Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Petruna21 hele tohle je vždy na vás. Jisteze porodime i bez chlapa
na mne sestřičky vždy koukaly divně, když jsem chlapa obratem poslala domů, ale je to jen a jen ma věc a po prvním průserovém porodu my i samy řekly, ze to byla dobra volba - je fuk, ze stojí u hlavy, ale tu spoustu krve, modré dítě a mne v bezvědomí by viděl stejne. A tohle by ho mělo nějak obohatit? Nebo mne pomoci? Těžko. Jediné snad, ze by mi před poslední fází propasoval neco k jídlu - já měla fakt hrozny hlad a nedovolili mi nic sníst ![]()
@Lekninka91 To určitě každý to má jinak
ale určitě nebudu tvrdit že bez partnera bych to nezvládla což mi přijde jak píšeš trošu mimo ![]()
@Tichošlápek No když jsem se ho zeptala poprvé zda bude u porodu tak na mě koukal zda si z něho jako nedělám srandu
a pak z něho vypadlo to že je to ženská věc a že nepotřebuje vidět vše.. a jak se znám sem děsný nervák a na to mi odpověděl ještě by jsi tam na mě řvala
![]()
@Kukacka123 však já myslím vaginální porod
měla jsem přes kolena ten hadr, ale když to začínalo být o průser a syn musel jít rychle ven, hadr odhodili a bylo
Po porodu mi neodešla placenta, tak mi ji tahali v narkoze + následná revize a ty vybraný chuťovky tam viděl pak v tý jejich misce, když jsem se probrala a mohl zas za mnou
Já tvoje v dobrém i zlém chápu, sdílet s chlapem veškerý intimnosti taky chápu, ale holt to má asi každej jinak. A pokud na to chlap nemá koule nebo si ženská nepřeje ho tam mít, tak by to měl ten druhej respektovat. Ale je potřeba to řešit trochu s předstihem a ne až pak s dítětem na cestě ![]()
@Lekninka91 @Petruna21 mě na tom teda nepřijde mimo vůbec nic, naprosto běžný slovní obrat: „bez něj bych to nedala“.. samozřejmě, že to neznamená, že by to nedala, ale normálně používané spojení v češtině. A na tom, že pro někoho je partner tak obrovskou podporou, že to díky němu zvládne lépe není přece nic mimo, ale není potřeba to odsoudit, stejně jako opak. ![]()
Já tam přítele chtěla. Dost se cukal, nechtěl, každopádně se nadchl, že prý půjde zas.
Jenže já rodila nakonec akutním císařem. Takže neviděl všechno. Na sál sice mohl, ale raději jsme ho nechali za dveřma, ať se vydejchá Já ho u dalšího vyloženě nepotřebuji, ale asi budu ráda kdyby šel. Přece jenom je to opora. ![]()
Chtela jsem ho tam, on chtel, byl tam a nakonec u akutni sekce uz nebyl. Cekal venku a rikal, ze to byla minuta a uz mu nesli dite. Jinak u nas bylo hodne znat, ze tam je. Na epidural ho poslali ven a hned na me byli “drsnejsi”, takze pak jsem mu rekla at se nehne uz ani na krok. Co se tyce spodku, tak nic nevidel. Sedel mi u hlavy a cumeli jsme na serialy na tabletu ( mezi kontrakcema ). Ale pomohl mi ve sprse, drzel kdyz jsem omdlivala, sprchoval mi zada a bricho, prevlikal me. A u toho halekal, ze prej uz mi tohle nikdy neudela ![]()
Manzel byl u vsech trech porodu, hlavni jeho role byla zasobovac, nosil mi jidlo, pokazde zabehl i do prilehle restaurace, abych mela neco poradneho (poprve to byl jen Mcdonald, ale i to bodlo
). No a dve hodiny po porodu jsme jeli domu, takze bych ho stejne musela hned volat ![]()
@Lekninka91 tak s tim se bohuzel musi pocitat, kdyz jde na sal
ale tak pises, ze na to zaludek ma, tak v pohode
jinak ja nikde nepsala, ze bych ho nutila
samozrejme je to o domluve…my to oba chceme, takze nevidim problem - resime to s predstihem opravdu dostatecne
![]()
Příspěvek upraven 04.03.18 v 19:36
Ja jsem chtela. Nevyslo to, byl pracovne mimo republiku, mela jsem tam kamaradku. Sama bych byt u porodu nechtela, PA chodila obcas a predstava, ze tam v mezicase nemam nikoho „k ruce“, mi vubec neni prijemna. Do mesice me ceka druhy porod a doufam, ze tentokrat to klapne s manzelem. ![]()
@Barbucha3 nepíšu nic o tom, že je mimo, když je pro někoho partner velkou podporou, jen že je mimo to tvrzení. I když jde o běžný slovní obrat. Prostě mi to nepasuje. A nevšimla jsem si, že bych někde někoho odsuzovala. Psala jsem, že je to o domluvě těch dvou ![]()
Nechtěla jsem, jsem za to ráda, neměnila bych. Hlavně bych respektovala rozhodnutí partnera.
A ještě dopíšu, že druhý porod byl průser, takže jsem ráda, že jsem si to mohla „prožít“ jen já a nemusel u toho strašnýho být i partner.
Příspěvek upraven 04.03.18 v 19:37
Ja puvodne nechtěla, ale díky za to, ze tam byl! Ted pujde znovu ![]()
Manzel u obou porodu byl. Je to muj nejblizsi clovek a tak nevim, kde by jinak byl
Ale je to kazdeho vec, nemyslim si, ze je to nezbytne pro kazdou zenu. Pro nas je zasadni tyto veci sdilet.
@Kukacka123 tak před tou narkozou ho vyhnali na chodbu a pak ho zavolali zas až když jsem se probrala, ale všechno to viděl
Byla jsem tam odhalená a rozcapená skoro celou hodinu než doktorka rozhodla, že mě uspí a tu placentu vyndá.
Vím, že jsi nepsala, že bys ho nutila. Myslela jsem to spíš tak obecně ![]()