Porodnice Rychnov nad Kněžnou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
24.5.12 19:30

@ady01 Ady, bereš to dobře. Moc držím palce.
Jinak moje kámoška teď rodila v RK koncem pánevním a nebyla tam „prdelka“, nýbrž nožička, takže situace opravdu nestandardní. Zvládla to jak ona tak doktoři (ona prostě chtěla rodit přirozeně, tak jí vyhověli). Tatínek z toho byl sice rozpačitý, protože na první porod hlavou má lepší vzpomínky, ale vše dobře dopadlo. Přeju totéž i Tobě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
1.6.12 23:28

Ahoj,
malá se nám teď 37tt otočila z hlavičky na KP. Nemáte někdo zkušenosti jak je to v RK s plánovaným císařem? Nejsem z toho tedy vůbec nadšená :(
Může být u toho otec alespoň přes sklo? A jak je to potom s miminkem? Přinesou ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
2.6.12 09:16

Ahoj.Nemam teda osobni zkusenost,ale kamaradka tak rodila v RK.Manzel vse sledoval z vedlejsi mistnosti pres sklo a malou mu pak hned dali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
28.6.12 07:54

Hlásím nové info. z RK porodnice.
Všechno dopadlo na jeničku. Porodila jsem v sobotu ve 40+4 týdnu ráno. Náš chlapeček měl 4010g a 53cm. Měla jsem u porodu skvělého lékaře, nevím jestli mohu jmenovat (jinak dám vědět později) dbala jeho rad, ikdyž to chvílemi moc nešlo. Nicméně inkontinentní páska drží, katastrofický scénář se nekonal jako, že se mi tam dítě zasekne, udusí, neprojde, přijdu o něj…Na závěry je ještě brzy, ale na záchod chodím bez problémů, moč samovolně neodtéká, nic se neutrhlo, jak jsem byla předem strašena. Jsem ráda, že jsem si nenechala vnuťit sekci od prvního dr. na kterého jsem narazila, přístup lékaře v HK v Sanuse mne strašně zklamal (nehodnotím názor, ale přístup) ikdyž to byl urolog. Nevím jestli tam mám ještě někdy vkročit, možná, že nakonec jo hrdě s miminkem v náručí, ale počkám až se mi to ještě v hlavě uklidní :) Jinak děkuji všem za podporu a nenechte se rozdrtit jedním názorem. Můj porod byl prostě masakr",ale stálo to za to.(od prvních příznaků jsem rodila 2 hod. 14 min.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.6.12 08:25

Ahoj holky, asi už bude na odpověď pozdě, ale já jsem rodila v RK akutním císařem a manžel byl u toho, prý mu pak dcerku hned dali do náruče, aby si pochoval :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.6.12 08:58

Taky jsem rodila v RK. Dokud se jednalo o prubeh prirozeneho porodu, byl pritel se mnou, jenze pak se slo na akutniho cisare, tak pritel vse sledoval na sale pres sklo a hned jak maleho zkontrolovali, dali mu ho do naruce :) Pak ho prisli ukazat i me na sal a zkusit aby se prisal. Kdyz jsem odjizdela ze salu na pop, tak uz zase tatinek hrde drzel naseho synka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
28.6.12 11:03

@ady01 Ady, moooc gratuluju!! Paráda, mám radost, že všechno dobře dopadlo!

@KvetinkaL Květinko, jak holky píšou, při císaři je manžel za sklem, cca 2 metry od Tebe. Já měla spinál, takže jsem nespala, dceru mi přinesli na sál ukázat, pak ji nosili na kojení. Manžel byl přímo u ošetřování po porodu, fotil a tak. Takže moje zkušenosti jsou jen pozitivní.
Měla jsem KP, přijela jsem s odteklou vodou v 6 ráno, trvala jsem na císaři (primář to chtěl rodit normálně, ale já nechtěla), takže císař probělh a vše je OK.
Záleží, na koho v RK narazíš, to že je dítko KP neznamená automaticky císaře, je to o dohodě - pokud se rozhodneš, že to zvládneš porodit (a bude správná poloha a správná velkost), oni Tě do sekce přemlouvat nebudou. Přeju hodně štěstí a hlavně chladnou hlavu při rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
28.6.12 15:23

Ahoj holky,
díky za názory, malá se nám v 38tt zase otočila a je hlavinkou dolů.
Zítra mám nástup na vyvolávajdu 41+0.
A všem kdo máte čerstvá mimi gratuluju :)

@ady01 gratuluji Ti že je vše v pořádku… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Logik
9.8.12 16:03

Souhlasím ...

Tak já rodila letos v květnu (2012), s velmi nepříjemnou dětskou sestrou jsem měla možnost setkat se také. Nevím, jak se jmenuje, je to ale blondýna, předpokládám, že je to ona - střední věk, pak tam byla ještě jedna blondýna, ale mladší a velmi příjemná. Tahle „milá“ paní měla tendenci dělat z každého jenom blbce…

• Citovat
  • Upravit
6043
10.8.12 21:25
@Logik píše:
Tak já rodila letos v květnu (2012), s velmi nepříjemnou dětskou sestrou jsem měla možnost setkat se také. Nevím, jak se jmenuje, je to ale blondýna, předpokládám, že je to ona - střední věk, pak tam byla ještě jedna blondýna, ale mladší a velmi příjemná. Tahle „milá“ paní měla tendenci dělat z každého jenom blbce…

Tak já asi neměla štěstí, ale mě jich přišlo nepříjemných z dětského dost :(
Hlavně když jsem potupně chodila pro odsávačku a ony ještě na mě ječely že si to chci usnadňovat, když se málo vytvořilo a tak jsem prosila o doplnění cca 10ml sunaru… :(
Jinak doktoři bezva, por. asistentky i na šestinedělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
15.8.12 09:03

Ahojda :mavam: Trošku mimo mísu, ale nevíte někdo, kde v RK nastřelují naušničky? Někdo říkal, že na poliklinice, ale nevím kdo :think:

Jinak, přidám zkušenost s PROTIVNOU dětskou sestrou, měla jsem s ní během týdne 3 výstupy..uvedu ten, který mně hodně mrzel a zůstane mi v paměti..
Přijeli se na mně podívat rodiče, vzhledem k tomu, že přes svojí zaneprázdněnost mohli přijet pouze jednou, byla jsem štěstím bez sebe, že je vidím, o to víc, že jsem při porodu utekla hrobníkovi z lopaty..Během 5 minut vtrhla do dveří tahle PROTIVNÁ ŽENSKÁ(ano, blondýna) a prý kdy chci malou koupat, tak jsem jí říkala, že třeba kolem 15hod, jako každý den..ona na mně začala békat, že to do dvou chce mít hotové apod - podotýkám, že bylo za 5 min 14hod!(proč se mně teda ptala, kdy chci koupat dodnes nechápu).. Očividně viděla návštěvu a chtěla mi ji trošku překazit. No, měla jsem slzy v očích, člověk je rád, že je vůbec i s mimčem přes to všechno TADY, vidí své nejmilejší a ona tohle. A to jsem byla na nadstandartu.. Aby toho nebylo málo, při koupání mně ponižovala, okřikovala, ať nemám v hlavě návštěvu a věnuju se koupání, že TOHLE už mi snad ukazovala sestra, tak jakto, že to nevím, když si maminka dovolila mít poznámku(a to velice rozumnou) o čištění nosánku, tak spustila, ať jí vůbec neposlouchám..apod. No, pořádně mi to tam znepříjemňovala, chtěla jsem si na ní stěžovat, ale pak jsem si říkala, že až vypadnu, už jí třeba v životě neuvidim, tak to tam nějak přetluču..Každopádně, nebyl to jediný výstup a tahle paninka se absolutně minula povoláním, vždycky jsem se zhrozila, když měla zrovna směnu..Díky ní na dobu v porodnici nemám moc dobré vzpomínky, jinak byly ale všichni super, sestry ochotné a hodné, jíst jsem moc nemohla, ale i to jídlo z přísné dietky bylo dobré..jinak si zkrátka nemůžu stěžovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
15.8.12 22:25

@kimm88 V Rychnově na poliklinice nastřeluje náušničky dr. Rottová, každý den 10-12 bez objednání. Já osobně bych neriskovala pondělí a pátek, to tam bývá dost živo (nemocní celé dopoledne), ale ty další dny tam je prevence apod., takže míň lidí.
tel. na dr. 494 515 621… jinak jak to čtu, musím si na protivnou sestru dát pozor. Anebo jí něco řeknu… to asi spíš. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
16.8.12 04:45

@rychnov3 Jé, tak to je super, mockrát děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymně07
19.9.12 07:59

Ahoj holky dneska mám termín a na poslední chvíli jsem se rozhodla, že budu rodit asi tady v RK, původně jsme chtěli do Ústí. Tak jsem se jen chtěla zeptat, jak tam vypadají porodní sály a pokoje? Na netu jsem se jen dočetla, že snad je jen jeden porodní sál s dvěma lůžky a to je oddělené jen nějakým závěsem. Děkuji moc za odpověď.
A ještě jak je to s nekojením…nechci kojit, mám si vzít láhev a sunar?

• Citovat
  • Upravit
6044
19.9.12 08:16

Porodní sál je jeden a je tam přepážka ze zdi. A v tu chvíli ti je jedno jestli tam někdo rodí. Nevidíte se jen slyšíte. A mě to teda bylo fuk. A s nekojením nevím já kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková