Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lyri, určitě to mají všechny těhulky, vzláště pokud se jedná o první miminko.
Musím jít, dítě mi nechce spát, tak papa a Lyri, všechno bude dobrý ![]()
Monika H. píše:
Musím jít, dítě mi nechce spát, tak papa a Lyri, všechno bude dobrý
Káčulaa píše:Káčulaa píše:Mám ji ráda, obě děti tam choděj, nejdříve jsme chodili k Ježkové, ale pak jsme zdrhli ke Hvížďalové, ATB minimálně a člověk s es ní dá domluvit na spousty věcí, mám ji ráda, holky jste tu tak nějak hodně z Pardubic? Rodí někdo kolem března, dubna?KRML píše:Ty už to máš každým dnemKáčulaa píše:taky chodímewomanz píše:Hvížďalová v Pardubičkách je také výborná
holky Pardubický, poraďte mi nějakého dobrého pediatra, já se ještě nerozhodla a už je fakt na čase… chci nějakého co nepředepisuje hned antibiotika a samo sebou nejsou u něj narvaný čekárny![]()
![]()
Ahojky maminy, já chodím do Partusu ke Stránskýmu. Ten mě před 9 lety rodil syna, to se ještě v Partusu rodilo, takže taky hltám vaše poznatky o porodnicích. A Lyri neboj, já vlastně taky nevím do čeho jdu, nakonec jsem rodila císařem, tak teď to mám 50:50. Pěkné sny ![]()
Monika H. píše:Káčulaa píše:Kačko, já právě přemýšlím, jestli neotěhotním už teď, abych právě to Vrchlabí stihla. Nicméně si nemyslím, že by to bylo s tím zavíráním tak horký. Tady jde o to, že VZP zřejmě nebude chtít prodloužit smlouvu s menšími porodnicemi. Tudíž, když budeš pojištěnec jiné zdravotní pojišťovny (já jsem u min. vnitra), tak by jsi mít problém neměla. V opačném případě také přemýšlím, že porodím v zahraničí nebo doma, ale to asi neseženu porodní asistentku, viď?Monika H. píše:Tak tu neznám, chodím k Peršínovi, jsem s ním max. spokojená, ale nikdy bych mu neřekla, že chcci porodní plán, či něco takového, již s ejednou zmínil, že takové maminy by vyhodil, ale je to výborný doktor, já jsme s ním moc spokojená, je mi 35 let, v prosinci mi bude 36 a ani na plodovku mě nežene, ani není třeba mě více hlídat kvůli Verunce, protože těhu a i porod byli super, tam jen nikdo neví, co se stalo. Jo a ještě k Vrchlabí, porodnice super, ale celkově ta nemocnice je děsná a já kdybych toto řekla přítelově rodině, že tam pojedeme rodit, u nich bych také bydlela, tak mě ukamenují, oni by nejraději Hradec, že ta má vše pod kontrolou, koukají na mě jak z Marsu, prostě nechápou to a spousta lidí to nechápe, proto o té alternativě s málokým mluvím, ale mám kaamrádky, co pokud opravdu zavřou vrchlabí a neratovice, tak pojedou rodit ta hranice,což ej děs, že?
Kačko, v Pardubicích jsem žila skoro 30 let. Těsně před narozením dcery jsme se přestěhovali za Pardubice, tak bydlíme asi 20 km od Pardubek, ale tak nějak se pořád ještě za Pardubáka považuju.Porodní asistentku jsem v těhu neměla, ale nebránila bych se tomu. No a chodím k Mudr. Lucké
Já jsem si již požádala a domů přivezla papíry, abych nebyla u VZP, tak přecházím k vojenské. Nebo my všichni, tak mě také pěkně naprdli, byli docela nepříjemný a přitom získali tak nějak 5 lidí, když počítám malou.
Co bude vážně nevím, já s esnažím co je v mých silách ohledně Ivany, proběhla i ta velká stávka, uvidíme, jak to bude dál, zatím si asi žádná PA neriskne porod doma, aby z toho nebyl průšvih, to nevím, jak to ted je. Ale jak říkám, mám kámošku, co jak otěhotní a oni zrušej Neratovice, tak jede rodit do zahraničí. Uvidíme, jak s eto s Ivanou vše vyřeší, na FB má samostatné stránky, jsou na podporu, mě choděj automaticky všechny nové zprávy, něco je opravdu velmi zajímavé, to jako i k porodům doma toho tam mám mraky a je to takové pěkné…
lyrica píše:
Porod, jak se zvládnu postarat a tak..prostě asi klasika, nejspíš to tak mají asi všechny těhule..no a jak už mi to dává zabrat, s tou únavou do kupy, tak jsem pořád nervní a někdy nepříjemná i sama soběJeště, že přítel je zlatíčko
Hele a to si vzpomínám na své první a druhé těhu, já nebyla vůbec unavená, prostě pohoda, ale ted, to je děsný, každej rok je děsně znát, tak bud ráda, že jsi tak mladinká, my mám euzavřenou diskuzi, kde máme rodit tak nějak v tom dubnu, ale mě to stejně dali pak na březen, ale s holakma tam jsem a bud ráda, tam minimálně půlka z nich to mají uměle, nebo již po 4. potratu, furt samé problémy, ve 30 letech první dítě, já nevím, já jsme ráda, že to mám takto, jsi na konci, to je nervozní každej, může to přijít každým dnem, já s ebála, že to nepoznám, ale neboj se, zaručuju ti, že to poznáš a nenech s eunášet bolestí, ono to není tak hrozné, dřív, když dávalai porodné, tak jsme říkala, že za ty prachy bych to každému odrodila
![]()
dělala jsme si srandu, horší je, když je maminka malinká, kolem 150cm, má malinkou pánev, ale to máš změřené od doktora, aby věděl, kdyby jsi měla větší mimčo, že to půjde jak po másle poslouchej příjemnou relax. hudbu pro miminka atěš se ze zrození svého miminka, je to moc hezké a zvládneš to, neboj se, všichni jsme to zvládli, tak o sobě nepochybuj a navíc máš super chlapa, tak to je ješět lepší
![]()
Ahoj holky, tak jak Vás tady čtu, já k Vám nezapadám vůbec
ani látkovat nebudu. Ale nijak to neodsuzuju, každý má svůj názor a svoje potřeby. Mě je jedno jak a kde porodím, hlavně aby byla malinká v pořádku. Vystreslá jsem z toho ale pořádně, taky prvorodička, tak se asi není čemu divit. Máma daleko, přítel maminku nemá, tak budem muset od začátku bojovat sami, ale moc se na to těšíme ![]()
Monika H. píše:
Tak to jsem nevěděla, že je Obchůdek přestěhovaný, tak děkuju za info![]()
Kačko, s tebou se tedy život vůbec nemazlí
Lyri, pokud se bojíš porodnice, tak si vyber jinou. Nevím tedy jaké máš o porodu představy, ale pokud jsi také alternativec, tak to Vrchlabí je suprová volba.Jsem ráda, že jsem na tebe „narazila“
. Ještě si písneme, ju? Ambulantní porod v Pardubkách snesou?
Mony já přišla do jiného stavu s lucinkou a týden na to jsme zjistili, že má maminka má akutní leukémii a že umírá, zemřela mi v náručí, když jsem byla na konci 8. měsíce, táta mi zemřel, když jsme zjistila, že čekám své druhé mimino. No a poslední pecka byla naše Verunka, co nám přestala dýchat asi hodinu a půl po porodu, takže já ji mám na videu, mám její fotky, mám její otisky nožiček, mám v mysli a v paměti vše, co bylo, byla to nádhera, oan byla tak klidná, když byla stále se mnou, byla to nádhera…hlavně bonding a vše okolo…pak rána, rychle Hradec a já jim utekla z porodnice, chtěla jsme odejít hned po porodu, bylo to děsné vidět kolem sebe miminka a maminyk těhule, co čekají na porod, tak mi tam nechali přítele přes noc a ráno jsme jeli do Hradce za naší verunkou, kde nám řekli, že je napojená na vše možné, což byla pravda, odumíral ji jeden orgán za druhým…večer volali, že nám zemřela. Hned po šestinedělí jsme otěhotněla a čekáme zase holčičku ![]()
Monika H. píše:
Tak to jsem nevěděla, že je Obchůdek přestěhovaný, tak děkuju za info![]()
Kačko, s tebou se tedy život vůbec nemazlí
Lyri, pokud se bojíš porodnice, tak si vyber jinou. Nevím tedy jaké máš o porodu představy, ale pokud jsi také alternativec, tak to Vrchlabí je suprová volba.Jsem ráda, že jsem na tebe „narazila“
. Ještě si písneme, ju? Ambulantní porod v Pardubkách snesou?
Ambulantní, myslíš, zd amohu po porodu odejít s mimčem? Já myslím, že když jim podepíšeš všechny možné papíry, aby oni byly krytý, tak nikdo nemá právo tě někde držet, že to jde, to myslím všude, ale musíš být na to hodně silná, protože to by byl nářez
lyrica píše:
Ani nejde o porodku, já už jsem rozhodnutá pro Pardubky..jen spíš to, že jakoby nevím, do čehu jdu
Alternativec jsem asi jen v tom látkování..jinak ani ne, to k vám moc nezapadám, že?
To víš, že zapadáš ![]()
Já v tvém věku bych o olaternativě ani slyšet nechtěla aasi by mne za to ostatní ukamenovali, bud v klidu, toot je málo rozšířené a já myslím, že Pardubky nejsou špatné, další věc do plusu je to, že jistě za tebou budou chtít přijít kamarádky a ono to tam děsně pomalu utíká, budeš tam mít u sebe svého chlapa, co bude pyšnej na miminko, tak ho pořádně zapijí, abyste byly zdravé, jen ti doporučím, oni mají řeči ohledně jídla a pití, tak na jídlo bych s evyprdla, kdyby jsi dlouho neměl aco k jídlu, tak abys nebyla vyčerpaná, tak koupit v lékárně multidrink, je to opravdu výživné a hlavně kalorické, něco jako oběd, to ti dodá rychle sílu a pokud nemáš YAL, tak si ho pořid, já mám pocit, že v Pardubkách ho nabízejí, ale tvůj lékař by ti ho měl napsat. Chovej s etam normálně, neboj se, oni to jsou jen lidi a kdyby ses chtěla na cokoli zeptat, tak s ezeptej, je to již nějaká doba, co jsme tam rodila,ale spousty věcí je tam stejných a neboj se, zvládly to všichni před tebou, zvládneš to taky a pak s enám tu pochlubíš krásným miminkem, nepřipouštěj si problémy, co tu popisovala Mony z hradce, to by potom kdyby ta porodnice takto fungovala, tak by ji museli zavřít, je to asi nepříjemný zážitek, alemůže s estát všude, i ve Vrchlabí, no všude ![]()
No Kačko, jak píšeš o tom multidrinku
jsem si ho jednou koupila v lékárně, čekala jsem u doktora na vyšetření a měla jsem děsnej hlad a nic jinýho tam něměli, je to pěknej hnus, jsem se z něj málem
![]()
caretka píše:
Ahojky maminy, já chodím do Partusu ke Stránskýmu. Ten mě před 9 lety rodil syna, to se ještě v Partusu rodilo, takže taky hltám vaše poznatky o porodnicích. A Lyri neboj, já vlastně taky nevím do čeho jdu, nakonec jsem rodila císařem, tak teď to mám 50:50. Pěkné sny
no vidíš, tak to jsme na tom stejně, ale já budu rodit určitě v březnu, dle UTZ mám TP na březen a přece jen je to již 4. dítě
womanz píše:
Ahoj holky, tak jak Vás tady čtu, já k Vám nezapadám vůbecani látkovat nebudu. Ale nijak to neodsuzuju, každý má svůj názor a svoje potřeby. Mě je jedno jak a kde porodím, hlavně aby byla malinká v pořádku. Vystreslá jsem z toho ale pořádně, taky prvorodička, tak se asi není čemu divit. Máma daleko, přítel maminku nemá, tak budem muset od začátku bojovat sami, ale moc se na to těšíme
Hele bud v klidu, já neměla nikoho, kdo mi poradil také jsme to dali a to jsme byla mladé tele. Látkování - četla jsme o tom, vím o tom, ale nějak blíž jsme s ezatím nezajímala, třeba to ještě přijde ![]()
Přijdu s epodívat k lari ![]()
Klidně se na látkování pak můžeš přijít podívat
Není problém
![]()
Jinak Yal už mám doma, díky Zuzce, že mě na to upozornila, já jsem myslela, že se klystýr pořád dělá..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.