Porodnice v Opavě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1030
5.3.10 13:46

no já mám info staré 4 roky,tak nevím,zda to ještě platí,ale tehdy než se malá narodila mi vložky dali kolik jsem chtěla,bo ta voda furt teče že,ale po už jsem musela mít svoje-měla jsem obyč Lidie bez křídel,a v lékárně mají přímo poporodní,mě ale ty lidie stačily.
A měla jsem i poporodní kalhotky taky z lékárny,moc příjemné na nošení,netlačily a v porodce jsem je jen vyšplouchala v umyvadle a usušila a daly se znovu užít.
ale neboj,seznam do porodnice Ti dá sestřička na gyndě,už se Ti to ale krááátíííí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 13:47

jo a měla jsem těch vložek fakt hodně,ještě manžel dokupoval :lol: valilo to teda ze měěěě :mrgreen: hlavně při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.3.10 14:49

Tak ty kalhotky-sítované už taky mám přímo z lékárny koupené a vložky taky poporodní,ale jen 2 balíky tak budu muset ještě dokoupit :roll: Jinak včera jsem byla na tom KTG a mrně se nejřív tak mrskalo,že to nešlo natočit tak mě sestřička poslala projít a pak už to šlo :-D ale hned jsem dostala magnesko bo prej mi to KTG naměřilo kontrakce tak prej abych ještě neporodila :roll: :think: Tak sem se hned dneska dokopala k tomu,že si nachystám věci do porodky-radši(co kdyby náhodou,že? 8-o )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 15:08

tak to je dobře,že je mimi v pořádku :palec: magnesko jsem taky brala,od 5.měs.
to už jsi jak na trní že? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.3.10 15:38

No to jsem teda :lol: sem v noci ani nemohla zas spát bo sem hlídala tvrdnutí břicha(doktor říkal,že to mám hlídat 8-) ) no a já strachy nemohla ani spát :lol: A četla jsem,že když jíš magnesko tak prej pak můžeš kvůli toho přenášet tak jako doufám,že nebudu přenášet abych pak musela na vyvolání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 15:48

:think: tak poprvé se narodila Viki na druhý termín-už nevím,zda jsem u ní brala magnezko..
ale u Valči jsem brala a narodila se o 8 dní dřív,to asik bude individuální,jejda,ti závidím to napětí a adrenalin :kytka:
tvrdlo břicho taky fuuurt,začalo v tom 5.měs.v 9.měs už to jelo denně,že jsem nemohla ani chodit,jak to začalo-radši už jsem ani neřídila :mrgreen:
jak to máš silné? dá se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 15:50

a vyvolání se neboj,to by ti dali jen tabletu a popřípadě pozdeji ještě jednu a pak se to rozjede,ale taky jsem se poprvé bála,bo Viki se ven nechtělo,pomalu jsem se otvírala…
To zvládneeeš!!!!!!
a jaká máš jména nachystaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.3.10 16:32

Evi, neboj, ještě budeeš na porod ráda vpomínat… :wink: :-D . Nejhorší je asi to otvírání porodních cest. Jinak to jde. A koukám, že budete taky dubňátka. Druhá cácorka je taky duben, ale loňský,… :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.3.10 16:37

Ad vložky, ještě. Na por. sále mi dávali vložky, páč mi odtíkala plodovka. Ale na pokoji po porodu už jsem měla svoje. Myslím, že s tím snad automaticky počítali, že budu mít svoje. A spotřebovala jsem jich dost. Takže vložek budeš mít velikou spotřebu. I doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 16:54

jsem měla ještě i heřmánkové mýdlo na mytí intimním partií po nastřižení,ale pokud nebudeš Evi nastřihnutá tak ho nemusíš mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 16:56

Radún a platí se za pobyt v porodnici?v tomhle nejsem vůbec v obraze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.3.10 17:16

Já jsem platila za každý den 60,– Kč, malá už nic - zrušili to rychle. Za 5 dnů jsem platila rovných 300,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.3.10 17:23

tak to je dobře,že miminka neplatí,to by bylo na hlavu :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.3.10 17:25

To byla ale krávovina. Ale nejsem si úplně jistá, jestli se neplatilo i za mimča. Myslím, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
7.3.10 22:29

Ahoj, taky jsem rodila v Opavě. Loni v červnu. A na porod ráda vzpomínám. Určitě se jdi podívat, když už ti to nedodá klid, tak určitě slevu pro tatínka u porodu. Za to se taky platí. Epidurál jsem taky měla a jsem teď chodící reklama. Prý mi porod urychlil. Rodila jsem necelých 6 a půl hodiny. Což je na prvorodičku myslím super. Šla jsem rodit s tím, že epi nechci, ale už na příjmu mně sestřičky přesvědčily, že za odběr krve nic nedám (musí se udělat myslím tak hodinu před píchnutím) a pak jsem byla ráda, že jsem to udělala.
Všichni na mně byli hodní, chválili mně, jak mi jde tlačení, i když mi třeba nešlo. U porodu byl zástupce primáře Šustek, fakt prima chlap… Na novorozeneckém oddělení mám kamarádku, tak si vzala malého tu první noc k sobě, ať se vyspím, ale asi to dělají i tak. Jenom jedna sestřička byla taková celkem nepříjemná, ale všude je něco, takže tohle se dalo přežít. Člověk si stejně myslí svoje. Jinak opravdu všechno ukážou, vysvětlí… Akorát teda každá jinak, ale myslím, že každá máma si příjde sama na to, jak to dělat nejlíp. Myslím koupání, přebalování…
S sebou si vezmi určitě hodně těch vložek, kalhotky, toaletní papír, pro mimi pleny a vlhčené ubrousky, kosmetiku nemusíš, tu tam mají a dostaneš taky hodně vzorečků. Oblečení pro miminka tam mají a taky doporučuji používat jejich košile. Můžeš si je měnit podle libosti.
No a ještě jsem chtěla zmínit to jídlo. Jako pro kojící matku absolutně nevyhovující. Ale jinak se to dalo. Jen teda ty kombinace… Takový ten hrubý párek s chlebem a hořčicí a k tomu termix. :D
Omlouvám se za román, jsem si trošku zavzpomínala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková