Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@janule janeckova píše:
Děkuji zeptám se na ten yal gel na co slouží.
na vyprázdnění střev místo klasického klistýru
@Marta1206 píše:
Ahoj, myslím že to mají napsané i na svých stránkách co sebou. Určo si vem yal gel, poporodní vložky, kalhotky, toaletní papír, vložky do podprsenky a kojící podprdu, ručníky, já měla i poporodní polštářek super věc (stačí i kruh na plavání) plenky pro mimčo, můžeš i oblečky ( oni tam mají, ale když je nával tak je jich málo) vlhčené ubrousky, doporučují i župan ale ten jsme moc nevyužila, To je asi to nejdůležitější pak věci co tobě vyhovují ( ponožky…)
Ahoj, já spadám spádově do porodnice Hradec Králové, ale protože uvažujeme o odběru pupečníkové krve, což se bohužel nedělá v Hradci, ale děla se to v Pardubicích. Tak se rozhoduji, že bych ráda rodila v Pardubicích.
Prvorozený se narodil v Hradci a upřímně řečeno, měla jsem tam k dispozici, kolik nočních košil jsem chtěla, kolik ručníků jsem chtěla, nějaké pleny (vzpomínám si, že plen byl jen omezený počet kusů, sna jen deset nebo dvacet, už si přesně nepamatuju), poporodních vložek tam byl dostatek… Toaleťák byl standartně na koupelně. A vůbec spoustu věcí, o kterých píšeš, že si máme vzít sebou, tak jsme v Hradci dostávali.. ![]()
Nedostali jsme snad jen vložky do podprsenky.
A oblečení pro miminko, jsme si brali jen takové to parádní oblečeníčko na cestu domů.. ![]()
Původně jsem měla v úmyslu si do porodnice v Pardubicích vzít poporodní kalhotky (poporodní vložky mám sice koupené, ale myslela jsem, že do porodnice si je brát nemusím, že tam nějaké dostanu), vložky do podprsenky, kojící podprsenku, nějaké plenky pro miminko a vlhčené ubrousky.
Mám si fakt vzít sebou své ručníky?
Svůj toaleťák? Noční košile tam snad dostanu.. Nebo ne? Nechci si své noční košile ušpinit od krve.. ![]()
Díky všem za odpověď
![]()
@m311 píše:
Ahoj, já spadám spádově do porodnice Hradec Králové, ale protože uvažujeme o odběru pupečníkové krve, což se bohužel nedělá v Hradci, ale děla se to v Pardubicích. Tak se rozhoduji, že bych ráda rodila v Pardubicích.
Prvorozený se narodil v Hradci a upřímně řečeno, měla jsem tam k dispozici, kolik nočních košil jsem chtěla, kolik ručníků jsem chtěla, nějaké pleny (vzpomínám si, že plen byl jen omezený počet kusů, sna jen deset nebo dvacet, už si přesně nepamatuju), poporodních vložek tam byl dostatek… Toaleťák byl standartně na koupelně. A vůbec spoustu věcí, o kterých píšeš, že si máme vzít sebou, tak jsme v Hradci dostávali..
Nedostali jsme snad jen vložky do podprsenky.A oblečení pro miminko, jsme si brali jen takové to parádní oblečeníčko na cestu domů..
![]()
Původně jsem měla v úmyslu si do porodnice v Pardubicích vzít poporodní kalhotky (poporodní vložky mám sice koupené, ale myslela jsem, že do porodnice si je brát nemusím, že tam nějaké dostanu), vložky do podprsenky, kojící podprsenku, nějaké plenky pro miminko a vlhčené ubrousky.
Mám si fakt vzít sebou své ručníky?
Díky všem za odpověďSvůj toaleťák? Noční košile tam snad dostanu.. Nebo ne? Nechci si své noční košile ušpinit od krve..
![]()
bohužel je to tak, opravdu vše co jsme uváděla je potřeba - noční košile tam mají a vložkek máš na pokoji jen pár to ti dá tak na jeden den, a plenek je taky jen pár cca taky na den a něco. Ikdyž jsem si spoustu věcí brala z domu tak jsem byla spokojená. Hradec je asi lépe vybaven potřebami pro maminku i miminko( oblečení u nás také dávají, ale já kluky měla vždy když bylo dost plno a občas bylo oblečků málo, tak jsme si u druhého brala pro jistotu i své)
tak to jsi mě moc nepotěšila.
Já mám termín na konci listopadu… To tam taky bývá plno? V Hradci jsou obvykle stop stavy hlavně v létě.
Snad to bude OK.
Tak si pro jistotu ještě dokoupím vložky, pleny mám už koupené. ![]()
Ajaj, právě jsem našla web na Pardubickou porodnici.
http://www.nemocnice-pardubice.cz/…y/porody/44/
Já si tam mám vzít fakt všechno..
Jsem ochotná si tam vzít všechno, co tam mají napsané, ale vlastní košile si opravdu nechci vzít (nechci ty své zašpinit od krve),tak snad mi tam dají, alespoň noční košili. ![]()
@m311 píše:
Ajaj, právě jsem našla web na Pardubickou porodnici.
http://www.nemocnice-pardubice.cz/…y/porody/44/
Já si tam mám vzít fakt všechno..Jsem ochotná si tam vzít všechno, co tam mají napsané, ale vlastní košile si opravdu nechci vzít (nechci ty své zašpinit od krve),tak snad mi tam dají, alespoň noční košili.
jo to tam opravdu mají a každý den dováží nově vyprané ty fakt neřeš
košile jsem si nebrala nikdy a nahatá jsem nespala ![]()
@m311 píše:
@Marta1206Díky moc.
Není zač, at to máš rychlé a jte brzo doma ![]()
Neboj já tam rodila minulý rok v květnu a jelikož bylo teplo… tak je pravdou, že košilí tam až tak nebylo.. ale člověk to vyčííhnul ráno naběhnul a ulovil si ji…Jako mylsím, že ty zimní měsíce je to tam klidnější a mnohem lepší… Je pravdou, že toaleták, porodnické vložky, pleny a vlhčené ubrousky jsou potřeba a taky plínu normální pro miminko na odříhnutí… A pokud můžu doporučit tak i čepičku pro mimčo vlastní nám daly ale ta byla šílená ![]()
Ahoj holky ![]()
Byla jste některá na nadstandartním pokoji v pardubické porodnici? Nevíte, zda je tam wi-fi? Díky moc za info…
@Alex160509 píše:
Ahoj holky
Byla jste některá na nadstandartním pokoji v pardubické porodnici? Nevíte, zda je tam wi-fi? Díky moc za info…
Ahoj, byla jsem tam letos v létě a wi-fi je na celém oddělení šestinedělí
a nadstandard je super-jak říká moje kamarádka: není nad vlastní záchod ![]()
No jen aby nad nadstandartu měli volno… Já tam chtěla jít, ale bohužel byl obsazený… kdo dřív rodí ten má dřív pokoj…ALe já rodila sekcí tak možná i proto…
@PusinkaMartinka píše:
No jen aby nad nadstandartu měli volno… Já tam chtěla jít, ale bohužel byl obsazený… kdo dřív rodí ten má dřív pokoj…ALe já rodila sekcí tak možná i proto…
Tak chce to se dožadovat nadstandardu nejlíp už na parkovišti
přijde mi, že se snaží vyhovět jak jen je to možné. Po sekci musíš být ještě několik hodin na JIP, ale určitě je dobré si požádat o ten nadstandard hned aby věděli. Já jsem byla taky na sekci, jednu noc jsem strávila na JIP, jednu na klasickém pokoji a další dvě potom už na nadstandardu. Chudáci měli tak plno, že to vypadalo i na přistýlky na chodbě
Tak aspoň jsem prubla všechno, že ![]()
No to teda… no já sem ho žádala, ale bohužel tam měli plno… byla tam nějaká romka s celou rodinou…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.