Porodnice - sanitka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2909
12.7.15 19:35

@veronika67 no ja uzivatelku mango lassi zaznamenala poprve. Ale mimo misu rozhodne neni. Argumentovala, a to po celou dobu. Vse co tady zminujes se jiz resilo x stran dozadu. Takze doopravdy neni nutne zacinat znovu.
A jen tak nad ramec: radeji si zahekam pred taxikarem. Nez knourat pred jinym clenem rodiny (vyjma manzela). Ale chapu, ze to je velice individualni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
12.7.15 19:41

@Mango_Lassi nikdy nevíš co se může stát a pokud nejsi zdravotník, nemůžeš vědět jeslti zrovna tím, že si sanitu nezavoláš neohrozíš život svého dítěte, takže asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.7.15 20:56
@veronika67 píše:
@Mango_Lassi no on jediný, kdo se tady hádá a uráží jsi tady, ale v pohodě, chápu, dneska je vedro, to leze lidem na mozek :mrgreen: :mrgreen:

Toto napsat v jedné větě chce buď odvahu nebo… tu druhou možnost ;). Věci, do kterých se opíráš, byly řečeny a upřesněny na předchozích stranách, tak si to napřed přečti, abychom nemuseli psát vše znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.7.15 22:08
@JaneDoe píše:
to se pleteš, někdy jezdí jen řidič plus ošetřovatelka, normální holka co má maturitu ze zdrávky a může umět velké prd co se týče miminka

maturitu na zdrávce by neudělala, kdyby neuměla resuscitovat a zastavovat krvácení a hlavně, dis. zdravotniký záchranář není maturita na zdrávce a ženská samotná jen s řidičem nejezdáí skoro nikde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.7.15 22:09

@Samamama když bnemá možnost vlastního odvozu, tak volí mezi taxikářem azdravotníkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.7.15 22:11
@Samamama píše:
Sice to nebylo na mě, ale říct se na to dá leccos:
1. Vy nevozíte, jiné taxi vozí, no a?
2. Od ožralého bezďáka nelze očekávat společensky přijatelné jednání, ale pokud se budeme všichni chovat jako ožralí bezďáci, tak to tu můžeme rovnou podpálit a jít jinam. Nehledě na to, že i ožralý bezďák může mít akutní zdravotní komplikaci, za kterou si výjimečně nemůže sám. A ty budeš ta, co je odsoudí ke smrti bez znalosti stavu?
3. Na těhotenské průkazce je číslo na převozovou sanitku, nikoli na RZP, to je kapánek rozdíl.
4. Je vtipné někoho jakkoli písemně umravňovat, když máš sama projev vhodný tak mezi honáky dobytka.

a u porodu nemůže být komplikace, za kterou nemůže sama? a jako rodící mám obvolávat několik taxislužeb, ketrá mě odveze k porodu? a laskavě neurážej honáky dobytka, můj manžel mezi ně patříé a má vysokou školu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.7.15 22:15

@Urtica-dioica kde si byla na tom, že překotný porod začíná silnými kontrakcemi po řřech minutách? u prvního překotného byly nebolestivé po třeba 7mi minutách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
12.7.15 22:40

BOže tu se už člověk nemůže na nic zeptat, aby tu z něj zdejší supermatky neudělaly blbce :roll:

Dotaz nezněl, proč mě sanitka neodveze do Brna, kde chci rodit, ale do Břeclavi kam spadám? To je ale bordel! Ale dotaz zněl ZDA ji sanitka doveze tam nebo tam. Zakladatelka si nebyla jistá, tak se zeptala, to je hodno policejního stíhání :roll:

Díky bohu, že moje gynekoložka není jako maminky zde na emiminu. Když jsem k ní totiž přišla na kontrolu a rozjížděl se mi porod, poslala mě okamžitě do porodnice (chtěla jsem zavolat manželovi do práce, aby pro mě přijel a odvezl mě, ale čekala bych minimálně hodinu a půl. Bohužel nikdo jiný po ruce nebyl) a světe div se ona mi zavolala sanitku (převozovou pro rýpali),to byla ale drzost od ní a vlastně i ode mě, že jsem se do té porodnice tou sanitkou nechala dovést. :roll:

Zakladatelko jestli to ještě vůbec čteš, domluv se v porodnici na jaké číslo můžeš zavolat, aby pro tebe dojela sanitka, pokud se rozhodneš rodit v Břeclavi. Pokud budeš chtít to Brno, bude nejideálnější poprosit někoho známého s autem, zda by nebyl ochoten ti pomoci a dovézt tě tam za nějaký peníz či protislužbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
12.7.15 22:43
@veronika67 píše:
@Mango_Lassi nikdy nevíš co se může stát a pokud nejsi zdravotník, nemůžeš vědět jeslti zrovna tím, že si sanitu nezavoláš neohrozíš život svého dítěte, takže asi tak :)

Když to bereš takhle, tak to si můžou volat sanitku všechny rodičky, i ty s autem a manželem doma.
Lidi, kterým stříká z hlavy krev po bouračce přece počkají, protože se rodičky bez komplikací bojí a říkají si „kdyby náhodou“.
Sanitky tady ale nejsou od toho, aby vozili lidi „kdyby náhodou“, ale ty, co jsou v ohrožení života zrovna v té chvíli. :roll:
Takže nějakým „nikdy nevíš, co se může stát“ ve chvíli, kdy se nic neděje nemůžeš obhájit, to, že bereš sanitku někomu kdo ji fakt potřebuje, i kdyby ses tu postavila na hlavu.

@Mango_Lassi - souhlas se vším, co jsi napsala. Některým lidem prostě nevysvětlíš, že i když si platí pojištění, tak fakt nemají nárok na všechno jen tak z plezíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.7.15 22:46
@Krrysa píše:
a u porodu nemůže být komplikace, za kterou nemůže sama? a jako rodící mám obvolávat několik taxislužeb, ketrá mě odveze k porodu? a laskavě neurážej honáky dobytka, můj manžel mezi ně patříé a má vysokou školu…

Víš, na porod je vhodné se připravit. Ty taxi služby lze obvolat dopředu a zjistit si, která by té odvezla. Stačí jen chtít.

• Citovat
  • Upravit
5473
12.7.15 23:01
@Krrysa píše:
a laskavě neurážej honáky dobytka, můj manžel mezi ně patříé a má vysokou školu…

To už je trochu přehnané, jak se tu chytáš každého slova :roll:.

@Paradise Vypadá to, žes asi nečetla všechno, jinak bys toto těžko napsala. Zakladatelce bylo zodpovězeno, další diskuse je jejím dotazem jen inspirována, rozšířená o další pohledy na věc, to je snad z kontextu jasné, ne? A tvůj osobní příběh je z těch, u nichž tu takový postup nikdo nezpochybňuje.

Je třeba z příspěvků vždy číst celá souvětí nebo všechny věty, ne si vytrhnout kousek a na jeho základě nařknout autorku z nelidskosti či supermatkovství ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.15 23:11
@Krrysa píše:
@Urtica-dioica kde si byla na tom, že překotný porod začíná silnými kontrakcemi po řřech minutách? u prvního překotného byly nebolestivé po třeba 7mi minutách…

Jasně že nemusí, v překotný porod se to může zvrtnout vždy…ale byla jsem před porodem instruována, že pokud to nastane v těchto intervalech, tak volat sanitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
12.7.15 23:17

@Samamama tak nevím, cos četla ty, ale já reaguji na druhou zakladatelku, jejíž dotaz zazněl na str.3 a hned ve třetí odpovědi se ji dostalo setření, proč by jako měla být zvýhodněna, když nemá auto :nevim: Pokud je tohle rozšíření o další pohled, ihned z kraje diskuze, pak jsemasi opravdu mimo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.7.15 23:20

@Paradise No dobře, netvrdím, že všechny odpovědi jsou OK (minimálně formou), to snad v žádné diskusi, ale jinak odpověď dostala a prostě dalších x stránek diskuse není jen o ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.7.15 06:06

@Paradise Evidentne narazis na me a tim zvyhodnenim. Stojim si za tim a svuj postoj jsem nasledne jeste vic rozvedla. Ale toto uz je ciste slovickareni. Kdo se chtel neco z teto diskuze dozvedet, uz tak davno ucinil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100