Porodnice - sanitka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
31.1.06 18:40

Ahoj,
naše známá jela nedávno sanitou a žádný problém, chválila si to. čauky Pája

• Citovat
  • Upravit
384
31.1.06 18:47

Ahoj Lennko,
tak se hlásím k těm co byly dopraveny do porodnice sanitou.Že využiji této služby nám bylo jisté už od začátku,jelikož auto nemáme a všici naši příbuzní jsou daleko :( Už na předporodním kurzu nám PA dala číslo na sanitu(dispečink) a ujistila,že na to má nárok každá rodička.Číslo jsem hned vyvěsila na ledničku,je jasné,že nebudeš volat 155-to je rychlá a tam by asi řeči měli…bohužel :x Do pěti minut po zavolání přijela,sestřička mě jenom změřila tlak a saturaci a sepsala se mnou takový protokol o převozu no a hurá na sál :D

Je jasné,že určitě záleží na sestřičce jak dobře se vyspala,nebo s jakou chutí dělá tu práci,ale to si nikdo nemůže brát,tak to je asi všude.Rozhodně neměj strach a pokud nebude jiná možnost tak toho využij.

S pozdravem Paulinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
31.1.06 18:49

Jo milé zlaté tak já kdybych tenkrát před 10m měla čekat na sanitku tak asi taky porodím doma nebo v tej sanitce - klasicky prvorodička, kontrakce po pěti..Bylo navíc večer chvíli po osmé a to už nějak některé sanitky nejezdí, takž bůhví odkud by mi ji poslali. Takže po té osmé jsem poslala mažela k sousedům, 8.10jsme jeli , během cesty do porodnice to nabralo grády (kontrakce po 2) a v 9 už byla naše Bianka na světě :-))
Obávám se že i příště poprosím sousedy, neb to druhé by se mi fakt už mohlo narodit doma :-)) případně pojedu do porodnice při první kontrakci :-))
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
31.1.06 19:22

Ahoj.

Původně bylo v plánu jet sanitkou. Vybraná soukromá porodnice má vlastní, a proto jsem dostala číslo na jejich dispečink. V případě omezených příjmů a stop stavů vozí ostatní sanitky podle domluvy nemocnic.
Nakonec mě vezl do porodnice manžel ( místo na běžnou kontrolu v 35tt).

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
16.9.11 10:36

jghjkgjkgk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
16.9.11 12:37

Já se na to ptala u nás na gyndě - před porodem. Řekli mi, že volat sanitku, když praskne plodová voda je OK.
(Mladší syn byl venku „bleskově“ a i tak to bylo až 45 minut po prasknutí plodové vody.)

V porodnici jsem naopak potkala paní, kerá se tam nechala ten den odvézt již podruhé a na tu byli všichni naštvaní (dle lékaře se ještě ani nezačala otvírat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
16.9.11 12:48

Ahoj Lennko,
já také jsem si poprvé zavolala sanitku, protože manžel nebyl doma. A že by měli nějaké blbé připomínky, to ne. Bylo to nahonem, sanita celou cestu houkala a k Apolináři jsme přijeli v 18h a Zuzka byla na světě za 3/4 hodiny.
Přeji Ti pohodové sanitáře i porod. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
31.1.12 06:06
jitka 11 píše:
Ahoj Lennko,
já také jsem si poprvé zavolala sanitku, protože manžel nebyl doma. A že by měli nějaké blbé připomínky, to ne. Bylo to nahonem, sanita celou cestu houkala a k Apolináři jsme přijeli v 18h a Zuzka byla na světě za 3/4 hodiny.
Přeji Ti pohodové sanitáře i porod. :hug: :kytka:

Ahoj Jitko, zkusím obnovit tuto diskuzi. Budu v březnu rodit také u Apolináře. Volala jsi si 155 nebo jinou sanitu? Nemáme auto a v okolí není nikdo, kdo by mě odvezl. Přestěhovali jsme se kousek za Prahu a nikoho tu neznáme, takže z toho mám dost nervy :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.3.12 21:54
cherries píše:
jitka 11 píše:
Ahoj Lennko,
Ahoj Jitko, zkusím obnovit tuto diskuzi. Budu v březnu rodit také u Apolináře. Volala jsi si 155 nebo jinou sanitu? Nemáme auto a v okolí není nikdo, kdo by mě odvezl. Přestěhovali jsme se kousek za Prahu a nikoho tu neznáme, takže z toho mám dost nervy :-/

Docela by mě zajímalo jak to dopadlo? volala sis sanitku? ptali se tě kde máš registraci, manžel asi bude muset hlídat tak v noci nevím koho budit aby mě vezl rodit, kdyby to v noci přišlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.3.12 05:55
saronka píše:
cherries píše:
jitka 11 píše:
Ahoj Lennko,
Ahoj Jitko, zkusím obnovit tuto diskuzi. Budu v březnu rodit také u Apolináře. Volala jsi si 155 nebo jinou sanitu? Nemáme auto a v okolí není nikdo, kdo by mě odvezl. Přestěhovali jsme se kousek za Prahu a nikoho tu neznáme, takže z toho mám dost nervy :-/
Docela by mě zajímalo jak to dopadlo? volala sis sanitku? ptali se tě kde máš registraci, manžel asi bude muset hlídat tak v noci nevím koho budit aby mě vezl rodit, kdyby to v noci přišlo

Ahoj, zatím nedopadlo, termín mám v pátek a malé se zatím na svět nechce :-) Jinak: pokud to nebude rozjeté, mám naplánovaného taxíka, ale jestli to bude honem honem, určitě volám 155. Zjišťovala jsem různé soukromé sanity, ale nic kloudného z toho nevyšlo. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
20.3.12 09:06

Ahojky,taky jsem si volala snitku.Bohužel nebylo v tu dobu pojízdné auto a vzali mi dokonce sebou i manžela.Dal mu za to něco na kafe,no spíš si teda řekl sám… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
20.3.12 11:59
kreali píše:
Ahojky,taky jsem si volala snitku.Bohužel nebylo v tu dobu pojízdné auto a vzali mi dokonce sebou i manžela.Dal mu za to něco na kafe,no spíš si teda řekl sám… :)

a ptali se tě kde jsi registrovaná??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
21.3.12 08:04
Ne na nic takového se mě nikdo neptal.Jsem z Brna a tady nemusíš být zaregistrovaná do porodnice
saronka píše:
kreali píše:
Ahojky,taky jsem si volala snitku.Bohužel nebylo v tu dobu pojízdné auto a vzali mi dokonce sebou i manžela.Dal mu za to něco na kafe,no spíš si teda řekl sám… :)
a ptali se tě kde jsi registrovaná??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.3.12 08:46

aha jasně no já řeším Pha :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
17.10.13 09:22

Ahoj holky, co dělat když začnu mít kontrakce, nebo mi praskne plodovka.Auto sice máme, ale do porodnice je to asi 35km a někdy i kolony. Takže nevím, jestli volat sanitku a čekat na ní, nebo vyrazit autem. mám z toho teda šílenej vítr.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100