou vezmu neco projimavyho at se rychle vyseru🤣 🤣 Dekuju za radu☺️️

No ono můžeš mít třeba psychicky blok, pokud jsi více šitá. Já jsem třeba byla překvapená, jedna taková starší sestra, která vypadala jako pěkná gestapacka, se mě pořád ptala, jestli už jsem byla. Pak jsem ji narovinu řekla, že na to potřebuji klid a asi i čas, že mi to asi pujde až doma. A ona mě k mému údivu neseřvala a řekla, že to chápe a že to do papírů nějak napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.3.21 18:51

Já můžu přidat zkušenost s císařem. Porodila jsem v 17:18 večer akutním císařem v celkové narkóze. Probrala jsem se na JIPce asi po půl hodině, sestra mi donesla ukázat syna a na chvilku ho přiložila k prsu.
Pak jsem přes noc spala ještě takovým poloomámeným spánkem, po páté ráno mi znovu přinesli syna na kojení, asi po hodině ho zase odvezli, já dostala snídani (pooperační menu, takže jen piškoty a pití), pak mi sestra na JIP pomohla vstát a dovedla mě do sprchy a na záchod. Přes den syna vozili pravidelně na kojení, dali mi ho do postele, a když jsem chtěla, aby si ho zase vzaly sestry, měla jsem zazvonit. První den po císaři se prakticky člověk ani nedokáže posadit a tedy péče o miminko jako přebalování je ještě na sestrách.
Další den mě přeložili na pokoj a dítě už jsem měla u sebe, přebalování, koupání atd. ukázali a už jsem vše dělala sama. Měla jsem nadstandart, takže jídlo mi nosili na pokoj, sprchovala jsem se v rychlosti s otevřenými dveřmi koupelny, když syn usnul a jednou, když ho sestry vzaly na vyšetření. Porodila jsem ve čtvrtek, domů jsme šli v úterý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
16.3.21 19:33
@Santa Juana píše:
No ono můžeš mít třeba psychicky blok, pokud jsi více šitá. Já jsem třeba byla překvapená, jedna taková starší sestra, která vypadala jako pěkná gestapacka, se mě pořád ptala, jestli už jsem byla. Pak jsem ji narovinu řekla, že na to potřebuji klid a asi i čas, že mi to asi pujde až doma. A ona mě k mému údivu neseřvala a řekla, že to chápe a že to do papírů nějak napíše.

Psychicky blok je jeste dobry, horsi je, kdyz je problem se strevem, nejaky poraneni konecniku, zkratka veci, na ktery se prijde az behem toho vyprazdnovani, nebyva to pak legrace, docela se divim, ze Vas pustili. Me tehdy samozrejme taky napadlo, ze proste reknu, ze jsem byla a trada domu, ale vyhodnotila jsem to jako blbost, resit nejakej prusvih po propusteni by byl akorat stres na vsech frontach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
16.3.21 21:38
@Anonymní píše:

Mě pustili z porodnice, ikdyz jsem nebyla. Jen mě vybavili projimadlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí