Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, oživuji diskuzi a ráda bych se zeptala na zkušenosti s touto porodnicí. Původně jsem chtěla rodit v jiné porodnici, ale do Pardubic docházím do rizikové poradny, takže to vypadá na porod v Pardubicích a ráda bych znala Vaše poslední zkušenosti? Jestli s Vámi o postupu porodu mluvili, diskutovali Vaše přání v porodním plánu, jak bonding po porodu, pomoc s kojením a podobně. Moc moc děkuji ![]()
@Mandarines píše:
Dobrý den, oživuji diskuzi a ráda bych se zeptala na zkušenosti s touto porodnicí. Původně jsem chtěla rodit v jiné porodnici, ale do Pardubic docházím do rizikové poradny, takže to vypadá na porod v Pardubicích a ráda bych znala Vaše poslední zkušenosti? Jestli s Vámi o postupu porodu mluvili, diskutovali Vaše přání v porodním plánu, jak bonding po porodu, pomoc s kojením a podobně. Moc moc děkuji
Ahoj, rodila jsem v Pardubicích loni. Porod jsem měla dlouhý a celkem problematický, tak na nějaké diskuze ohledně porodního plánu nebyla příležitost. Personál vcelku vstřícný, dětské sestry s kojením poradily a pomohly. Měla jsem nadstandard jednolůžkový pokoj což mi velmi pomohlo, doporučuji. Bonding po porodu provádí.
@Jana-86 Ahoj, moc děkuji
Já právě neslyšela moc dobré recenze, tak jsem myslela ze budu jinde, ale vypadá to na Pardubice, tak jsem ráda, že byl i personál vstřícný
Nadstandardní pokoj bych chtěla určitě, tak doufám, ze bude volný
a porodní box jsi měla normální nebo také nadstandard? A ještě se optám, pokud jsi měla partnera u porodu, mohl tam byt celou dobu s Tebou?
Já tam rodila v červenci. Předčasný porod 33+4. Vzhledem k předchozímu porodu císařem se mnou porod probírali dost podrobně. Miminko jsem měla jen chvilinku než přestřihli pupeční šňůru, pak muselo na jipku. Sestřičky tam byly super. Jediný problém byl, že v Hradci zrovna malovali porodnici a dvakrát tam pak vyhlásili stopstav. Takže bylo fakt narváno. Na pokoji jsme byly po čtyřech. Nejlepší byla babča svačinářka, ta byla kouzelná
.
@Janli Děkuji moc za zkušenost
Já právě čtu povětšinou negativní recenze a začínám mít dost obavy
U toho Tvého případu to asi sledovali víc, my jsme ve 36 tt a partner s Tebou mohl být celou dobu?
@Mandarines píše:
@Janli Děkuji moc za zkušenostJá právě čtu povětšinou negativní recenze a začínám mít dost obavy
U toho Tvého případu to asi sledovali víc, my jsme ve 36 tt a partner s Tebou mohl být celou dobu?
Manžel se mnou nebyl, ale mohl. V Pardubicích je problém, že to je tak trochu fabrika na děti a nemají se tam s tím čas babrat. Pokud bych rodila v termínu, tak bych šla do Ústí nad Orlicí. Ale v Pa víš, že tam dostane miminko maximální péči a v případě hodně velkýho průšvihu je Hradecká nemocnice za rohem. Nemůžeš tam čekat takovou rodinnou atmosféru jako v malych porodnicích, ale personál je tam celkem milej. Já tam byla skoro měsíc a bylo to tam fajn. Pokud jsi milá ty a usmíváš se, jsou milý i oni.
Obnovují diskuzi.
7.6.2018 jsem přijela do porodnice s odteklou vodou, příjem 16:30, čípek na špičku prstů, otevřená na 1cm, porodní plán jsem měla. Vzhledem k tomu že jsem byla od 26tt dotb tak jsem dostala vykapat dvě dávky atb s kterýma jsem počítala že je budu mít jsem nechtěla žádný zásahy do porodu či urychlování, chytla jsem úžasnou noční směnu. Porodní asistentka mi namazala bříško s olejíčkem napustila vanu s olejíčkem do vany jsem šla ve 22 hod byla jsem otevřená na 2 cm po hodině ve vaně co jsem vylezla jsem byla též otevřená na 2cm a za 10minut začalo peklo ???? kontrakce po 3 minutách s tlakem na tlačení o půlnoci jsem to nedala a chtěla jsem si dát inekci na změkčeni branky jelikož byla prý hodně tvrdá a hrozila ráno vyvolávání porodu ci císař, takže mě vyšetřila pá stim že jsem otevřená na 4cm a zda mi bylo ve vaně lépe, tak že tam můžu jít znova.
a tam zalo peklo ???????????? od půlnoci za hodinu a 41 minut byla malá na světě. Porodila jsem v sede, bez řízeného tlaceni, bez nástřihu, bez opiátů ????????. Malou mi nikdo neodnesl, byla celou dobu snama. Porodní plán respektován ve vsem. Dcera byla označena pouze naramkem.
prosím chci se zeptat, když je na stránkách, že nechtějí registraci tak jak to chodi? prihlasim se na predporodni kurz a tím pádem se mnou počítají?
Dobrý večer já rodila v Pardubicích poprvé a naposled. Pristup k prvorodicce prisernej mého přítele ani nepustily k porodu doslova ho vyhnali, že prej tam je moc krve. Malem mi zlomily nohu a rvali na mě. A malou mi nedali ani k prsu.Byla jsem ráda že jsem po 20 hodinách porodila.
Tak to ja mam z Pardubic uplne opacnou zkusenost. Rodila jsem tam v loni v zari 2018 a mily,ochotny.Je pravda ze v tu dobu byly porodnice preplnene.HK stop stav, Chrudim taky a Pardubice strkali maminky kam se jen dalo. V pojich jsme byly po 4.Ulicka mezi postelema jen tak tak na box s miminkem.Veci jsem mela slozene pod posteli. Naopak pri komplikacich na sale se nas s manzelem snazila sestricka uklidnit a smerovat nas na miminko a ne na to co se deje dole.Jen to zazemi nemocnice byla hruza.Wc na chodbe a ne na pokoji. Myslim ze uz by mohli byt jinde s modernizaci.
@Nike88 … jen k té sociálce. Já tam rodila 2010 a 2013. Ležela jsem na běžném pokoji, maminky po 3-4 a na každém pokoji byla sociálka, tedy místnost s umyvadlem, prostorným sprchovým koutem a WC.
Já tam rodila červenec 2018 a taky jsem měla na pokoji WC se sprchou. Ale Hradec zrovna nepřijímal takže stav v pokojích byl stejný, vás už asi neměli kam jinam dát.
Dobrý den, prosím o aktuální zkušenosti s porodnici PCE nebo Chrudim. Mám termín porodu 8.7.2020 a HK nemocnice v období 5.7-10.7.2020 maluje
. Přemýšlím nad Pardubicemi nebo Chrudimi. Děkuji
@Kskaja radši Chrudim. Byla jsem v Pardubicích v době, kdy byl Hradec zavřený a byl to mazec. Na pokoji pro tři jsme byly po čtyřech. Personál nestíhal.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.