Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kamoška tam teď taky rodila a pěla jen chválu,že nechtěla nástřih-měla to v porodním plánu,to jí nevyšlo,ale prý cítila,jak tu hráz zkouší por.asistentka roztáhnout,ale nešlo to.Tak se jí prý ještě omlouvala,že bohužel to nejde jinak,ale měla jen 4stehy
A na šestinedělí prý taky dobré
Já jsem se té mé kamošce taky smála,kolik tam toho měla,ale vyšlo jí všechno,až na ten nástřih a byla prvorodička,měla štěstí
Ale já co chci ty dvě věci,tak si plán psát nebudu a už to dělají asi i automaticky,tak na co ![]()
No právě já mám taky porodním plánu věci, který už víceméně dělají automaticky a mám ho asi jen o čtyřech bodech, ale RADŠI si ho sebou vemu, já su schopná pak při tom všem i zapomenout, jak se jmenuju
mám tam nástřih hráze jen v nezbytném případě, u porodu příšeří, rodit v poloze, jaká mi bude nejvíce vyhovovat (ne nutně na porodním lůžku) a hned po porodu přiložit miminko na bříško, tak snad nebudu za prudičku
jinak je mi jasný, že v případě komplikací jde porodní plán stranou…
Jé, mě už mimčo na metříku skočilo do 9. měsíce, to snad ani není možný…
![]()
Já se na ten nástřih zeptám na kurzu,ale myslím,že ho opravdu nedělají automaticky,tak by to mělo být v pohodě.Jinak chci jen mimi na bříško po porodu a tatínka přítomného u ošetření(aby nám to mimi nevyměnili ![]()
Lenula-xy píše:
Já se na ten nástřih zeptám na kurzu,ale myslím,že ho opravdu nedělají automaticky,tak by to mělo být v pohodě.Jinak chci jen mimi na bříško po porodu a tatínka přítomného u ošetření(aby nám to mimi nevyměnili
Ahoj, tak na tom kurzu říkal dr. Bambas, že ten nástřih dělají jen pokud je to nutné (automaticky ne). Ohledně miminka říkali, že ho osuší, zabalí a pak až ho dají na břicho, tam ho chvíli nechají a pak ho vezmou na umytí, ošetření, prohlídku a u toho všeho může být tatínek, ale myslím říkali, že se to všechno dělá v té samé místnosti, takže mimko vůbec nikam neodnáší ![]()
No,tak bych si to představovala
,ale některé maminky,co tam psaly za hrůzy,tak jsem si říkala,že se raději zeptám
Lenula-xy píše:
No,tak bych si to představovala,ale některé maminky,co tam psaly za hrůzy,tak jsem si říkala,že se raději zeptám
No tohle říkali na tom kruzu, tak doufám, že to pak bude pravda i v reálu…
Jinak ohledně té výměny - říkali že se miminko značí trojím způsobem - na hrudník mu napíšu číslo porodu, na stehno mu napíší jméno a příjmení a pak ještě dostane na ruku takový náramek se jménem (hoky růžový, kluci modrý) a ten náramek má i maminka.
Jo a to miminko po tom ošetření dají už do té pojízdné postýlky a zůstává už s maminkou - na sále a pak jedou spolu na pokoj.
Jo a to miminko po tom ošetření dají už do té pojízdné postýlky a zůstává už s maminkou – na sále a pak jedou spolu na pokoj…
To je krásné,já už chci jet se svým miminkem taky na pokoj ![]()
Lenula-xy píše:
Jo a to miminko po tom ošetření dají už do té pojízdné postýlky a zůstává už s maminkou – na sále a pak jedou spolu na pokoj…
To je krásné,já už chci jet se svým miminkem taky na pokoj
No já už taky, ale ten prod bych tedy nejraději nějak přeskočila
škoda, že děti nenosí čápi…
A co budeš ještě dlouho čekat nebo už se ti to blíží?
Já jsem přesně dneska 25.týden a termín 23.6.Takže si ještě počkám
Já jsem se porodu strašně bála už od mala,ale když jsem tady pročetla ty krásné deníčky o porodech,tak jsem se s tím tak nějak smířila,že to bude bolet,ale strašně se těším,až mi to miminko položí na břicho a já ho po první uvidím a chci vidět manžela,jak bude dojatý a tak.To za to fakt stojí ![]()
Leni ten pocit opravdu stojí za to a hned jak uvidíš mimčo na všechnu bolest hned zapomeneš
Už si za půlkou, to uteče jak voda ![]()
děkuji za povzbuzení,no uvidíme,jak rychle to bude utíkat
Dnes jedu na 3D uzv do Brna,už se těším
Snad se malá bude chtít tentokrát fotit ![]()
Ahoj Leni, presne jak pise Lucccie - jak budes mit miminko na brisku - hned na vsechno zapomenes - je to sice zvlastni, ale pravda. Bylo to opravdu nadherne, kdyz mi Jiricka v plence dali na bricho - byl tak hrozne malinkaty a bezbrany! a tatinek byl hrozne dojaty - kdyz si na to vzpomenu derou se mi slzy do oci… byla to nadhera a stalo to zato.
Miminko po porodu zabalily do pleny a dali nabrisko. Pak ho odnesly do vedlejsi mistnosti a tatinek sel s nema. Umyly ho a popsaly a oznacily… mezitim me doktor zasil. Pak se ti mi chlapy vratili a byli jsme spolu az do vecera…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.