Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Lennko,
tak se hlásím k těm co byly dopraveny do porodnice sanitou.Že využiji této služby nám bylo jisté už od začátku,jelikož auto nemáme a všici naši příbuzní jsou daleko
Už na předporodním kurzu nám PA dala číslo na sanitu(dispečink) a ujistila,že na to má nárok každá rodička.Číslo jsem hned vyvěsila na ledničku,je jasné,že nebudeš volat 155-to je rychlá a tam by asi řeči měli…bohužel
Do pěti minut po zavolání přijela,sestřička mě jenom změřila tlak a saturaci a sepsala se mnou takový protokol o převozu no a hurá na sál ![]()
Je jasné,že určitě záleží na sestřičce jak dobře se vyspala,nebo s jakou chutí dělá tu práci,ale to si nikdo nemůže brát,tak to je asi všude.Rozhodně neměj strach a pokud nebude jiná možnost tak toho využij.
S pozdravem Paulinka
Jo milé zlaté tak já kdybych tenkrát před 10m měla čekat na sanitku tak asi taky porodím doma nebo v tej sanitce - klasicky prvorodička, kontrakce po pěti..Bylo navíc večer chvíli po osmé a to už nějak některé sanitky nejezdí, takž bůhví odkud by mi ji poslali. Takže po té osmé jsem poslala mažela k sousedům, 8.10jsme jeli , během cesty do porodnice to nabralo grády (kontrakce po 2) a v 9 už byla naše Bianka na světě ![]()
Obávám se že i příště poprosím sousedy, neb to druhé by se mi fakt už mohlo narodit doma
případně pojedu do porodnice při první kontrakci ![]()
Klaris
Ahoj.
Původně bylo v plánu jet sanitkou. Vybraná soukromá porodnice má vlastní, a proto jsem dostala číslo na jejich dispečink. V případě omezených příjmů a stop stavů vozí ostatní sanitky podle domluvy nemocnic.
Nakonec mě vezl do porodnice manžel ( místo na běžnou kontrolu v 35tt).
Beruška
Já se na to ptala u nás na gyndě - před porodem. Řekli mi, že volat sanitku, když praskne plodová voda je OK.
(Mladší syn byl venku „bleskově“ a i tak to bylo až 45 minut po prasknutí plodové vody.)
V porodnici jsem naopak potkala paní, kerá se tam nechala ten den odvézt již podruhé a na tu byli všichni naštvaní (dle lékaře se ještě ani nezačala otvírat).
Ahoj Lennko,
já také jsem si poprvé zavolala sanitku, protože manžel nebyl doma. A že by měli nějaké blbé připomínky, to ne. Bylo to nahonem, sanita celou cestu houkala a k Apolináři jsme přijeli v 18h a Zuzka byla na světě za 3/4 hodiny.
Přeji Ti pohodové sanitáře i porod.
![]()
jitka 11 píše:
Ahoj Lennko,
já také jsem si poprvé zavolala sanitku, protože manžel nebyl doma. A že by měli nějaké blbé připomínky, to ne. Bylo to nahonem, sanita celou cestu houkala a k Apolináři jsme přijeli v 18h a Zuzka byla na světě za 3/4 hodiny.
Přeji Ti pohodové sanitáře i porod.![]()
Ahoj Jitko, zkusím obnovit tuto diskuzi. Budu v březnu rodit také u Apolináře. Volala jsi si 155 nebo jinou sanitu? Nemáme auto a v okolí není nikdo, kdo by mě odvezl. Přestěhovali jsme se kousek za Prahu a nikoho tu neznáme, takže z toho mám dost nervy :-/
cherries píše:jitka 11 píše:Ahoj Jitko, zkusím obnovit tuto diskuzi. Budu v březnu rodit také u Apolináře. Volala jsi si 155 nebo jinou sanitu? Nemáme auto a v okolí není nikdo, kdo by mě odvezl. Přestěhovali jsme se kousek za Prahu a nikoho tu neznáme, takže z toho mám dost nervy :-/
Ahoj Lennko,
Docela by mě zajímalo jak to dopadlo? volala sis sanitku? ptali se tě kde máš registraci, manžel asi bude muset hlídat tak v noci nevím koho budit aby mě vezl rodit, kdyby to v noci přišlo
saronka píše:cherries píše:Docela by mě zajímalo jak to dopadlo? volala sis sanitku? ptali se tě kde máš registraci, manžel asi bude muset hlídat tak v noci nevím koho budit aby mě vezl rodit, kdyby to v noci přišlojitka 11 píše:Ahoj Jitko, zkusím obnovit tuto diskuzi. Budu v březnu rodit také u Apolináře. Volala jsi si 155 nebo jinou sanitu? Nemáme auto a v okolí není nikdo, kdo by mě odvezl. Přestěhovali jsme se kousek za Prahu a nikoho tu neznáme, takže z toho mám dost nervy :-/
Ahoj Lennko,
Ahoj, zatím nedopadlo, termín mám v pátek a malé se zatím na svět nechce
Jinak: pokud to nebude rozjeté, mám naplánovaného taxíka, ale jestli to bude honem honem, určitě volám 155. Zjišťovala jsem různé soukromé sanity, ale nic kloudného z toho nevyšlo. Takže tak.
Ahojky,taky jsem si volala snitku.Bohužel nebylo v tu dobu pojízdné auto a vzali mi dokonce sebou i manžela.Dal mu za to něco na kafe,no spíš si teda řekl sám… ![]()
kreali píše:
Ahojky,taky jsem si volala snitku.Bohužel nebylo v tu dobu pojízdné auto a vzali mi dokonce sebou i manžela.Dal mu za to něco na kafe,no spíš si teda řekl sám…
a ptali se tě kde jsi registrovaná??
saronka píše:kreali píše:a ptali se tě kde jsi registrovaná??
Ahojky,taky jsem si volala snitku.Bohužel nebylo v tu dobu pojízdné auto a vzali mi dokonce sebou i manžela.Dal mu za to něco na kafe,no spíš si teda řekl sám…
Ahoj holky, co dělat když začnu mít kontrakce, nebo mi praskne plodovka.Auto sice máme, ale do porodnice je to asi 35km a někdy i kolony. Takže nevím, jestli volat sanitku a čekat na ní, nebo vyrazit autem. mám z toho teda šílenej vítr.
Ahoj,
naše známá jela nedávno sanitou a žádný problém, chválila si to. čauky Pája