Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@masa.dis Ty znáš někoho, kdo je hrdý na své slabosti? Za tohle se člověk spíše stydí (narozdíl od děvčat, která si celé těhotenství dávají tu pivo, tu víno, tím se tu ženské div nechlubí a ty nikdo nemoralizuje
)
Nemluvě o tom, že o tomhle ten dotaz nebyl, tazatalka už má nejspíš před porodem, takže to asi těžko bude měnit ![]()
Chtěla jsem se zeptat na aktuální informace nejen o personálu v Pardubické porodnici?..
Rodila jsem tam v roce 2011 a teď je vše jinak.
Momentálně jsem 40+2, dva Hamiltony za sebou, hlenová zátka odešla v týdnu, ale zatím se nic neděje. V poradně jsem byla ve čt, vyšetřoval mě doktor muller, ale nevím, neznám ho (jen opisuje předešlé zprávy)..
Po celé těhotenství (odběry, ultrazvuky a první porod) jsem měla štěstí na mudr. Kokrdovou..ale obávám se, že ona už v rizikové poradně není. ![]()
Přemýšlím, jak se k ní dostat.
![]()
Kdo má čerstvé info?
Kokrdová je dokonce vedoucí dr. rizikovky. Ale už právě nerodí.
@Mirka Dušínová píše:
Kokrdová je dokonce vedoucí dr. rizikovky. Ale už právě nerodí.
a to jako od kdy? já byla u ní v lednu na odběru a ona dávala echo sestrám, že kdyby jí náhodou volali na sál, že je dole
@amazon Hele nevím, prodávám jak jsem koupila, rodila jsem letos v květnu, ptala jsem se porodní as. na Kokrdovou a řekla mi že je vedoucí rizikovky a nerodí. ![]()
Dobrý den, prosím co bych si měla zabalit pro miminko do porodnice?
nějaký dětský sprchový gel a jiné hygienické potřeby nebo jen krémík na opruzeniny?? prosím poraďte. Děkuju
@Kobliha 23 Posílám odkaz, kde je seznam: http://www.nemocnice-pardubice.cz/…rodnice/511/. Na koupání miminka nic nepotřebuješ, bude s tebou koupat sestra a dá ti do koupele to, co uzná za vhodné. Jinak, jak je uvedeno v seznamu - z drogerie krém na opruzeniny (měli tam ale myslím Rybilku k půjčení na pokoji), vlhčené ubrousky a plínky.
Líh na pupíček apod. byl také k dipozici na pokoji. Doufám, že se to za ten rok, kdy jsem tam byla, nezměnilo.
@Mirka Dušínová Rodila jsem v prosinci a Kokrdovou jsem u porodu měla ![]()
@Zástavanda Třeba jsem to jen blbe pochopila, ale že je vedoucí rizikovky je fakt, tak mimo jsem zase nebyla a to s tím rozením těžko říct, přeci jenom za půl roku se toho může dost změnit, ale nehádám se, jistá si tím nejsem. Zakladatelka už to asi zjistila ![]()
@amazon Mě rodil doktor Muller teď v březnu a můžu říct, že super. A to když jsem docházela do rizikovky a byla tam paní Kokrdová, tak jsem si říkala, že škoda, že mě nejde rodit ona. Ale mohu říci, že jsem byla nadmíru spokojená. S Mullerem je sranda
Ale myslím, že by šlo snad i domluvit porodníka…? Zkus se poptat přímo tam?
Ahoj maminky chcem sa spitat aky mate nazor na porodnicu v pardubiciach dakujem
@babulaaanka Já osobně jsem v Pardubické porodnici rodila 2× v 6/2010 a v 1/2013. Já si porodnici vybírala hlavně podle toho co je schopná zajistit v případě komplikací pro novorozence i mě jako rodičku. A ze zkušeností ostatních jsem byla rozhodnuta takto.
Pokud budu chtít empaticky vedený porod pojedu do Chrudimi, ale nedostane se tam za mnou několikrát denně manžel, pokud bude mít mimčokomplikace odvezou mi ho.
Pokud bych začala rodit brzy před 34 týdnem určitě do Hradce Králové, mají v okolí nejlepší vybavení pro nedonošená mimča.
Nakonec jsem rodila 2× v Pardubicích, protože první porod byl vyvolávaný a druhý nečekaně v 39 týdnu a jsem z Pardubic.
S péčí o dítě i sebe jsem byla v celku spokojená, vždy je to o lidech (na koho právě narazíte) a taky jaké máte představy.
S vyvolání prvního porodu jsem souhlasila, protože já sama jsem měla vysoký tlak, cukrovku a už jsem se necítila dobře. O všech zákrocích mě informovali a já neprotestovala, neměla jsem žádnou představu o porodu.
Druhý byl hodně rychlý, nestihla jsem žádnou přípravu (oholení, vyprázdnení-klistýr) a byla jsem hodně vyděšená, že to jde tak rychle. Doktorka mě usměrnila a porod byl nakonec celkem fajn.
Poporodní péče je taky dobrá, ovšem opět záleží na konkrétní osobě, něktré sestry dávají rady samy od sebe od jiných sester je musí člověk vyžadovat, ale nikdy jsem tam nezažila nepříjemný personál, který by se nesnažil pomoci… Kdybych byla po třetí těhotná, určitě půjdu rodit tam.
Přeji dobrou volbu porodnice a co nejpříjemnější a pohodový porod.
Dakujem za odpoved urcite ked nebudu ziadne komplikacie budem rodit v pardubiciach
este raz dakujem
Ahoj holky, ozivuji diskuzi.
Mate některá zkušenosti z poslední doby? Zajímá mě hlavně jak to probíhá těsně po porodu, ještě na sále a jak je to potom, co se týče pomoci s kojenim od sester, proste vse podstatné, moc děkuji za odpovědi
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.