Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
a jak máte starý děti holky, chodíte třeba na plavání s něma na Lagunu nebo do nějakýho dětskýho centra? já bydlím v borovině, tady asi nic nebude, vím jen o jednom na Hájku, jinak nic..
Weru, Matymu je něco přes dva roky (viz metřík), chodíme od asi osmi měsíců na Plaváčka (pokud vydržíš potopení dítěte a svérázné způsoby paní Plaváčkové, můžu doporučit!) a zároveň do kroužku v mateřským centru na hájku (prvně Hrátky s Robátky, teď už Krůčky k hudbě) a jsem nadšená. Maty je komunikativní a děti zvládá na jedničku (nerada bych zakřikla). Byl dost lenoch, závislák a konzerva a jsem přesvědčená, že tyhle aktivity nastartovaly jak motorickej vývoj, tak sociální chování, i když o sociálním chování se u takhle malých dětí moc mluvit nedá.
Asi 3 měsíce po narození jsme sem tam chodili i do Klubu miminko (opět mateřské centrum) na různý přednášky. Bylo super vypadnout z domu, dozvědět se něco novýho jinak než pomocí knih nebo internetu a zároveň popovídat si s dalšíma maminkama.
Borovina je fakt z ruky, ale jednou dvakrát týdně se podle mě dá dojíždět. My sice bydlíme v Týně, ale o stěhování do Boroviny vážně uvažujeme. Sice do starý a moc se nám nechce, ale musíme nějak vyřešit nedostatek místa (bydlíme v pidi 2+kk).
Ahoj Weru, já mám skoro už pětiletého Adámka a rok a půl malého Tomáška. S Adámkem jsem chodila na plavání i do centra, ale s Tomáškem nechodím nikam dost se toho učí od Adámka i to co by umět nemusel.
A taky máme v okolí hodně kamarádek se kteréma se navštěvujem tak centrum nepotřebujem, ale je to tam pěkné. ![]()
Iwet, to je super co toho zvládáte, a od kolika měsíců se chodí do toho plaváčka? jj já jsem tu paní viděla, vypadá docela drsně na to že dělá s mimčama,ale asi ví co dělá. a chtěla bych tam chodit a mít pak fotečky pod vodou.a to centrum je super, že si tam zvyká na děti. já právě žádný kámošky s miminkama nemám,jen třeba jednu z jihlavy,jednu z naky vesnice,ale tady blízko nic. a bydlíme ted v podnájmu v nový borovině za 7litru, 2+1 a dost velkej,,a sou ty ceny tu fakt nižší než na hajku a tak,no ale je tu zas docela mrtvo. i když to taky neni vždycky na škodu.
Céčko, no to je jasny, že mu starší brácha bude vzor a bude po něm dělat opičky,ale aspoň jsou dva a můžou si hrát.Já bych taky chtěla kamošky se kterýma bysme chodily ven, na návštěvu,do cukrárny a tak..snad nějaký ještě najdu..
Ahojky, já mám dvouletou holčičku a moc nikam nechodíme. Jedině plavat, ale jen tak, né do plaváčka. Bydlíme taky v Borovině, ale dojet se dá kamkoliv.
Weru, na Plaváčka se chodí od půl roku na Lagunu, před tím je ochotná paní Plaváčková zajet za tebou domů a topit ti dítě ve vaně, ale s tím zkušenosti nemám. Kurzy na Laguně začínají vždycky v září, lednu a dubnu a stránkách http://www.plavacek-deti.cz/…ny/bazen.php?… najdeš podorbný info, jak se přihlásit. (Snad odkaz bude fungovat.)
2 kroužky týdně se dají zvládat s přehledem, obzvlášť, když to máme „za rohem“. Navíc uvidíš, jak vyrazíš ven s kočárkem, maminky se na tebe budou nabalovat! A na hřišti je to pak už jasný.
jé no to doufám, at mám taky s kým pokecat o dětech, všechny kámošky studují a jsou pryč, takže budu muset hledat nové..se stejnými zájmy,
Ahoj všechny maminky.Bydlím kousek od Třebíče, mám dceru Natálku v dubnu ji budou 2 roky.
Rodila jsem také v Třebíči, a nemůžu si vůbec stěžovat. Personál super, sestřičky moc hodny. Jídlo ušlo. Rodila mě jen asistentka, byla jsem moc spokojená.
tak doufám, že takle budu spokojená taky. to byla dnes noc, mám rýmu jak prase, vůbec jsem se nevyspala a bolí mě hlava a za chvili jedu na gyndu, fakt paráda.. tak dlouho jsem nebyla nemocná a zrovna ted když mám rodit…
ani nevím co si v lékárně koupit..
Werunko, tak to aby jsis v lékárně něco koupila a dala se do pořádku, budeš potřebovat mít sílu na porod. Přeji brzské uzdravení ![]()
A jinak já na rýmu v těhotenství brala normální kapky ty mě pomohli nejvíc a paralen.
já ji zkusim rozehnat horkejma čajema, jeden za druhým a to uvidí mě takle zlobit. prášky nechci, a kapky jsem nekoupila,tak uvidíme. no právě, teď mám nabrat nejvíc sil a nejaká rýma si myslí, že mě skolí. to ne,teda..já potřebuju sílu na porození miláčka
Weru, tři Paraleny 500 za den můžeš. Do nosu dětské kapky. Nebo Vincentka ve spreji, ale ta moc nepomůže, spíš zvlhčí sliznici.
doktoři jsou podle mě skvěly
rodila jsem tam dvakrát a opravdu můžu jen chválit!!! ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.