Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj,
můžu se zeptat jak je to teď v porodnici v Olomouci s oblečením na mimi? Dají Vám po celou dobu erár? Nebo si vzít své?
Ahoj, proč anonym?
Dají ti vše, každý den doplňují čistýma věcma. Nemusíš brát na oblečení nic.
@Anonymní píše:
Ahoj,
můžu se zeptat jak je to teď v porodnici v Olomouci s oblečením na mimi? Dají Vám po celou dobu erár? Nebo si vzít své?
jo ale ja tam byla pres nedeli a svatky a obleceni nemeli, chudak deti. A kdyz sem ji dala svoje, tak div mi ho neukradly.Bez rodit do Strenberka. V Olmiku mne malem z dcerou zabili.
@j-p píše:
jo ale ja tam byla pres nedeli a svatky a obleceni nemeli, chudak deti. A kdyz sem ji dala svoje, tak div mi ho neukradly.Bez rodit do Strenberka. V Olmiku mne malem z dcerou zabili.
Ježiši!! Mám rodit každým dnem, co se stalo?
![]()
@Anonymní píše:
Ježiši!! Mám rodit každým dnem, co se stalo?![]()
prosila sem je 3.tydny pred porodem at mi to dite vyndaj, ze se oni bojim, ze ji malo citim. Protoze ja se neotvirala a tyden pred terminem jsme najednou meli spatne ozvy, jedte domu si pro veci a vratte se.Cely den a noc se ve mne hrabaly, az mi odloucili placentu a ja malem vykrvacela a dcera se malem udusila!!Za dva mesice tam rodila kamoska a ta mela opacny problem ta se brzo otvirala, tak byla zasita! Tu nechali rodit 4.dny a pak zjistili, ze ji tam nechali stehy a male slo taky o zivot, sup akutni cisar jako u nas!!Ja celou fakultku nemuzu ani videt, dostala sem tam zanet mocaku a pry to je normalni, zanedbaly vse a az sem se zhroutila uplne, tak to svedly na laktacni psychozu ale ja mela a mam trauma z porodu a jejich pristupu.!Olomuoc nikdy, radim ti dobre, pokud uz otevrely Strenberk tak jed tam. Dodnes se lecim psychycky.
Jenze spatnou zkusenost muzes mit i jinde. Ja tam rodila pred 5 mesici a nemuzu si ztezovat.
Je fakt, ze jsem nemela zadne komplikace a porod byl predpisovej. Ted je tam pry nejaky novy primar a je chytrej az na půdu, ale s nim zkusenost nemam.
Jinak byla super porodni asistentka i absolventka. Pomohli mi jak jen to slo a oddeleni sestinedeli taky super. Porad za nama chodili jestli neco nepotrebujeme, pomahali, radili.
Ja bych si vybrala nemocnici kde je i jipka, protoze kdyby cokoli maji to hned po ruce, nikam miminko neprevazi a co bylo pro ne smerodatny, ze nezustanu sama bez mimiska.
@Anonymní píše:
Ahoj,
ahoj, po celou dobu dostaneš erár
není problém
jen některé ty kousky už byly občas „vynošené“ ![]()
Jinak rodila jsem v olomouci všechny svoje děti a ok, první mám císařem, obě další spontáně a bez problémů i po SC
šternberk už je po opravě otevřený, ale nemá neonatologickou jednotku, takže pokud se opravdu něco semele, dítě odvezou do olomouce, je potřeba s tím počítat ![]()
Jediné co mi v olomouci vadí jsou některé ne příliš „baby-friendly“ dětské sestry
a pokud mají plný stav je tam frmol a nemají tolik času na pomoc maminkám, např. se začátky kojení, bohužel…
@Pavca me z kojenim pomohla hned po porodu pediatra a kazdy den tam byla laktacni poradkyne. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
ja tam rodila ted a dostali jsme erar rodila jsem v patek a pousteli nas ua tyden a normalne kdyz jsem si rekla o ciste obleceni pro malou tak jsem dostala
@j-p je mi lito, ze mas takovou zkusenost s Olomouci, ja mam zase opacnou, nam tam zachranili zivot nebot se u me z niceho nic rozjela preeklampsie a help syndrom a nebyt jejich rychleho zasahu tak jsem tu dnes nemusela byt ja ani dcera. Sice mam zdravotni komplikace, ale proto ze me zradilo vlastni telo a i to je kazdym dnem lepsi
@Pavca no ja tam rodila kdyz byl Sternberk zavrenej a frmol tam byl na sestinedeli plno holky museli lezet i na normalnim oddeleni, je pravda ze laktacni mela dovolenou, ale pokud jsem si rekla sestricky prisli a ukazali poradili je pravda, ze nedosli treba hned ale tak neni se cemu divit kdyz nas tam bylo tolik ale prisli a pomohli, takze ja si stezovat nemuzu
@26lenka @Jane29 proto píšu, že chápu, že toho mají hodně a nemůžou se každému věnovat hned a třeba po dobu, kterou by zrovna potřeboval… pravda jako vystreslá prvorodička po císaři se čtyřkilovým řvoucím dítětem, bez mléka až do 5-tého dne po porodu, jsem měla ten pohled trošku jiný, než jako druho a třeti-matka kojení znalá ![]()
@Pavca tak ja jsem byla taky vystresla prvoridicka po akutnim cisari a mliko se mi lehce zacalo delat v den propusteni, ale tak nejak jsem chapala ze toho maji fakt hodne a hlavne taky jsme jim s dcerou fakt vdecni za zivot tak mozna i proto, ale tak znas to co clovek to nazor i kdyz pece a prubeh porodu bude treba stejny
@Pavca to urcite, jen pisu svoji zkusenost. A ja i kdyz jsem prvni dite nekojila tak jsem vsechno brala uz z chkadnejsi hlavou. Je to hodne znat jestli je to prvni nebo dalsi dite.
A hlavne se mala chytla sama a pekne bastila.
@j-p Tvoje špatná zkušenost mě mrzí, ale věřím, že šlo o ojedinělý případ. Já jsem v Olomouci rodila a ne příliš ukázkovým porodem, který ukončovali císařským řezem a péče byla vynikající a profesionální. Jak doktoři, tak porodní asistentka i sestřičky na šestinedělí byly moc fajn a vstřícné, jak se dalo. Je pravda, že maminek tam mají hodně, ale i tak jsem neviděla, že by cokoli zanedbávaly a snažily se fakt maximálně stíhat. Ono to asi není nic jednoduchýho, když ty sestřičky z šestinedělí chodí současně ke každému porodu přebírat miminka atd.
Oblečky na šestinedělí jsou dostupné pořád - i pro mimča i pro maminy, jasně, některé už dosluhují nebo v případě, že máte menší miminko, tak některé oblečky jsou trošku velké, ale to jsou drobnosti. ![]()
@Pavca a taky i kdyby Strenberk byl otevrenej tak pro me byla priorita detska jipka, aby mi dite neodvezli jinam, sice v den porodu me to ani nenapadlo, ale vybrano jsem mela uz predem tak mi bylo jedno ze Sternberk se rekonstruuje
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj,