Porod s přítelem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
4.3.18 19:39

Rodila jsem s mužem doma a jsem za to ráda - připravil místo k porodu, uvařil mi čaj, napustil vanu..Dost času jsem chtěla být sama, ale byla jsem ráda, že je při ruce. A syna chytal sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
4.3.18 19:40

No uvidíme třeba se nakonec rozhoupe a půjde taky :lol: ze začátku říkal že by nebyl ani u vaginálního a teď už ano tak snad poleví a řekne že bude chtít být i u císaře :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
4.3.18 19:40

U prvního porodu jsem ho chtěla a on tam chtěl být taky, ale než jsem se rozrodila, tak se mu udělalo zle, asi chřipka, tak nebyl. Měla jsem u porodu ségru, která v porodnici pracuje jako sestřička na šestinedělí, takže se pak o dceru postarala :mrgreen: U druhého porodu jsem přítele ani nemusela, ale nechala jsem to na něm. Nejdříve, že bude, pak ráno v den porodu dcera onemocněla střevní chřipajznou, příteli pak taky nebylo nejlíp, takže nakonec nebyl, prý se staral o dceru :mrgreen:, ale spíš byl nervoznější než já, jestli to bude ten kluk :mrgreen: Byla opět moje ségra :mrgreen: Celkem jsem byla radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
4.3.18 19:41

@Petruna21 Ahoj, já chtěla a měla u obou porodů. Byl mi velikou oporou. Měla jsem porody super rychlé, tak nemůžu říct, jaké by to bylo, kdybychom v porodnici trávili hodiny před :)

Myslím, že přítomnost partnera je fajn, když se na tom oba shodnou.

U sekce je to možné asi jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.18 19:42
@Petruna21 píše:
Zdravím :mavam:

Jen mě zajímá když jste rodili chtěli jste mít u porodu přítele/manžela?
A co si o tom myslíte když je otec u porodu?

A lze mít i u císařského řezu doprovod? :)

Díky za info. :kytka:

Samozrejme. Manzel byl u dvou ze tri porodu. U jednoho dobehl par minut pozdeji, protoze mala byla rychlejsi, tak uz mi lezela na brichu, kdyz se dostavil.
Mam rychle porody a tehdy me vezl muj otec do porodnice, ze manzel byl v praci ve Stramberku a ja rodila ve Zline a vse bylo moc rychle. Mala nedala tatkovi sanci :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712

@Lekninka91 jo, jasny…taky to mohli uklidit no…ale zas kdyz jde na sal, tak musi s nejakejma masakrama a pripadnejma krvavejma „vecma“ pocitat :mrgreen: hele hlavni je, ze to dopadlo dobre…a je mi jasny, ze nakonec to muze bejt uplne jinak, nez si planujeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Taky je mozny partnera vzit s sebou a kdyztak ho poprosit, at ceka na chodbe. Opacne je to slozitejsi. Manzel stal vzdy u hlavy, rikala jsem mu pred obema porody, ze je lepsi, kdyz to neuvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
4.3.18 19:44
@Vrba Jana píše:
Rodila jsem s mužem doma a jsem za to ráda - připravil místo k porodu, uvařil mi čaj, napustil vanu..Dost času jsem chtěla být sama, ale byla jsem ráda, že je při ruce. A syna chytal sám :)

Dokonalé :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.3.18 19:46

@Petruna21 Rodila jsem přirozeně, takže otázku ohledně císaře nezodpovím, ale to, jestli bude partner u porodu jsem nechala na něm. U prvního dítěte jsem si nebyla moc jistá, jestli ho tam chci nebo ne, on chtěl, takže jsme si ujasnili, kde bude jeho místo a co může a nemůže dělat/vidět. Porod byl fajn, partner nadšený. U dalších dětí už jsem věděla, že ho u porodu chci (ale nenutila bych ho, kdyby nechtěl), ale ne kvůli sobě, já bych ho tam nijak zvlášť nepotřebovala, ale kvůli dětem. Bylo pokaždé hezké vidět, jak je z miminka nadšený, hned od začátku si ho užívá, je dojatý, na mě hrdý. Vztah nám to nijak nepokazilo, spíš naopak, jeho zájem o mě spíš ještě vzrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
4.3.18 19:49

1.nebyl,2.nebyl,3. nebude :mrgreen: já rodím, on loví mamuta. Mám hrozný strach z toho opadnutí sexuálního života. A teda stačilo mi když jsem viděla svoje přirození těsně po (rodila jsem v noci naproti oknům) díra jak vrata, všude krev no fakt super, hlavou mi probleskl vtip o ztraceným bagru :mrgreen:.A tím pádem ikdyby mi stál u hlavy tak by to v tom odrážedlo viděl taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
4.3.18 19:51

@Petruna21 Ja mela chlapa u vsech trech porodu… on chtel a ha ho tam chtela taky. Prvni pokus o vaginalni porod skoncil akutni sekci pro bradykardii plodu, kdy mi tehdy jeste pritel - ted uz manzel sam pichnul spinal abych nemusela do celkovy narkozy :lol: Je anesteziolog a jakmile mu PA naznacila, ze je to spatny, tak se nevahal ani sekundu a „pichal“ :lol: Kdyby se cekalo, nez prijde slouzici anesteziolog ( bylo to v noci) tak by bylo na spinal pozde… malem ho za to vyhodili z prace :lol: Ale ja mu byla fakt vdecna :lol: :lol: U druheho pokusu o vaginalni porod uz domluvil kolegu v pohotovosti - skoncilo to opet cisarem… a u tretiho uz planovaneho cisare uz jsme bylo „mazaci“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
4.3.18 19:53

Partner si během těhotenství nebyl úplně jistý jestli tam chce být. Já si jeho přítomnost moc přála. Nakonec jsme jeli do porodnice spolu a zůstal tam se mnou po celou dobu. Já zastávám názor, že průběh porodu je z velké míry ovlivněn psychikou a tím že byl se mnou jsem byla ve správné „pohodě“ a vůbec jsem se nebála. Ke konci už jsem byla tak mimo, že si vůbec nic nepamatuji, aspoň mi to mohl povyprávět, protože ty moje průpovídky stály za to :D. Pomáhal mi do sprchy, z vany a do vany… Každopádně i přes jeho počáteční obavy to zvládl skvěle a byl nadšený že u toho mohl být. Přestřihl pupeční šňůru a největší zážitek měl z toho, že viděl placentu :lol:. Rozhodně prý nelituje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 19:54

Manžel byl na poslední 4 minuty, dříve to nestihnul a já si na něj ani nevzpomněla. Od té doby říká, co s tím ženský nadělají, vždyť to vůbec nic není. Párkrát zatlačí a dítě je venku. To fakt není žádná práce. Při šití stál doktorovi za zády, společně zkoumali placentu, vůbec mu to nevadilo. Mám dost detailní fotky rozkroku i s nástřihem Brrr.

• Citovat
  • Upravit

Já jsem tam někoho chtěla a vím že sama bych to nezvládla, tak dobře. Manžela jsem se zeptala zda tam chce být nebo ne, že pokud nechce, domluvím se s někým jiným. Řekl, že ano a byl pro mě oporou, pomáhal mi z/do vany, masíroval záda, měřil kontrakce (musela jsem být ohnutá a fakt nevím, jak bych se zvládla koukat na hodiny s měřit si po jaké době a jak dlouhé je mám, jak po mě chtěla PA). Manžel byl pouze u hlavy při tlačení, držel mi hlavu, takže za mě ANO :)

U císaře většinou být nemůže u nás v okolí to dovoluje jedna porodnice ze tří, které mám v rozumné dojezdové vzdálenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Pro me je ucast partnera u porodu dulezita, je to dukaz, ze neni zbabelec.
Si vemte, ze moje mamka zustala ve 34r. lezak (mrtvice). Muze se stat, ze budu po jedne noci, taky lezak a budu mit doma zbabelce, ktery se boji jit k porodu, tak jak se o me muze starat, kdyz budu opravdu potrebovat? Mam silneho chlapa, ktery snese i choulostivou zalezitost, jsem na nej hrda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí