Porodnice Břeclav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2439
12.3.11 09:55
Monisss píše:
Ahoj holky. Jsem teprve ve 13 týdnu, ale chtěla jsem se Vás zkušenějších zeptat… Musím se nějak dopředu „registrovat“ do porodnice? Vyplnit a podepsat nějaký papír? Nebo stačí se prostě dostavit až to na mě přijde? A ten předporodní kurz - to je to jedno sezení každé první úterý? Kde se dozvím něco od lékaře, prohlídnu porodní sál atd? A cvičení pro těhotené - je pravidelně v Břeclavské porodnici? Chodíte pravidelně?
Předem děkuji za odpověď…

Ahoj tady máš povídání o produ v Břeclavi
http://www.nembv.cz/?…

Každé 1. úterý v měsíci od 13.00 hod., pořádáme předporodní kurz pro nastávající rodiče.

Já jsem si tam zavolala (519 315 367), raději dopředu, že bych na ten kruz chtěla přijít, ale sestřička mi řekla, že se nahlašovat nemusím ať prostě přijdu :-)

Jinak kruz trval cca hodinu, kdy nám primář Bambas vyprávěl o porodu a pak ještě přišla sestra a říkala nám konkrétní věci co a jak se děje při porodu a oba dva odpovídali na otázky. Sály a pokoje jsme si neprohlídly, protože zrovna rodilo 7 maminek :-( , takže nám pak dali náhradní termín, kdy zas můžem přijet si je prohlídnout nebo že si můžem zavolat a domluvit se individuálně…

Tady máš odkaz na to cvičení, ale já tam tedy nechodím, pro mě je to moc daleko :-? (nejsem z Břeclavi)

http://www.nembv.cz/?…

http://www.e-globals.net/tehotne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.3.11 10:39

Tak moc děkuju holky… Jsem trochu strašák a celkově to povídání o porodu a všeho okolo na internetu mě trochu vyděsilo:)
Díky díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
12.3.11 13:54
lucccie píše:
Ahoj Andule jak se máte? Ještě tě trápí nevolnosti?Mě během porodu vana taky nesedla, udělalo se mi tam špatně. Ale ve sprše jsem skákala na baloně asi hodinu a pomáhalo to :palec: :-D

ja jsem ok..uz i depky jsou pryc…jen prte ma svy prvni teploty… tak je to sila… ale prezivame :-)

Eneer píše:
Ali, moooc gratuluji :-) :andel: :kytka:Andule, děkuji za vyčerpávající odpověď :-) akorát si nedovedu představit, jak na tam lehátku klečíš :think:

No ono pulka porodnickeho lehatka se da odklopit pryc :-) takze muzes zaujmout jakou chces polohu treba i sedet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
12.3.11 14:00
Lenula-xy píše:
Ahojky Andule,ono hodně maminek říká,že když přijedou do porodnice,tak se ty kontrakce ustálí a připadají si blbě :-) a pak to trvalo jak dlouho,než si porodila?Já se bojím,ať tam nejsem zase moc brzy,doma je doma :-D A co miminko,jak vám to spolu jde?

No ja je mela nepravidelne celou noc.. takze jsem nespala… nasledujici poledne jsem uz nemohla vydrzet tak se sla pichnout uz na porodni sal plodovka..
porodila jsem az v 17:30 takze v podstate dva dny silenejch bolesti… no povazuji to za nejhorsi zaitek meho zivota…

pokud chcete epidural kricte to od zacatku, at vam nereknou, ze uz je pozde :-))

docela se desim dalsiho…snazim se nepripoustet si, ze to v zari zaziju jeste jednou :-))

Monissstreba se v porodnici potkame :-)

Příspěvek upraven 12.03.11 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
12.3.11 14:05
IvaX píše:
Lenula-xy píše:
Já se na ten nástřih zeptám na kurzu,ale myslím,že ho opravdu nedělají automaticky,tak by to mělo být v pohodě.Jinak chci jen mimi na bříško po porodu a tatínka přítomného u ošetření(aby nám to mimi nevyměnili :-)
Ahoj, tak na tom kurzu říkal dr. Bambas, že ten nástřih dělají jen pokud je to nutné (automaticky ne). Ohledně miminka říkali, že ho osuší, zabalí a pak až ho dají na břicho, tam ho chvíli nechají a pak ho vezmou na umytí, ošetření, prohlídku a u toho všeho může být tatínek, ale myslím říkali, že se to všechno dělá v té samé místnosti, takže mimko vůbec nikam neodnáší :-)

to jak mi dali malou na bricho byl nejkrasnejsi zazitek meho zivota… bylo to uzasne nepopsatelne…nikdy na to nezapomenu

a co se tyce mereni a tak u toho byl tatinek a fotil… delalo se to ve vedlejsi mistnosti… me zatim doktorka sila :-)

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/…630127_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
13.3.11 12:52

Ahoj holky, já byla taky prvorodička a po prasknutí plodovky byl malý za 7 hodin venku. Předtím než mi praskla voda jsem měla bolesti asi 4 hodiny, ale bylo to úplně o ničem :mrgreen: Až praskla voda, to už byla síla :lol:

Andule krásná fotečka :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
13.3.11 13:13

Andule,To je úžasné ta fotka :palec:
Já s tím epidurálem nevím,záleží kdy si pichnu injekci na ředění krve a kdy začnu rodit a taky podle výsledků krve,možná mi ho ani nedají :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
13.3.11 16:50

Já se toho epidurálu celkem bojím, když si přestavím,že mi ho budou zavádět přes hadičku do zad k páteři 8-o
Když rodila ségra, tak říkala, že tam jedna mamča co jí ho dali, pak nemohla myslím 3 dny hýbat hohama (ale to tedy nebylo v Břeclavi), tak se asi budu snažit se bez něj raději obejít… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.11 16:57

já epidurál podstoupila a vůbec nic jsem necítila ani jehlu nic ,pichají to ,že musíš mít skrčené nohy.A dost to pomůže zase do toho určitě půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
13.3.11 17:12

Já se toho epidurálu taky bojím a slyšela jsem,jak se to u někoho nepovedlo a jak to dopadlo(od nejlehčíš po nejtěžší poškození :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
13.3.11 17:13

A budu doufat,že porodím rychle a nebudu ho potřebovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
13.3.11 21:23

Šárko a jak ten epidural působí a jak dlouho? Přemýšlím, že si o něho napodruhé taky řeknu, ať si ten porod trochu užiju i já :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.11 06:34

pusobí hned jak ti ho zavedou,já po něm necítila vůbec nic a pak za chvíli jsem musela tlačit ,ale stejně malý neprošel :-( takže jsem jela operač.sál a tam se mě ptali jestli chci uspat nebo ,že mám zavedený epidurál,že mě jen umrtví od spodku.Já chtěla ale spinkat :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
14.3.11 09:23

No tak uvidíme, pořád si říkám, že když jsem to poprvé zvládla bez něho, podruhé to snad taky vydržím.Mě malého nakonec vytáhli zvonem, tak jsem na císař nemusela naštěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.11 10:01

není to tak hrozné,akorát 2 dny chodíš jak kdyby ti bylo 80 shrbená,ono je to přece jen operace ale moc to nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková