Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Manžel byl u obou porodů, první skončil tedy akutním císařem, druhý přirozený, u obou jsem byla opravdu ráda, že tam byl. Však nemusel a ani nekoukal dolů. I on dneska říká, že to byl nádherný zážitek a je rád, že tam byl, i když nejdřív měl samozřejmě obavy, rozhodl se až po předporodním kurzu pro páry, kdy věděl do čeho jde (nebo si to alespoň myslel
). Jinak kamarádka rodila bez přítele, nabídla jsem jí svou podporu, nejdříve odmítla, pak mi v noci zvonil telefon a jela jsem, dnes říká, že je opravdu ráda, že tam nebyla sama.
@wewa píše:
1.nebyl,2.nebyl,3. nebudejá rodím, on loví mamuta. Mám hrozný strach z toho opadnutí sexuálního života. A teda stačilo mi když jsem viděla svoje přirození těsně po (rodila jsem v noci naproti oknům) díra jak vrata, všude krev no fakt super, hlavou mi probleskl vtip o ztraceným bagru
.A tím pádem ikdyby mi stál u hlavy tak by to v tom odrážedlo viděl taky
Tak to mě pobavilo ![]()
@Petruna21bo fakt to tak bylo
u akutní sekce pak čekal na chodbě ale stejně ho za mnou pustili až ráno.
Já přítele ze začátku u porodu nechtěla, postupem času jsem změnila názor, hlavně on o to hrozně stál
Nakonec jsem ho tam fakt ocenila. Např. když jsem měla prakticky pořád kontrakce, nemohla se ani pohnout a on mi podával pití
Byl všude, i se mnou na záchodě po klystýru
On je taky rád, že tam byl. Říkal, že si to představoval jednodušší a všude mě pak opěvoval úplně
A do porodnice mi každej den nosil čokoládu ![]()
Akorát jsem nechtěla, aby se mi nedejbože díval mezi nohy, až budu na koze, ale samozřejmě se stejně kouknul, když šel kolem
Nikterak ho to nepoznamenalo, ani náš sexuální život a jestli, tak spíš v dobrym
Ale každej chlap má jinou náturu a věřím, že někdo by to ustát nemusel.
P. S.: Ten pocit, když malou poprvý uviděl a z očí se mu řinuly slzy byl nepopsatelně krásnej a jsem ráda, že jsem o něj nebyla ochuzena ![]()
Ty vogo baby, ještě se pohádejte jak to kdo má mít u porodu
ta hláška, že by to bez něj nezvlàdla byla myšlena asi tak, že v něm měla mega podporu a bez něj by byla na tom o dost hůř. prostě nadsázka
nebo by měla velkej problém sama se sebou třeba
mě kdyby mladej neodvezl na příjem, na operaci bych nešla, pže jsem srab a hysterka a prostě z psychický stránky bych to nedala.
@wewa píše:
1.nebyl,2.nebyl,3. nebudejá rodím, on loví mamuta. Mám hrozný strach z toho opadnutí sexuálního života. A teda stačilo mi když jsem viděla svoje přirození těsně po (rodila jsem v noci naproti oknům) díra jak vrata, všude krev no fakt super, hlavou mi probleskl vtip o ztraceným bagru
.A tím pádem ikdyby mi stál u hlavy tak by to v tom odrážedlo viděl taky
juj
aaau
asi se mi to dole trochu scvaklo tou predstavou ![]()
Od začátku jsem chtěla, aby manžel u porodu byl, ale on nebyl úplně rozhodnutý a já na něj netlačila. Pak jsem byla hospitalizovaná a syn se narodil předčasně v noci. Rádi bychom druhé miminko, ale teď když mám jeden porod za sebou, i když ne úplně normální, tak nějak nevím k čemu by mi tam manžel byl. Možná by mi i lezl na nervy nebo bych se spíš zaobírala tím, jestli to on zvládá, tedy do té doby než by mi na to zaobírání jím došly síly ![]()
@malá_holka přišlo mi to tak ale měla jsem jen 5 stehů malej šel ven jak superman s rukou u hlavy, takže jsem byla hlavně ráda že neměl on zlomeninu nebo tak něco. A dole je sice mini jizvička ale jinak naprosto jako dřív ![]()
@l-sou12 píše:
@Tichošlápek přesně tak, navíc znám případy, kdy chlap koukal na porod své ženy a pak se mu zhnusila, myslím, že se to jmenuje Madonin komplex.
Potom je ten chlap, ale pěkný blbec!
Pokud chce, klidně ho vezmi s sebou a pak se uvidí, jak to budeš cítit. Když tak ho vyhodíš na chodbu
![]()
Každý porod je jiný. U prvního jsem byla ráda, že tam muž je, že nejsem v tom cizím prostředí a s cizími lidmi sama, ale to je tak vše. Nechtěla jsem, aby na mě šahal, mluvil, dýchal,… ![]()
U druhého jsem ho naopak potřebovala držet, dívat se na něj…chudák, z ruky měl po porodu rozmačkaný karbanátek.
Třetí porod byl císař, byl na začátku, pak ho na sál nepustili. Ale díky bohu za něj, protože před císařem nastaly problémy a on měl energii to řešit, popohnat personál a ve finále zařvat, aby se věci hnuly. Díky mu!!!
Můj manžel byl se mnou u obou porodů. On chtěl, já chtěla - takže to bylo jasné. Pokud by nechtěl, nenutila bych ho. Každopádně jsem strašně ráda za to, ze se mnou byl, byl mi velikou oporou a pro nás oba to byl velký zážitek. Řekla bych, že nás to ještě více spojilo a sblizilo. Myslim si, ze tohle má každý nastaveny úplně jinak a hlavně je důležitý nikoho do ničeho nenutit ![]()
Za mě jedno veliké ANO - je to neuvěřitelná podpora, mít u sebe partnera. Prostě to se nedá ani popsat. Samozřejmě každý to má jinak, takže se rozhodněte podle sebe ![]()
@Mimis2017 píše:
Potom je ten chlap, ale pěkný blbec!
Ale není, to neovlivnis, myslíš, ze to děla schválně? Madonnin komplex je psychická nemoc, kterou muze porod spustit.