Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
HiHi s tou taškou mam obr tašku kde mam vše a ještě misto ale tera neni to taška ale normalni ccestovka ![]()
![]()
Taky mám cestovní velkou tašku
nemám tam ještě župan, ale ten se tam určitě vejde a ještě nějaký místečko zbyde
Jo holky jste se chci zeptat třeba si tu pletu s něcim zase.. Kdys jste těhotna jo
a pišou se tydny a mate třeba 39+2 tak ta dvojka znamena dny ne?? ¨:D:D
![]()
Savi7 píše:
Jo holky jste se chci zeptat třeba si tu pletu s něcim zase.. Kdys jste těhotna joa pišou se tydny a mate třeba 39+2 tak ta dvojka znamena dny ne?? ¨:D:D
![]()
to přesně znamená, že máš ukončenej 39 týden a dva dny ze čtyřicátýho… napsáno jak pro blbce, ale je to tak ![]()
Heej tak ja jsem to pochopila dobře ![]()
![]()
Hlavně mně to napadlo ažˇdneska co to je ![]()
![]()
lyrica píše:Savi7 píše:No prááávě, přesně, kolem všichni rodí, mají mimimnka, většinou ještě kus před termínem…
Musiiime vydržett… Ja tě chapu Lyri..jak mi skončil 8 měsic tak ja každym dnem čekam viď no a dneska už 40+2 a NIC taky mam takovej podcit že všichni okolo rodi a ja ji tam snad budu mit do konce životaVšak se dočkaame… Ale kdy??
![]()
jsi prvorodička, to já asi budu rodit dřív ![]()
womanz píše:Káčulaa píše:CS: cervix score je činnost děložního hrdla, počítá se od 0-10. 0-žádné změny a třeba u 7 už začínáš rodit, jako když Ti řeknou, že jsi otevřená na 7 prstůwomanz píše:co je to CSO a CS5?
změna může přijít ze dne na den, jeden den CS0 druhý den CS5 a jdeš na to
jj, prsty už znám, přece jen jsem 3× rodila, jen některé zkratky ne ![]()
No tak já tak velkou taky nemám, když jsem tam narvala ty balíky s vložkama..
![]()
lyrica píše:
Joo, ještě znova otázka ohledně té tašky..já pořád váhám..mám sbalenou jen jednu, s tím, že župan a plíny už se mi tam nevešli..ale neměla bych si přece jen sbalit dvě? Jednu na sál a jednu na šestinedělko? Já vůbec nevim
sbal si 2, na sál malou a pak velkou na miminka, oni jen ty plíny zaberou plno místa
Savi7 píše:
Jo holky jste se chci zeptat třeba si tu pletu s něcim zase.. Kdys jste těhotna joa pišou se tydny a mate třeba 39+2 tak ta dvojka znamena dny ne?? ¨:D:D
![]()
jj, 39+2 je 40 tt, já mám 18+1, takže 19tt
A na ten sál s sebou co?
Přezůvky pro mě a chlapa, ty kalhotky+pár vložek..?Já valstně ani nevim..?
lyrica píše:
A na ten sál s sebou co?
určitě i ručník, při kontrakcích si budeš určitě dávat sprchu, něco k jídlu pro tatínka, neperlivou vodu, nějaký hroznový cukr, teplé ponožky, něco na čtení nebo nějakou hudbu
lyrica píše:
A na ten sál s sebou co?
kameru, foťák, já měla CDčko relax, co jsme v těhu poslouchala, vložky ti dají podle mne na sále, ty potřebuješ na potom, jinak asi nic, peníze a doklady, no a kdyžtak něco k jídlu pro chlapa, pokud se při porodu bude chtít najíst ![]()
Hm…možná to bude lepší, než tu obří tašku pak prohrabávat, co teda s sebou vzít a tak..a tím pádem tam narvu i ty plíny snad
![]()
Anet, plíny taky nějaké dostaneš, tak Ti zbytek může přinést druhej den tatínek
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.