Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zlobikbobik Já bych osobně byla taky radši pro Boskovice (jelikož je to menší porodnice a tipuji že mají na každou maminku více času). Moje máma (tedy babička prcka) chce obilňák kvůli tomu že tam někoho máme a pohlídal by mě. Já ale pro Brno moc nejsem. Tak moc děkuji za zkušenost ![]()
@zlobikbobik ja rodila v létě v Bohunicích a naprostá spokojenost a před týdnem jsem byla za sestřenicí na Obilňáku a málem jsem se poblila…hnus nechutnej. Nechápu, jak takovýto zařízení v dnešní moderní době může ještě fungovat…
@Telvi Ahoj, rodila jsem v Boskovicích před dvěma lety a nevzpomínám na to ráda
asi je fajn, že porodnice je menší, ale nezvládají tam krizové situace, což se stalo mně
jinak na pokoji šestinedělí už to bylo fajn akorát sestřičky z novorozeneckého ti každá říkala něco jiného a pro mě jako prvorodičku to bylo celkem matoucí. teď mě čeká porod v září a hodně, hodně zvažuji jestli opět zvolím Boskovice a budu doufat, že se nic nepo*ere nebo zvolím raději úplně jinou porodnici.
tím tě samozřejmě nechci strašit, pokud budeš mít porod v pohodě bez komplikací budeš - myslím si naprosto spokojená ![]()
@Lucka91 Můžu se zeptat, co jsi měla za kompikace? a jak se s tím tedy v Boskovicích vypořádali?
@Telvi tak začalo to tím, že se rozhodli mi porod vyvolat. takže jsem přišla na příjem a druhý den mi měli začít porod vyvolávat. ovšem při prohlídce mi nešetrná doktorka docela drsně praskla plodovou vodu.:( takže prý budu rodit ještě ten den - OMYL dostala jsem tabletu, pak další, antibiotika a nic se nedělo, neotevírala jsem se prostě nic takhle to bylo celou noc a celý další den nemohla jsem nic jíst - kdybych začala rodit takže jsem dva dny byla bez jídla vyčerpaná nevysplalá. dali mi dvě kapačky oxitocinu - stále nic byla jsem otevřená na 3 prsty a malý nesestupoval- Manžel už mezitím, řešil převoz do jiné nemocnice protože se se mnou nikdo nebavil, prosila jsem o císařský řez ten mi nechtěli udělat, že budeme čekat, celou dobu jsem byla napojená na monitoru a najednou se nám něco nezdálo- přiletěla PA že malému začíná selhávat srdíčko a já mám aritmii nedokážeš si představit ten strach ten hrozný strach a bezmoc, přiletěl primář, seřval je jakto že mi neudělali císaře a pak už to jelo, vše jsem vnímala tak napůl nosili mi různé papíry na podepsání vůbec jsem nevěděla co to je manžel na ně řval ať se raději starají o dítě a ne o nějaké debilní papíry a oni že to musí být pak přiletěl anesteziolog a začal na mě něco mluvit o narkóze a vysvětloval rozdíl mezi celkovou a částečnou malý se mezitím úplně ztrácel srdíčko nebylo skoro slyšet jen jsem brečela a prosila ať už něco sakra dělají, všichni se tam motali jeden přes druhého - no hrůza nakonec jsem se zeptala co je pro miminko šetrnější, takže částečná, tak jsem řekla že teda částečnou a konečně jsme jeli na sál. manžel byl celou dobu se mnou porod trval asi půl hodiny když byla malý venku hned ho odnesli ani jsem ho neviděla řekla jsem manželovi ať tam jde a je s naším miminkem nikdo mi nic neřekl a mezitím mě šili bylo to nekonečné až se nakonec objevil manžel s naším synem byla to OBROVSKÁ úleva. teď už dvouletý raubíř sedí vedle mě a kouká na pohádky naštěstí bez následků, ale ten zážitek si ponesu do konce svého života
omlouvám se za román, ale úplně jako bych to teď zažila celé znova. chtěli jsme podat žalobu ale známá PA nám řekla že to nemá cenu, že jim nic nedokážeme
takže asi tak, proto hodně zvažuji zda tam rodit znovu
@Lucka91
to máš teda otřesnou zkušenost a jsem i za Vás moc ráda že je malej v pořádku. Naší známe se stalo něco podobného, bohužel to štěstí neměli a malá (nyní 4 roky) je postižená, nemá polykaci reflex, tudíž krmí hadičkou, nechodí, neslyší, nemluví… nehýbe se :-/ myslím že to byla porodnice Bohunice. Takže si možná někdy nevybereš. Malá Sofinka bojuje o každý den života… statečně a to vše kvůli lékařům. Bojím se, stašně i když je to tak daleko. A víc se bojím toho že bych se rozhodla špatně a poté toho litovala ![]()
@Telvi no jsem neskutečně šťastná, dlouho po porodu jsem mívala noční můry a teď se mi opět vrátili, porod mě čeká v září a můžu říct, že jsou dny kdy mám úplnou panickou hrůzu
ale věřím, že to bude v pohodě. co je to rozhodnout se špatně?? ty se rozhodneš podle svého nejlepšího vědomí a svědomí s tím, že děláš správnou věc a pak už to je vše na personálu. ať si vybereš jakoukoli porodnici vždy se může něco „podělat“ v těch menších je výhoda tak, že je tam taková víc „rodinná“ atmosféra a že se tam děti nerodí jedno za druhým ale zase mnohdy nejsou tak dobře vybavené, kdyby se něco stalo a nedokáží to tak dobře zvládat (samozřejmě je to o těch lidech, jak jsou zkušení a co maji za sebou) v těch velkých porodnicích je přístup dost neosobní - jsi tam jen jedna z mnoha, která tam ten den rodí, ale zase jsou moderněji vybaveni a pracují tam větší „kapacity“ (samozřejmě i tady jsou výjimky). Asi bych ti doporučovala obě porodnice, které sis vybrala navštívit a vyptat se na co potřebuješ (já také plánuji navštívit nějaké porodnice) a rozhodně si sepsat porodní plán, já to neudělala, ale tentokrát to tak udělám a hlavně se nestresuj můžeš mít porod naprosto v pohodě
a budeš ho mít v pohodě
![]()
Rodila jsem v obou porodnicích, oba porody ale specifické, takže pořádné srovnání nemám. Mohu dobře posoudit jen gynekologické odd. a to vedou jednoznačně Boskovice.
Porodní boxy - na Obilňáku jsou myslím na každém sociálky, což je velké plus aspoň pro mě, pokud má porod „normální“ průběh. V Boskovicích jen na nadstandardu.
Personál - na Obilňáku ovlivněno větším nátřaskem, tolik se mi nevěnovali, kolem šrumec, v Boskovicích takové poklidné - ale jindy to může být třeba naopak. Ale personál obecně v Boskovicích lepší, příjemnější, osobnější. Na Obilňáku je znatelný, že jsem další kus a narazila jsem na vyloženě nepříjemné a neochotné lidi. Šestinedělí - Boskovicím bych vytkla jen společné sociálky (i pro nadstandard), Obilňák posoudit nemohu.
Novorozenecké - jediné, s čím jsem v Boskovicích nebyla spokojená, tam je to hodně o tom, na koho zrovna narazíte. Obilňák opět neposoudím.
Na Obilňáku je velká výhoda, že mají JIP, kdyby se s miminkem něco dělo. V Boskovicích musí být miminko v případě větších problémů převezeno do Brna.
Příspěvek upraven 30.04.14 v 10:01
@RencaVlkova no o prostředí se raděj nezmiňuju, ono to není až tak důležité, ale co mě se nelíbilo, bylo že holky po porodu musely do inkubátoru a nikdo mi za20hod od porodu nebyl schopný říct jak na tom jsou, jestli je vše v pořádku, až přijel chlap a odvezl mě za nimi na jiné oddělení ![]()
@Lucka91 koho jsi měla u porodu?
Příspěvek upraven 30.04.14 v 10:22
@Lucka91 Děkuji snad bude vše v pořádku. Radši bych to rodinné poklidné prostředí, tak snad jak říkáš nebude problém a budu spokojena ![]()
@Diblík3 takové dvě celkem mladé doktorky jedna se jmenovala Lucie Barošová a ta druhá myslím Jitka Sládková
@Diblík3 Ahoj, děkuji za srovnání obou porodnic. Já bych raději to rodinné prostředí, ale co jsem nevěděla a taky mě zarazilo že v Boskovicích není JIP. To se mi zase moc nelíbí aby mi prcka museli odvézt do Brna. Ježiiš to je tak těžké. Uvidím asi po návštěvách. Mám tolik času a už stresuji
Sestra rodila na Obilňáku a bylo to v pořádku. Měla ale porod bez komplikací a byla tam nahlášena jako „známá“.V Boskovicích zase rodila sestřenka a také byla spokojena (opět porod bez problémů), akorát malého prej museli tahat kleštěmi, ale to jim nezazlívá, prý to jinak už nešlo. Ale je v pořádku. Tak teď babo raď ![]()
@Telvi určitě jo, já jsem prostě měla smůlu, ale naštěstí vše dobře dopadlo
ale jistá si nejsem, že znovu půjdu do Boskovic, ale uvidíme ![]()
Také jsem vyzkoušela obě porodnice, první Obilňák-porod bez komplikací, vyvolávaný, asistentka moc přijemná, doktor taky, na šestinedělí jsem chytla nadstandart takže vlastní sociálka super ale sestřičky už žádná sláva
taky super komunikační šum,5 den ráno mě propustili a až jsem měla podepsané všechny papíry tak mi řekli že ale malého nepustí protože je žlutý
Ubytovali mě na hostinský pokoj a to bylo teda fakt něco…oknama táhlo takovým stylem že domu jsem přijela nachlazená, malý měl rýmu se kterou jsme bojovali celé šestinedělí.(Rodila jsem v začátkem listopadu)
V Boskovicích jsem rodila podruhé, císařský řez v 38tt kvuli poloze kp a nepřiznivému zdrav. stavu. Gynekologické odd. super, pokoje s vlastní sociálkou, příjemný personál, všechny dotazy mi zodpověděli. porod bez komplikací, ale potom byl bohužel porodní boom a nebylo místo na šestinedělí tak jsem zustala na gyn.odd a malého viděla až druhý den ráno což jsem samozřejmě ořvala. sestřičky ale byli moc hodné, doktorka mi přišla říct jak na tom je a vůbec byli všichni fajn. pořád chodily kontrolovat, jak jsem měla bolesti tak hned jsem dostala injekci prostě v tomto fakt super. navíc mě to hecovalo abych co nejdřív vstala a připadně se na malého mohla jít aspoň podívat. druhý den jsem chodila, ráno mě převezli na šestinedělí a tam personál taky super. malý se vpohodě přisál a suber bylo i to že sestřičky chodily jestli si potřebuju odpočnout tak že si ho vezmou ať se třeba prospím. socialky jsou společné na chodbě ale pěkné…proti společným na obilňákuje je to luxus. jídlo příšerné v obou
ale není to lázeňský pobyt tak se s tím musí počítat. možná obilňak malinko horší…po porodu mi donesli fazolový guláš, takže jsem byla hlady ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.