Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Myslím, že tu není problém v tom odvézt ženu do porodnice, ale to, že chce jet někam jinam, než do té nejbližší. ![]()
No a taxíkem pořád a o jakou dálku se jednalo já se bavím o skoro hodinu jízdy to by taxíkem asi nebylo ideální dneska jsem jsem psala poprvé a taky naposledy plno žen tu odpoví normálně a ostatní jako vy akorát potřebujou vrtat a se do toho neplette když máte nákej problém
@Urtica-dioica
ja nejsem apriori proti sanitce. Jen nechapu argumenty typu nemame vlastni auto, tak si zavolame sanitku. Takze pokud vlastnite auto, tak tam do porodky jedete na vlastni naklady (benzin, opotrebeni). A pokud ne, tak si tedy zavolame sanitku, zejo?
Proto jak pisu, ja uznavam narok na sanitku v tom pripade, ze si ji zavolate, protoze nastala akutni situace, ktera vyzaduje nalehave reseni. Nikoli protoze „jen“ nemame auto.
@Mitrilka píše:
No a taxíkem pořád a o jakou dálku se jednalo já se bavím o skoro hodinu jízdy to by taxíkem asi nebylo ideální dneska jsem jsem psala poprvé a taky naposledy plno žen tu odpoví normálně a ostatní jako vy akorát potřebujou vrtat a se do toho neplette když máte nákej problém
Co ty chces slyset? Zavolej si sanitku a odvezou te do nejblizsi porodnice. Tecka.
@Mango_Lassi píše:
@Urtica-dioica
ja nejsem apriori proti sanitce. Jen nechapu argumenty typu nemame vlastni auto, tak si zavolame sanitku. Takze pokud vlastnite auto, tak tam do porodky jedete na vlastni naklady (benzin, opotrebeni). A pokud ne, tak si tedy zavolame sanitku, zejo?
Proto jak pisu, ja uznavam narok na sanitku v tom pripade, ze si ji zavolate, protoze nastala akutni situace, ktera vyzaduje nalehave reseni. Nikoli protoze „jen“ nemame auto.
Jasně, s tím souhlasím.
@Mitrilka
Myslím, že tu většina není proti sanitce jako takové (já taky ne), ale o proti tomu, že si z ní děláte taxíka (jet kam chceš ty). Vozí se vždy do nejbližší vhodné (volné) nemocnice (porodnice). chceš rodit jinde - bude asi třeba si zajistit dopravu jinak.
V akutním případě tě stejně nepovezou kam ty chceš, ale právě do nejbližší vhodné.
No tak se zeptala… sanitka tě odveze spádově, taxík tě pravděpodobně neodmítne, nedramatizuj. Zvol variantu, která ti je příjemnější, v případě taxi se ujisti, že řidiči neznečištíš sedačky, tzn. vybav se na cestu ![]()
@Mango_Lassi bez nohy se dá blbě řídit, nehledě na to, že bych do toho auta vůbec nedolezla, takže i když bych měla auto, volal bych rychlou…
@Mango_Lassi byla jsem s kamarádkou, když na ní porod přišel a ejhle, taxík odmítl a jela tu jednu stanici trolejbusem… porodila asi 10 min po přilezení do porodnice… a porod že není akutní? přijde ti lepší rodit za přítomnosti taxikáře, nebo záchranáře? a máš pocit, že taxikář umí resuscitovat třeba novorozence?
@Mitrilka tak uděláš nejlíp, když pojedeš do Břeclavi, to můžeš sanitkou.Nic jiného ti nezbývá.
@mojmira píše:Řekla bych, že toto bude opravdu v tvém případě nejlepší.
@Mitrilka tak uděláš nejlíp, když pojedeš do Břeclavi, to můžeš sanitkou.Nic jiného ti nezbývá.
@Krrysa píše:
@Mango_Lassi byla jsem s kamarádkou, když na ní porod přišel a ejhle, taxík odmítl a jela tu jednu stanici trolejbusem… porodila asi 10 min po přilezení do porodnice… a porod že není akutní? přijde ti lepší rodit za přítomnosti taxikáře, nebo záchranáře? a máš pocit, že taxikář umí resuscitovat třeba novorozence?
Kdyby tam jela vlastnim autem, tak by musel resustiutovat, kdo? Manzel?
Nebavime se zde o prekotnych nebo akutnich porodech, ohrozujicich zivot matky nebo ditete. Dotycna se jen chce nechat odvezt do vybrane porodnice, protoze nema vlastni auto.
@Mango_Lassi tak má na výběr taxikáře, nebo zdravotníka, koho si k porodu vybereš ty? a ty dokážeš odhadnout délku porodu? já mám za sebou překotný porody dva a ani u jendoho bych nepoznala, jestli jsem oveřená na dva nebo na osm.. pokud ty jo, seš dobrá…na mě přišly kontrakce a otvírala jsem se hodně rychle, a le to nikdo zvenku nepozná, taxikář už vůbec ne…
vsechnyrilka** píše:
To jako vsechny rodicky-ktere maji dojezd hodinu do porodnice maji volat sanitku? No to asi ne, ze? Problem je ve Tve formulaci; chci rodit v jine, nez spadove porodnici, nemame auto. Odvezou i otce ditete? A pak Tvuj nasledny urazeny komentar…
Drtiva vetsina Ti zodpovedela Tvuj dotaz a k tomu zcela spravne dodala, ze sanitka neni taxik. Takze klid.
Z meho pohledu. Absence auta v rodine a dojezd hodinu do porodnice neni duvodem volat sanitku. V pripade krvaceni, kontrakci kratsich nez 5 min, pripadne pocitu, ze musis tlacit volej ihned (i kdyz v pripade, ze se bude jednat o prekotny porod bude mimco venku driv, nez sanitka dojede..).Ovsem cilova bude nejblizsi porodnice. Hodne stesti.
@Mitrilka
Ahoj, nevidím nic špatného na tom, zavolat si sanitku.
Počítej s tím, že tě odveze ale tam kam oni uznají za vhodné a mám dojem, že manžela ti do sanitky nevezmou.
Pro klid na duši bych ti doporučila si zajistit odvoz přes známé nebo to taxi, nebo jeď vlakem do Brna a nádraží si zavolej sanitku, že rodíš ![]()
Může se stát i to, že budeš mít porod vyvolávaný nebo císaře a pojedeš do porodnice normálně vlakem + MHD ![]()