Porodnice Boskovice

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1741
1.2.11 17:43

porodnice Boskovice

Protože se brzo chystám do této porodnice,tak bych ráda znala vaše další názory na tuhle porodnici..?Přemýšlím i o epiduralu,jestli ho v téhle porodnici nabízí,můj první porod byl docela dost dlouhý a hrozný,rodila jsem v Brně-bylo zrovna hodně rodiček,byla to taková pásová výroba dětí..Velice děkuji všem za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
1.2.11 20:20

Ahoj, já jsem v Boskovicích rodila dvakrát (06/07 a 12/09). Pokaždé jsem měla štěstí na volný nadstandart na sále (nabídli mi ho sami, aniž bych se ptala). Nadstandart má vlastní sociální zázemí, je zde i televize, partner zde může být celou dobu (je možnost rozkládacího lůžka pro tatínka :-D ).
Celkem zde jsou 4 boxy,v jednom z nich je i vana. Pokud je box s vanou volný, máš možnost ji využít, i když jsi „ubytovaná“ v jiném boxu. Výhodou je, že celý porod trávíš na jednom místě, nemusíš se na druhou dobu porodní nikam stěhovat.
Pokud rodíš císařem, jdeš hned po porodu na standartní šestinedělí, JIP byla zrušena.
Na šestinedělí jsou pokoje většinou po dvou, 1× po třech a 1× po čtyřech. Koupelna i WC jsou po rekonstrukci, takže v dobrém stavu. I zde je jeden nadstandartní pokoj, ale ten má společné sociální zařízení se zbytkem oddělení.
Návštěvy zde nesmí na pokoj, což se může zdát jako nevýhoda, ale zase na druhou stranu se tím chrání soukromí ostatních maminek na pokoji.
Co se týče personálu, já osobně si nemůžu stěžovat. Byla jsem maximálně spokojená. Občas jsem slyšela na lékaře či sestry negativní ohlasy (na jejich chování, ne na kvalitu jejich práce), ale tak je to všude, nikdo zkrátka není takový, aby vyhovoval všem :wink:
Pokud budeš mít pocit, že se ti sestry na šestinedělí málo věnují, není problém za nimi kdykoliv zajít. Je to tím, že mají moc práce, ale jsou ochotné ti kdykoliv poradit a pomoct.
Kdyby tě ještě něco zajímalo, ptej se :lol: A jinak přeju rychlý a bezproblémový porod! Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
17.4.11 19:07

chtěla bych se zeptat, jestli si mám brát do porodnice své noční košile, anebo zda je k dispozici nemocniční (a dostatečně často) :-)

Dále snad - pokud tam teď někdo nedávno rodil, točí se tam maminky hodně (je hodně porodů), nebo ani ne? A co jídlo, dá se, nebo se mám trochu zásobit? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
17.4.11 19:51

Ahoj, košili ti dají, zbytečně by sis špinila svoji. Já jsem se někdy převlékala i 3× za de a nikdy se nestalo, že by mi čistou košili nedali. Ale pro jistotu si vezmi svouji náhradní, někdy se může - o víkendu - stát, že je čistého prádla nedostatek. Vím o čem mluvím, v této nemocnici pracuju :-)
Co se týče jídla, dostáváš snídani, oběd, večeři. Dřív dávala i druhou večeři, ale to už zrušili. Takže není na škodu mít něco z domu. Přinejhorším ale poslouží kantýna :wink: Někdy se stane, že dávají jídlo nevhodné pro kojící mamky.
Jinak je to malá porodnice, takže je zde průměrně kolem 10 - 15 maminek, na oddělení je celkem klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
17.4.11 20:00

Díky, jsi zlatá :-) Vložky raději svoje, že? A ty košile mě moc potěšily - ty nemocniční jsou docela fajn, jsou hezky dlouhé :-D

Nějaká osobní zkušenost s místními doktory? Měla jsem zatím tu čest s dr. Nečasem. Byl lehce nemluvný, mám načteno, že je nepříjemný, ale na mě vyloženě nepříjemný nebyl, naopak mi vyšel moc vstříc, i když je svůj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
17.4.11 20:27

Vložky si určitě vezmi svoje. Na sále vyfasuješ balíček s porodnickými vložkami, je jich tam asi 10 a pak už musíš mít vlastní. A jestli ti můžu poradit, pro miminko vezmi kromě jednorázových plenek i několik bavlněných. Sice ti tam nějaké dají, ale není jich moc, na den asi jen 5 ks. Nám to bohužel nestačilo :-)
Na dr. Nečase jsem slyšela většinou jen negativní názory, ale osobní zkušenost s ním nemám. Poprvé mě rodila dr. Chroustová, podruhé dr. Barošová. Obě byly super, milé, ochotné i vtipné :palec: Je zde docela hodně mladých doktorů. Primář je takový svéráz, někdy působí dojmem „řezníka“, ale ve skutečnosti je profík. Nechci tuto porodnici vychvalovat do nebes, našla bych zde i nedostatky, ale celkově mám dobrý dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
17.4.11 20:41

já jsem si ty bavlněné zabalila dvě pro dvojčátka :think: No, manžel kdyžtak donese. Na co jsi jich spotřebovala tolik? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markut
3.8.11 06:38

Boskovice císař

Ahoj holky, chci se zeptat na porod v Boskovicích, spíš teda na sekci.Jak to probíhá, platí se epidural, jak tam je člověk dlouho.Děkuji :wink:

• Citovat
  • Upravit
3157
15.8.11 18:42

Ještě nějaké ohlasy na Boskovice? Trochu se u mně vyvrbila situace a vypadá to že budu rodit v Boskovicích, ikdyž jsem trochu nahlodaná i na Brno, nevím jak moc jsou např. v Boskovicích vybaveni pro nějaké komplikovanější případy? Předem díky za jakékoliv další info.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.8.11 14:34

Marmelado, porodnice v Boskovicích je malá a má klasické standartní vybavení. Porody zde provádí od 36.tt, jinak vše posílají do Brna. Samozřejmě jsou nějak vybaveni pro případné komplikované porody, není to tu jako ve středověku :-D , ale pokud se dají předvídat komplikace předem nebo se jedná o předčasný porod, Brno to jistí. Pro maminky s komplikacemi tu funguje gynekologická JIP.
Výhodou této porodnice je to, že je malá, max. pro 15 maminek, takže žádná „továrna“ jako ve velkých nemocnicích. Sestřičky jsou tu celkem ochotné, poradí a pomůžou, když potřebuješ.
Co se týče císařů, nevím, jak je to s poplatkem za epidurál :think: Vím jen, že se platí za doprovod při porodu a dále za nadstandart na sále i na oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
16.8.11 14:47

Jejda, tak to jsem ráda za tuhle diskuzi a za pozitivní ohlasy. Jsem sice z Brna, ale plánuju porod v Boskovicích u prim.Machače. Loni mi operoval myomy a sám mi tuhle alternativu nabídl. Půjdu císařem. Nevíte jak dlouho před plánovaným porodem se mám u něj na ambulanci objednat na domluvu? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.8.11 14:53

Olousku, pokud máš v plánu dojíždět na ozvy sem do porodnice od 36tt, tak myslím, že stačí k Machačovi zajít zhruba v tu dobu. Pokud jsi rozhodnutá jít sem rodit, tak doporučuju cca měsíc před termínem zajít na por. sál vyplnit předpříjem, aby s tebou pak na sále počítali. A při té příležitosti si můžeš zajít k Machačovi :-) Nebo mu zkus předem zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
17.8.11 21:40

valaška

Moc díky za informace. Snad mi to vyjde a porod zvládnu u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
5.9.11 21:53

já jsem jela do této porodnice na prohlídku, jen jsem se domluvila s dr. Nečasem na sekci, objednal mě na příští týden s tím, že sekce by se dělala za další týden od té objednané prohlídky (tj. 14 dní od mé první návštěvy), naplánoval už i termín. Nestihla jsem ani tu prohlídku, protože 6 dní od první návštěvy jsem se rozrodila. Dojela jsem a sekci mi udělali. Žádný epidurál se při sekci neplatí :-) jen přítomnost otce u porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dura
13.1.12 16:00

Celkově gynekologie v Boskovicích podle mého názaru je lepší než v Brně. A pan primář Macháč je výborny doktor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková