Porod u Apolináře - taška (tedy košile :P)

36
9.4.16 17:53

Porod u Apolináře - taška (tedy košile :P)

Ahoj, prosím Vás o radu! Kamarádky ještě nerodily, jsem jedináček, atp. Takže vlastně za kým jít, když nevím, co s porodem :D Jsem ve stádiu balení tašky (tašek?). A mám několik dotazů, které by sice šlo zodpovědět pomocí různých článků na internetu, ale čím víc toho čtu, tím více jsem vlastně zmatená.

Začnu tím, že rodit budu u Apolináře. A teď k zápletce, asi poněkud tragikomické, zasekla jsem se u otázky noční košile. V seznamu u Apolináře jsou dvě noční košile v té „první tašce“, co mám mít hned sebou. A pro pobyt na šestinedělí je zde poznámka „košile jsou k dispozici na oddělení“.

Takže já si mám vzít dvě košile, které budu mít během porodu a odsoudím je tak k vyhození, a pak budu používat ty jejich během těch tří dní? Bylo by mi tedy milejší mít jejich během porodu, a pak si svoje kojící nosit po porodu. Nějak tedy nechápu, zda li si mám sbalit dvě „brzy nashle obyč košile“ nebo „dvě kojící, celkem pěkné, košile“.

Moc se omlouvám za, pro někoho jistě úsměvný a blbý dotaz, ale jsem vskutku ráda za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101919
9.4.16 17:58

@annie_tab Neměla jsem k Apolináři ani jednu košili a nebyl sebemenší problém, hned při příjmu mi dali jejich a kdykoliv bylo potřeba, tak v koupelně byly další čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.4.16 17:59

U Apolináře jsem nerodila, ale pochopila bych to stejně jako ty. Já měla celou dobu svoje a ani jedna nebyla od krve, žádnou jsem nevyhodila. Měla jsem jich víc než doporučovali, ale tak já i doma mám jednu na dva dny maximálně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
9.4.16 18:02

Bacha nemocnocni kosile mivaji utrzene knofliky nebo snurky, takze vepredu je ti videt az na pupek, kdyz se ohnes.Ja mela podruhy uz radsi svoje, v opacnem pripade doporucuji pribalit jehlu, nit a knofliky :) A pak pocitej s tim, ze pri ocistkach se kosile casto umaze, takze sici manevr provadis treba kazdy den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
9.4.16 18:04

@MartinaIrena Šití jsem neřešila, přišlo mi zbytečné řešit výstřih v místech, kde člověka furt kontrolují, zda se hojí šití, stahuje děloha a dobře přisává mimčo. A když jsem šla na chodbu, tak jsem přes košili hodila župan, ale jinak potvrzuji, že knoflíky či šňůrky fakt nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
9.4.16 18:13

Sice jsem nerodila u apolinare, ale v krci, ale taky jsem se nedržela jejich rad a seznamu. na porod jsem mela jejich nemocnicni. ptali se me na prijmu jestli ji chci nebo ne. na pak jsem si zabalila dve svoje. a to jsem si je musela koupit, pac kosile doma nenosim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
9.4.16 18:18

Dají ti košili k porodu, pokud stihnes přípravu :) na první den jsem měla tu jejich, stejně byla od krve, tak si nebudu špinit svoji že, byli k dispozici čisté v koupelně kdykoliv si potrebovala. A další dny jsem měla už svoji už jen z důvodu toho že ty jejich byli hrozně velké a já se do nich v posteli zamotavala :( je fakt že výstřih meli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
9.4.16 18:18

Dají ti košili k porodu, pokud stihnes přípravu :) na první den jsem měla tu jejich, stejně byla od krve, tak si nebudu špinit svoji že, byli k dispozici čisté v koupelně kdykoliv si potrebovala. A další dny jsem měla už svoji už jen z důvodu toho že ty jejich byli hrozně velké a já se do nich v posteli zamotavala :( je fakt že výstřih meli až ke kolenům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
9.4.16 18:22
@Bjoucik.15 píše:
Dají ti košili k porodu, pokud stihnes přípravu :)

I když nestihneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
9.4.16 18:22

Všem moc děkuji, je mi až k smíchu, že mě ze všech těch příprav nejvíce zdržují hloupé noční košile :D

@peta81 No já právě taky žádné košile doma nenosím :D Proto teď řeším, jestli investovat víc či míň (podle toho, kdy je tam vlastně využiju).

O to vlastně jde, jestli mám pořizovat nějaké super speciální kojící, které vlastně využiji na šestinedělí nebo tam hodit dvě obyč, které tam využiji ve chvíli, kdy netřeba ještě kojit :D

@Bjoucik.15 Právě! zas mi přijde zbytečné si nějak extra špinit své, když už tam ty jejich k dispozici jsou. A co se týká velikosti, tak si myslím, že vzhledem ke své výšce a aktuálnímu mamutímu obvodu, si nemusím lámat hlavu, že bych se snad do něčeho zamotala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
9.4.16 18:28

@annie_tab Neinvestuj vůbec a máš to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
9.4.16 18:31

Vzala bych si 1-2 košile na „vyhození“ k porodu a pak na šestinedělí něco, co normálně nosíš ( já bych si třeba vzala tričko a kalhoty od pyžama nebo něco takového). Protože u porodu je možné, že se ušpiní od krve.
Ale pokud ti nevadí ty nemocniční, tak se dají využít i ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
9.4.16 18:34

@annie_tab no tak já jsem malička a hubená a neustále jsem tu košili měla jakoby zmuchlanou pod sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.16 18:34
@annie_tab píše:
Ahoj, prosím Vás o radu! Kamarádky ještě nerodily, jsem jedináček, atp. Takže vlastně za kým jít, když nevím, co s porodem :D Jsem ve stádiu balení tašky (tašek?). A mám několik dotazů, které by sice šlo zodpovědět pomocí různých článků na internetu, ale čím víc toho čtu, tím více jsem vlastně zmatená.

Začnu tím, že rodit budu u Apolináře. A teď k zápletce, asi poněkud tragikomické, zasekla jsem se u otázky noční košile. V seznamu u Apolináře jsou dvě noční košile v té „první tašce“, co mám mít hned sebou. A pro pobyt na šestinedělí je zde poznámka „košile jsou k dispozici na oddělení“.

Takže já si mám vzít dvě košile, které budu mít během porodu a odsoudím je tak k vyhození, a pak budu používat ty jejich během těch tří dní? Bylo by mi tedy milejší mít jejich během porodu, a pak si svoje kojící nosit po porodu. Nějak tedy nechápu, zda li si mám sbalit dvě „brzy nashle obyč košile“ nebo „dvě kojící, celkem pěkné, košile“.

Moc se omlouvám za, pro někoho jistě úsměvný a blbý dotaz, ale jsem vskutku ráda za každou radu :)

8o jen nechapu proc bys tu kosili mela vyhazovat?

• Citovat
  • Upravit
36
9.4.16 18:41

@KackaDoup To myslím v případě, že by ty mé byly určené přímo k porodu. A při kterém si myslím, tedy z téhle představy vycházím, že by asi byla možná hodně od krve. V tom případě nevím, jestli bych ji ještě chtěla vůbec prát. Hlavně, když bych si pro tento případ pořídila jen nějakou super obyč, protože je doma vážně vůbec nenosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková