Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No vidíš Anet, ty ho už máš doma a já jsem si zapoměla říct na kontrole o recept
no příště nesmím zapomenout
Káčulaa píše:Monika H. píše:Mony já přišla do jiného stavu s lucinkou a týden na to jsme zjistili, že má maminka má akutní leukémii a že umírá, zemřela mi v náručí, když jsem byla na konci 8. měsíce, táta mi zemřel, když jsme zjistila, že čekám své druhé mimino. No a poslední pecka byla naše Verunka, co nám přestala dýchat asi hodinu a půl po porodu, takže já ji mám na videu, mám její fotky, mám její otisky nožiček, mám v mysli a v paměti vše, co bylo, byla to nádhera, oan byla tak klidná, když byla stále se mnou, byla to nádhera…hlavně bonding a vše okolo…pak rána, rychle Hradec a já jim utekla z porodnice, chtěla jsme odejít hned po porodu, bylo to děsné vidět kolem sebe miminka a maminyk těhule, co čekají na porod, tak mi tam nechali přítele přes noc a ráno jsme jeli do Hradce za naší verunkou, kde nám řekli, že je napojená na vše možné, což byla pravda, odumíral ji jeden orgán za druhým…večer volali, že nám zemřela. Hned po šestinedělí jsme otěhotněla a čekáme zase holčičku
Tak to jsem nevěděla, že je Obchůdek přestěhovaný, tak děkuju za info![]()
Kačko, s tebou se tedy život vůbec nemazlí
Lyri, pokud se bojíš porodnice, tak si vyber jinou. Nevím tedy jaké máš o porodu představy, ale pokud jsi také alternativec, tak to Vrchlabí je suprová volba.Jsem ráda, že jsem na tebe „narazila“
. Ještě si písneme, ju? Ambulantní porod v Pardubkách snesou?
womanz píše:
No Kačko, jak píšeš o tom multidrinkujsem si ho jednou koupila v lékárně, čekala jsem u doktora na vyšetření a měla jsem děsnej hlad a nic jinýho tam něměli, je to pěknej hnus, jsem se z něj málem
![]()
Mě to také nechutnalo, nesladím vůbec a bylo to na mě děsně sladké, ale já byla v nemocnici a furt říkali, že budu rodit a ono nic a já byla skoro 2 dny bez jídla, tak měl přítel strach a kámoška mi volalal, at si to dám, když mám před sebou porod, tak asi tak, ale co, holky, já danečka rodila tak, že jsme dorazila do Pardubic a jako že asi rodím, nebo že vlastěn nevím, zda náhodou nerodím, no a tam monitor a kdesi cosi, manžela poslali domů, že zatím pohoda, tak jsme mu řekla, at lucku dá k sousedům a že pohoda, že spěchat nemusí, pak jsme se jen zeptala, zda si mám vzít ten yal, či jak a doktor mi řekl, no to ne, to byste nám porodila do záchoda, tak jsme žhavila mobil, že teda ne v klidu ale at spěchá, že to asi bude, do hodiny byl Danda na světě, já ho vyprdla jak malinu, neměla jsme klistýr, nic, malej nebyl vůbec pokaděnej, nic, ono to totiž ani nejde, když rodíte miminko, tak nemůžete miminko pokakat, protože ta díra je zavřená, to nám i vysvětlovala Ivanaa, že to ptostě nejde a je to logické, bud to jde předtím, nebo po tom
womanz píše:
No vidíš Anet, ty ho už máš doma a já jsem si zapoměla říct na kontrole o receptno příště nesmím zapomenout
Já jsem si to radši napsala
![]()
Jako Kačko, já měla Sophi také skoro až ve třicetiiiiiii
Ono to dřív ani nešlo. Dlouho jsem studovala, neměla ani chlapa, se kterým bych chtěla dítě…
lyrica píše:
Klidně se na látkování pak můžeš přijít podívatNení problém
![]()
![]()
Jinak Yal už mám doma, díky Zuzce, že mě na to upozornila, já jsem myslela, že se klystýr pořád dělá..
Klistýr ani nevím, zda ho používají ještě, asi jen když nemáš YAL, mě osobně to nevadilo, ale je to ještě z dob našich maminek, toto je šetrné a mě osobně to nevadí, já mám problémy s vyprazdnováním, takže pro mne pohoda, ale je dobře, že ho máš ![]()
lyrica píše:
![]()
![]()
Jinak Yal už mám doma, díky Zuzce, že mě na to upozornila, já jsem myslela, že se klystýr pořád dělá..
To já můžu přijít klidně i před porodem, nebo i ty…máme to k sobě kousek
Holky, ve Vrchlabí vůbec klizma ani YAL gel nedávaj. Tedy, když si maminka řekne, tak ano, ale jinak nee.
No prej nepoužívají, že, Zuzi? Já jsem ho ale docela chtěla, prý je to před porodem lepší..ale tak snad to zvládnem i takhle.. ![]()
Káčulaa píše:lyrica píše:To já můžu přijít klidně i před porodem, nebo i ty…máme to k sobě kousek
![]()
![]()
Hehe, moje pohybové schopnosti jsou momentálně na nule, lepší by to bylo, až bude prcek ![]()
Monika H. píše:Káčulaa píše:Monika H. píše:Mony já přišla do jiného stavu s lucinkou a týden na to jsme zjistili, že má maminka má akutní leukémii a že umírá, zemřela mi v náručí, když jsem byla na konci 8. měsíce, táta mi zemřel, když jsme zjistila, že čekám své druhé mimino. No a poslední pecka byla naše Verunka, co nám přestala dýchat asi hodinu a půl po porodu, takže já ji mám na videu, mám její fotky, mám její otisky nožiček, mám v mysli a v paměti vše, co bylo, byla to nádhera, oan byla tak klidná, když byla stále se mnou, byla to nádhera…hlavně bonding a vše okolo…pak rána, rychle Hradec a já jim utekla z porodnice, chtěla jsme odejít hned po porodu, bylo to děsné vidět kolem sebe miminka a maminyk těhule, co čekají na porod, tak mi tam nechali přítele přes noc a ráno jsme jeli do Hradce za naší verunkou, kde nám řekli, že je napojená na vše možné, což byla pravda, odumíral ji jeden orgán za druhým…večer volali, že nám zemřela. Hned po šestinedělí jsme otěhotněla a čekáme zase holčičku
Tak to jsem nevěděla, že je Obchůdek přestěhovaný, tak děkuju za info![]()
Kačko, s tebou se tedy život vůbec nemazlí
Lyri, pokud se bojíš porodnice, tak si vyber jinou. Nevím tedy jaké máš o porodu představy, ale pokud jsi také alternativec, tak to Vrchlabí je suprová volba.Jsem ráda, že jsem na tebe „narazila“
. Ještě si písneme, ju? Ambulantní porod v Pardubkách snesou?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nevím co na to napsat… Kolikrát, když toto slyším nebo čtu, si říkám, jak tohle může někdo zvládnout? On člověk musí, tak asi zvládne věci, které by nedoufal, že zvládne.
Musíš, život s eubírá dopředu a dozadu cesta nevede a já mám 2 děti a úžasného přítele, já mám pro co žít, ty již také bys musela, máš tu malou cácorku, prostě to jinak nejde a nejsme žádný béčka, ne? to víš, že to bolí, že není den, kdy bych nemyslela na Verunku, teď by jí 12.11. bylo půl roku, strašně to letí a já jsme v 5. měsíci
Káčulaa píše:womanz píše:Mě to také nechutnalo, nesladím vůbec a bylo to na mě děsně sladké, ale já byla v nemocnici a furt říkali, že budu rodit a ono nic a já byla skoro 2 dny bez jídla, tak měl přítel strach a kámoška mi volalal, at si to dám, když mám před sebou porod, tak asi tak, ale co, holky, já danečka rodila tak, že jsme dorazila do Pardubic a jako že asi rodím, nebo že vlastěn nevím, zda náhodou nerodím, no a tam monitor a kdesi cosi, manžela poslali domů, že zatím pohoda, tak jsme mu řekla, at lucku dá k sousedům a že pohoda, že spěchat nemusí, pak jsme se jen zeptala, zda si mám vzít ten yal, či jak a doktor mi řekl, no to ne, to byste nám porodila do záchoda, tak jsme žhavila mobil, že teda ne v klidu ale at spěchá, že to asi bude, do hodiny byl Danda na světě, já ho vyprdla jak malinu, neměla jsme klistýr, nic, malej nebyl vůbec pokaděnej, nic, ono to totiž ani nejde, když rodíte miminko, tak nemůžete miminko pokakat, protože ta díra je zavřená, to nám i vysvětlovala Ivanaa, že to ptostě nejde a je to logické, bud to jde předtím, nebo po tom
No Kačko, jak píšeš o tom multidrinkujsem si ho jednou koupila v lékárně, čekala jsem u doktora na vyšetření a měla jsem děsnej hlad a nic jinýho tam něměli, je to pěknej hnus, jsem se z něj málem
![]()
Mě se tělo vyprazdňovalo tak nějak pár dní před porodem samo…
Nám na kurzu říkali, že klystýr už nedávaj, proto si máme zaobstarat ten Yal gel.
Teď ale blbá otázka, to nám ho aplikují oni, nebo budu muset nějak sama ![]()
Monika H. píše:Káčulaa píše:Mě se tělo vyprazdňovalo tak nějak pár dní před porodem samo…womanz píše:Mě to také nechutnalo, nesladím vůbec a bylo to na mě děsně sladké, ale já byla v nemocnici a furt říkali, že budu rodit a ono nic a já byla skoro 2 dny bez jídla, tak měl přítel strach a kámoška mi volalal, at si to dám, když mám před sebou porod, tak asi tak, ale co, holky, já danečka rodila tak, že jsme dorazila do Pardubic a jako že asi rodím, nebo že vlastěn nevím, zda náhodou nerodím, no a tam monitor a kdesi cosi, manžela poslali domů, že zatím pohoda, tak jsme mu řekla, at lucku dá k sousedům a že pohoda, že spěchat nemusí, pak jsme se jen zeptala, zda si mám vzít ten yal, či jak a doktor mi řekl, no to ne, to byste nám porodila do záchoda, tak jsme žhavila mobil, že teda ne v klidu ale at spěchá, že to asi bude, do hodiny byl Danda na světě, já ho vyprdla jak malinu, neměla jsme klistýr, nic, malej nebyl vůbec pokaděnej, nic, ono to totiž ani nejde, když rodíte miminko, tak nemůžete miminko pokakat, protože ta díra je zavřená, to nám i vysvětlovala Ivanaa, že to ptostě nejde a je to logické, bud to jde předtím, nebo po tom
![]()
Ani mi nemluv, zrovna večer jsem měla takovej průůjem, no hrozný
![]()
womanz píše:
Nám na kurzu říkali, že klystýr už nedávaj, proto si máme zaobstarat ten Yal gel.
Teď ale blbá otázka, to nám ho aplikují oni, nebo budu muset nějak sama
Prej oni, mamka se na to ptala paní, co tam přímo pracuje, něco jako PA u císařů, nevím jak se to jmenuje.. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.