Porodnice - sanitka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
12.7.15 13:36

@Mitrilka sanitka není taxík, odveze tě do nejbližší porodnice, manžel s tebou většinou může jet… ale pokud to nebude komplikované tak doporučuju taxi nebo mít příbuzného. kamaráda na zavolání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.7.15 13:41

@Mitrilka sanitka odváží pouze do nejbližší nemocnice..takže pokud chceš jinam tak bud taxík nebo pujčení auta od známých atd..

• Citovat
  • Upravit
6
12.7.15 13:46

Děkji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.7.15 13:51
@Mitrilka píše:
Ahoj, píšu jsem poprvé tak nevím co a jak. Mám dotaz Spadám pod okres Břeclav, ale rodit bych chtěla asi do Brna. Jde mi o to že nemáme auto a když si zavolám sanitku nevíte jestli mě odvezou tam kam budu chtít v mém případě d Brna Bohunice nebo prostě mě odvezou tam kam oni budou chtít? Do Břeclavi? A může semnou v sanitce jed manžel? Předem děkuji za odpovědi

zavolej si taxik. ten tě odveze, kam budeš chtit, i manzela.
nechapu, že lidi, co nemají auto, se domnivaji, že jsou zvýhodnění oproti těm, co auto maji a tudíž mají nárok na sanitku.

• Citovat
  • Upravit
12.7.15 13:53
@Mitrilka píše:
Ahoj, píšu jsem poprvé tak nevím co a jak. Mám dotaz Spadám pod okres Břeclav, ale rodit bych chtěla asi do Brna. Jde mi o to že nemáme auto a když si zavolám sanitku nevíte jestli mě odvezou tam kam budu chtít v mém případě d Brna Bohunice nebo prostě mě odvezou tam kam oni budou chtít? Do Břeclavi? A může semnou v sanitce jed manžel? Předem děkuji za odpovědi

Sanitka není taxi, takže Tě odveze vždy do nejbližší volné porodnice. Manžel s tebou v sanitce může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.7.15 13:55

@Mitrilka všichni ti doporučují taxi, a le abys nebyla překvapená, taxíci rodící ženy často odmítnou…
@Mango_Lassi když si zlomím nohu, a nemám auto a zavolám si sanitku, taky znevýhodňuji ty s autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
12.7.15 13:57

@Mitrilka Proč nejedete taxikem? Já rodila v Praze. Spadala jsem pod Bulovku, ale rodit chtěla u Apolináře. Takže jsem si zavolala taxi a jelo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.7.15 13:59
@Krrysa píše:
@Mitrilka všichni ti doporučují taxi, a le abys nebyla překvapená, taxíci rodící ženy často odmítnou…
@Mango_Lassi když si zlomím nohu, a nemám auto a zavolám si sanitku, taky znevýhodňuji ty s autem?

otazka zni, kdybys zlomila nohu a měla vlastní auto, volala bys sanitku nebo jela vlastním autem do nemocnice?

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
12.7.15 14:00

dalsi dotaz, kolikrát jsi jela rodící k porodu a volala taxi? já celkem 3× a ani jednou mě neodmitli.

Příspěvek upraven 12.07.15 v 14:04

• Citovat
  • Upravit
12.7.15 14:00
@Mango_Lassi píše:
otazka zni, kdybys zlomila nohu a měla vlastní auto, volala bys sanitku nebo jela vlastním autem do nemocnice?

Zlomená noha je indikace pro zavolání sanitky, takže nárok má každý - s autem nebo bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.7.15 14:01

Taxík mě ale asi neodrodí kdyby náhodou ten mě vzít nemusí taky když mě poteče třeba plodová voda nebo začnu krvácet tak ten si to na triko nevezme já jsem chtěla aby mi napsal kdo s tím má zkušenost a ne že hned budete vyjíždět s takovýma kecama že si myslím že mám větší právo na sanitku proč mě vůbec píšete to si příště nechte od cesty na to nejsem zvědavá ostatní normalní odepíšou a hotovo a takový vaše komentáře si příště nechte vůbec nevíte jak píši taxík si to nenechá vzít na sebe že poveze rodičku protože by za to byl pak zodpovědnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.15 14:02
@Mitrilka píše:
Taxík mě ale asi neodrodí kdyby náhodou ten mě vzít nemusí taky když mě poteče třeba plodová voda nebo začnu krvácet tak ten si to na triko nevezme já jsem chtěla aby mi napsal kdo s tím má zkušenost a ne že hned budete vyjíždět s takovýma kecama že si myslím že mám větší právo na sanitku proč mě vůbec píšete to si příště nechte od cesty na to nejsem zvědavá ostatní normalní odepíšou a hotovo a takový vaše komentáře si příště nechte vůbec nevíte jak píši taxík si to nenechá vzít na sebe že poveze rodičku protože by za to byl pak zodpovědnej…

Pokud začneš krvácet, tak určitě volej první pomoc - tam jde o minuty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.7.15 14:03
@Urtica-dioica píše:
Zlomená noha je indikace pro zavolání sanitky, takže nárok má každý - s autem nebo bez.

zlomena noha je indikace k volani sanitky? Nejsem si jsita, ale budiz. Ale porod neni takovou indikaci. Neni to nic akutniho, to uz tu mnohokrat zaznelo.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
12.7.15 14:06
@Mitrilka píše:
Taxík mě ale asi neodrodí kdyby náhodou ten mě vzít nemusí taky když mě poteče třeba plodová voda nebo začnu krvácet tak ten si to na triko nevezme já jsem chtěla aby mi napsal kdo s tím má zkušenost a ne že hned budete vyjíždět s takovýma kecama že si myslím že mám větší právo na sanitku proč mě vůbec píšete to si příště nechte od cesty na to nejsem zvědavá ostatní normalní odepíšou a hotovo a takový vaše komentáře si příštěnechte vůbec nevíte jak píši taxík si to nenechá vzít na sebe že poveze rodičku protože by za to byl pak zodpovědnej…

Promin, ale ja mam vlastni zkusenost s taxiky u porodu. Jela jsem taxikem k porodu celkem 3× a ani jednou me neodmitli. Tvoje obavy se nezakladaji na faktech.

• Citovat
  • Upravit
12.7.15 14:07
@Mango_Lassi píše:
zlomena noha je indikace k volani sanitky? Nejsem si jsita, ale budiz. Ale porod neni takovou indikaci. Neni to nic akutniho, to uz tu mnohokrat zaznelo.

Ano, zlomená noha opravdu je, tím jsem si jistá - je to vážný úraz a při nesprávné manipulaci s dotyčným je možné mu vážné ublížit (může dojít k poranění tepny apod.)…zlomená ruka už nikoliv.
U porodu si myslím, že záleží na více faktorech…v určitých případech jako je překotný porod nebo krvácení určitě. Co jsem slyšela, tak rodící ženu sanitka neodmítne, ale vždy ji odveze do nejbližší volné porodnice, tj jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí