Porodnice Boskovice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
482
25.1.13 12:42

@Simi123 pokud si to domluvíš tak asi jo…ta paní to taky měla domluvené že tam měla známou :nevim: opravdu nevím…já bych tam nešla už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
25.1.13 12:54

Já rodila v Boskovicích 12/2010 a nemůžu si stěžovat. A to malá nešla, jak by měla jít. Hlavou dolů sice byla, ale otočená byla na opačnou stranu, než měla být. Rodila mně moje paní doktorka, za což jsem jí vděčná. Sice mě už nešila, ale odrodila, a to jsem ráda. Na porodním oddělení je nadstandart s vlastním soc. zařízením. Na šestinedělkách je též nadstandart, ale soc. zařízení je společné s ostatními maminkami. Rozdíl od ostatních pokojích: 2 křesílka pro návštěvy, vlastní váha, návštěvy kdykoliv během dne či noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
25.1.13 13:06

@Brouk č.1 a kolik je na tom nadstanardu posteli? Muze tam se mnou i nekdo prespat? Jinak diky za super popis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
25.1.13 14:40

@Brouk č.1 a kde ten nadstandart je na šestinedělí??? váha je na každým pokoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
25.1.13 19:46

@Simi123 Na nadstandartu je jedna postel, 2 křesla pro návštěvy+stolek, stolek+židle pro Tebe, kojící křeslo a další věci jako přebalovací pult, vanička - klasika. Přespat nevím, na nadstandartu jsem nebyla ubytovaná, ale kamarádka ano a já tam za ní byla.

@janísek007 Nadstandart je hned pokoj č. 1 a tuším, že je hned první pokoj nalevo za vstupními dveřmi na šestinedělky. Váha je na každým pokoji, ano, ale tuším že na nadstandartu je taková ta přesnější, jestli se to tak dá říci, co bývaly v obchodě.

Jinak tady je fotoreportáž z Boskovic http://www.babyonline.cz/…ce-boskovice?foto

http://www.babyonline.cz/…ce-boskovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
25.1.13 20:00

@Brouk č.1 aha… no když jsem tam byla já tak mě sestra řekla že na šestinedělí ten pokoj není…a z pokoje číslo 1 vycházeli vždy dvě paní…tak tomu teďka nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
26.1.13 06:43

@janísek007 hmmm, tak to nevím, a nebyl třeba obsazený. Je pravda, že já tam už dlouho nebyla. Naposledy r. 2011 a to tam ještě byl. Byla tam právě ta kamarádka. :nevim:
Na stránkách nemocnice se tváří, jako že ten nadstandart tam pořád je.
I podle ceníku by tam měl být a je tam dokonce možný i doprovod.
PORODNÍ ODDĚLENÍ

11. Nadstandardní pokoj na porodním oddělení - 1 noc 300 Kč

12. Doprovod pacientky (bez stravy) - 1 noc 200 Kč
13. Doprovod pacientky (se stravou) - 1 noc 300 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 21:41
@Simi123 píše:
A byl jste tu nekdo v Boskovicich na planovanym cisari? Zajimalo by me, jak to tam probiha. Prikladaji miminko po porodu? Jak vam tam pak tlumi bolesti? Jak casto vam tam pak vozili miminka?

byla jsem tam na plánovaném císaři. Resp. naplánovali ho a já se rozrodila o týden dříve, ale císařem to šlo.

Přiložení - proběhlo asi 3 hodiny po porodu.
Bolesti - no, nějak si nepamatuju, ž e by mi dávali něco moc na bolest, prostě jsem to nějak přežila :-)
Miminka - co tři hodiny. První tři dny byla dvojčata na novorozeneckém a pak mi je dali už napořád. Ale dali by je dříve, kdbych chtěla. Já na to nějak neměla sílu :-)

Byla jsem tam moc moc moc spokojená.

• Citovat
  • Upravit
47103
29.1.13 21:45

Nevím, proč to šlo jako anonymní, to nebyl vůbec záměr.

K tomu nadstandardu @Simi123 @Brouk č.1 @janísek007 :

já tam rodila 04/2011 a nadstandard tam normálně byl, je to pokoj č. 1. V té době tam 100% ně nebylo sociální zařízení, maminky z tohoto pokoje musely chodit taktéž na chodbu. Byla tam jedna postel, lepší křeslo, snad i televize, lednička. Nadstandartní to bylo v tom, že na ten pokoj směly návštěvy, a to i mimo návštěvní dobu. Jinam ne. Za mnou manžel na pokoj ale chodil, měla jsem dvojčátka a prostě jsem měla takovou výjimku, ale neoficiální. Vždycky jsem uplatila sestru bomboškou a pustili ho tam. Ale na konci návštěvních hodin musel pryč. Ty návštěvní hodiny byly krátké a dost mi to vadilo, na mě to tam pak všechno padalo :-( ale určitě to nebylo prostředím ani personálem. Sestry na novorozeneckém strašně, strašně moc fajn. Ale i ty ženské byly dobré. Celkově si myslím, že pozitivní přístup personálu mi pomohl, aby se mi tam nerozjela solidní poporodní deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
30.1.13 17:50

@sovicka1 to ti teda závidím… za mě měli asi holky špatnou náladu celej týden…za mnou chodit přítel na pokoj taky malá byla maličká a nesměla na průvan…když jsem ji měla na pokoji chviličku tak tam byl s náma…sestra mě na to řekla že když to nebude vadit paní co je tam se mnou tak v poho :lol: já už bych tam nešla..mám z toho hrůzu ještě 5 měsíců po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
30.1.13 18:01
@janísek007 píše:
@sovicka1 to ti teda závidím… za mě měli asi holky špatnou náladu celej týden…za mnou chodit přítel na pokoj taky malá byla maličká a nesměla na průvan…když jsem ji měla na pokoji chviličku tak tam byl s náma…sestra mě na to řekla že když to nebude vadit paní co je tam se mnou tak v poho :lol: já už bych tam nešla..mám z toho hrůzu ještě 5 měsíců po porodu

to mě mrzí. Já mám dodnes na facebooku jednu sestričku v přátelích. Sestry mi tam strašně pomohly s kojením, já pak chodila kojit už jen na novorozenecké - tam do té místnosti, co je váha a dvě křesla, na pokoji mi to nešlo. A vždycky byly skvělé. Sestřička Miluška byla úplně nej - krátké vlasy, brýle, tak 35-40 let. Sloužila vždycky s takovou tmavovláskou.

Pravda, dvě echt protivné novorozenecké sestry tam byly, sloužily taky spolu. Zažila jsem je jednu noční. O půlnoci zavřely na novorozenecké dveře, muselo se zvonit, řekly mi, že mám kojit na pokoji, což mi vůbec nešlo, křeslo tam bylo nepohodlné… ráno jsem to říkala těm „svým oblíbeným“ a ony se dost rozčilovaly, jaképak zavírání dveří, že se to nemá…

Dál si pamatuju jednu starší sestru, takovou hodně od rány, která mě zastihla druhou či třetí noc v slzách, no, pak byla mírnější :-) Nejdřív jsem se jí bála, ale pak byla taky fajn. O dva dny později jsme s ní měli dlouhý přátelský hovor s manželem, už to bylo dobré.

Ještě si pamatuju dvě laktační poradkyně a zároveň sestry - jedna dlouhovlasá, taková tichá, jemná, příjemná - naučila mě kojit tandem. A druhá krátkovlasá, ta mi vyřizovala papíry na propouštění.

Co se týče ženských sester, většinou fajn, taky mi pomohly vlastně s kojením, vařily mi obětavě kojící čaj z jejich vlastních zásob, byly dobré.

Nechtěli mě pustit 5 dní po sekci domů, ačkoli dvojčata už byla propuštěná - šprajcla jsem se, že prostě půjdu, že už tam nebudu ani den, vymohla jsem si to. Už jsem se tam cítila hrozně. Ale já se pak cítila bídně i doma, jak jsem už psala, díkybohu, že byli všichni tak skvělí, jinak bych se asi po porodu zcvokla.

Ono to ale může být jiné, když má člověk jen jedno dítě, jim se tam rodí cca desatero dvojčat do roka, takže možná si ta dvojčátka (a i maminky) nějak víc hýčkají, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
30.1.13 19:10

@sovicka1 já jsem tam byla 8 dní a posledních 6 jsem probrečela…byla jsem úplně na dně…a sestra ta odrány byla na mě zlá…říkala že ať jdu domů a malou tam nechám když furt řvu a takový kecy…nevím :nevim: ale bylo mi to prostě líto, když paní vedle mě si s malou hrála a povídala si s ní a já měla malou v inkubátoru..chodila jsem tam za ní v noci nemohla jsem spát…když plakala, tak jí tam nechali a seděli na pokoji a mě poslali pryč…hrůůůza když přijel přítel tak mu říkali a´t se mnou něco udělá, že furt jenom řvu… :… jeden den jsem si ráno umyla vlasy a ta sprominutím kráva mě řekla kam se jako chystáte stejně vás dom nepustí malá je žlutá…nedalo se to vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
30.1.13 20:13

To je mi líto, že máš takovou zkušenost :-( Já tam tohle fakt nezažila (no až na ty dvě, ale i s nima jsem si poradila - o půlnoci jsem prostě popadla nákupní vozík s dvojčatama a jela s nima na novoše, nekompromisně jsem zazvonila, sestra otráveně otevřela, já jsem řekla, že prostě váha na pokoji váží nepřesně a že si dítě chci před a po kojení zvážit, vpochodovala jsem do toho pokoje s křeslama a hotovo :-D

Jinak co se týče plakání dětí… já v té místnosti, kde jsou novorozená miminka těsně po porodu, zažila tolik dětí plakat… sestry to moc neřeší, ony kdyby jen a jen chovaly plačící děti, tak by prostě nic nestihly. Vím, že by ty děti měly být v podstatě hned od porodu s matkou a ne tam tři hodiny někde řvát na novoších a čekat na vykoupání… to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
30.1.13 21:00

@sovicka1 já jsem jí měla v inkubátoru 5 dní z toho 2 na žloutenkovým s fáškem okolo očíček :( já jsem prostě taková měkota hnedka mě všechno rozbrečí, chtěla jsem jí mít u sebe… v té době tam byla akorád jedna holčička takže moc práce neměli :( já jsem ani plně nekojila, takže jsem je ještě CHUDERY musela otravovat s tím aby mě dali ve 3 ráno příkrm pro malou… já si myslím že je to všude stejný…člověk nemůže být zlej na nikoho a nikoho pomlouvat, když jsem byla na noční tak jsem taky nebývala moc příjemná:))))) ale je to jejich práce no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petula33
5.2.13 16:23
@janísek007 píše:
@sovicka1 to ti teda závidím… za mě měli asi holky špatnou náladu celej týden…za mnou chodit přítel na pokoj taky malá byla maličká a nesměla na průvan…když jsem ji měla na pokoji chviličku tak tam byl s náma…sestra mě na to řekla že když to nebude vadit paní co je tam se mnou tak v poho :lol: já už bych tam nešla..mám z toho hrůzu ještě 5 měsíců po porodu

Zdravím, nezlobte se, že vám tak vstupuji do diskuze, ale více už rodit v Boskovicích nebudu a doporučuji jít opravdu jinam. Malý se narodil mrtvý a jen kvůli personálu. Moje gynekoložka opravdu nechápala, když jsem jí to líčila.
A jestli přece jen budete rodit. Ohlídejte si Mudr, Sládkovou, která je sprostá a arogantní kráva, Hovorková, která je na baterky, absolutně neschopná, ale hodnám, ale to je docela k hov,,, neumí absolutně rozhodnout. Pak jsem tam měla PA Živnou, ale je tam malý pán.
Na novorozeneckém je sestra, tlustší, promelírovaná, nosila modrou košilu a jmenovala se Iva, která opravdu co slovo, tak perla, nepřemýšlele a rovnou pálila. A byl tam strašný průvan. Každé mimino mělo oči v háji a bylo nachalzené. Mudr. Machačové jsem vše vylíčila. Sice to chtěla vědět, ale určitě se nic nestane a nezmění.
Boskovice nikdy více. To je můj názor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková