Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj duuupko!!.jen jsem si vzpomněla,že ten termix byl ke sváči-dávali to dohromady se snídaní nebo obědem-ted nevím přesně ![]()
a musím přiznat,že mi chutnalo,jsem si ty dny ,kdy jsem nemusela vařit sobě a starší dceři užila ![]()
jen se mi moc nelíbilo,jak mě chtěli rychle dostat z pokoje v den odchodu-jsem z toho byla nervozní,jak vždy někdo strčil hlavu do dveří a „pospěšte si“ nebo uklízečka se celá třásla,aby už mohla vytřít,jsem tam pořád zavazela-chápu,že spěchali-bylo málo lůžek,ale takový vysloveně vyhazov mi vadil a pak jsem stejně hodinu čekala s Valinkou v zavinovačce v jídelně na papíry ![]()
je to tak pořád?
a uklízečky pořád brzo ráno vytírají a dělají kravál?tehdy jim bylo fuk,že jsme my maminky spaly a třískaly kbelíky a halasily ![]()
ahoj vsem…tak ja mam termin 9.04. podle PM a 12.04. podle ULT. a jsem z Opavy,tak me ani nenapadlo rodit nekde jinde…bude to muj prvni porod, tak jsem zmatena vlastne uplne ze vseho..
jen si porad rikam, ze zase tak hrozne to byt nemuze a ze pak konecne muzu zacit HUBNOUT, protoze jsem pribrala silene moc…
.
zdravim ![]()
ahoj armli,přeji Ti opravdu příjemný a rychlý porod se zdravým prckem ![]()
Bolet to sice bude-a hodně-ale to zvládneš,držím pěsti,a neboj se kileček,ty poletí dolů,obzvláště když zjistíš,že jsou 2hodiny odpoledne a tys ještě nesnídala ![]()
thea píše:
ahoj duuupko!!.jen jsem si vzpomněla,že ten termix byl ke sváči-dávali to dohromady se snídaní nebo obědem-ted nevím přesně
a musím přiznat,že mi chutnalo,jsem si ty dny ,kdy jsem nemusela vařit sobě a starší dceři užila
jen se mi moc nelíbilo,jak mě chtěli rychle dostat z pokoje v den odchodu-jsem z toho byla nervozní,jak vždy někdo strčil hlavu do dveří a „pospěšte si“ nebo uklízečka se celá třásla,aby už mohla vytřít,jsem tam pořád zavazela-chápu,že spěchali-bylo málo lůžek,ale takový vysloveně vyhazov mi vadil a pak jsem stejně hodinu čekala s Valinkou v zavinovačce v jídelně na papíry
je to tak pořád?
a uklízečky pořád brzo ráno vytírají a dělají kravál?tehdy jim bylo fuk,že jsme my maminky spaly a třískaly kbelíky a halasily
Ahoj theu! Koukám, že tady to ještě žije
. Je to přesně, jak jsi zavzpomínala. Ten vyhazov z pokoje si taky pamatuju…
.
Theo tak to co jsi popsala fakt sedí. Mi řekla sestra, že se mám v klidu nachystat a pak chodila co chvíli, jestli už jsem. No a když jsem čekala v jídelně na přítele, tak mezitím moje lůžko obsadili jinou maminkou. Fakt tam byl fofr. Uklízečky taky ráno kmitaly… A nejvíc mně pobavilo, jak přiběhla v den vizity primáře sestra a začala dirigovat, co si kam máme schovat. Mokrý ručník pryč… A tak. ![]()
Armli kila půjdou určitě dolů. Já jsem přibrala 21 a dávno jsou dole. Teď mám 48kg. Před těhu jsem měla 47
Pokud budeš kojit, tak půjdou dolů ani nebudeš vědět jak. Držím palce, ať máš pohodový porod.
radún,tak to potěš koště
![]()
taky Tě vyhazovali jo? ![]()
tak když tu vidím příspěvek,tak jsem zvědavá ![]()
a navíc bych ráda ještě někdy rodila,tak se tady tím přikrmuju ![]()
armli píše:
ahoj vsem…tak ja mam termin 9.04. podle PM a 12.04. podle ULT. a jsem z Opavy,tak me ani nenapadlo rodit nekde jinde…bude to muj prvni porod, tak jsem zmatena vlastne uplne ze vseho..jen si porad rikam, ze zase tak hrozne to byt nemuze a ze pak konecne muzu zacit HUBNOUT, protoze jsem pribrala silene moc…
.zdravim
Ahojky, a neboj se. Jak píše thea, bolí to, ale ještě budeš vzpomínat. A kila půjdou samy dolů, to je fakt. I mně šly, ale pak jsem přestala kojit, žaludek se roztahal a já mám problém teď…
. Snažím se hubnout a nejde mi to, ty kila se mně drží jak „blecha košile“…
.
thea píše:
radún,tak to potěš koště![]()
![]()
taky Tě vyhazovali jo?
tak když tu vidím příspěvek,tak jsem zvědavá
a navíc bych ráda ještě někdy rodila,tak se tady tím přikrmuju
Taky se občas juknu, jestli tu někdo píše.
Duuupka, jo, ty ručníky taky. Je zajímavé, jak člověk takové drobnosti pozapomene, že?
duuupko,nojooo,vizita,to jsem rychle letěly do sprchy,at jsme čisté,ale raz jsem to nestihla a styděla se,že jsem dole „oslizlá“,ale bylo to v pohodě,a fakt bylo dobrý jak brali vložku takovou dlouhou pinzetou či co to bylo-to mi přišlo legrační ![]()
Anebo si ještě vzpomínám na jednu doktorku (ale nevzpomenu si na jméno). Byla těsně po mateřské a chodila prý jenom přes víkendy do práce. Všichni na ni hrozně nadávali, že je až přepoctivá ke kontrolám pacientek a všechny ostatní (personál) prý brzdila…A ta dokonce vyhodila návštěvy z pokojů, aby mohla udělat vizitu, kterou při své „rychlosti“ nestihla během dopoledne. I to jsem tam zažila. Všechny návštěvy na jídelně a na chodbě a p. dokotorka konala vizitu…
.
radún,tak to jsem ji nezažila-byla nejspíš na té mateřské ještě,ale fakt dobrýýý ![]()
a nepůjčovaly jste si někdy tu elektrickou odsávačku mlíka?mně ji sestřička vnutila,že to jde líp,ale když jsem to pustila,to vám byl kravál!!!!!jsem musela zalíst do koupelny,abych nevzbudila celé oddělení-hrůůzaaa,není nad to odstřikovat rukou nebo tou obyč.odsávačkou.
Jo, půjčila ji kolegyňce a já ji zkusila taky. Rachot šílený, ale my jsme odsávaly přes den, tak se to trochu ztratilo.
ahoj..diky za podporu…dnes jsem byla na kontrole a vse je ok. Ale docela jsem se tesila, ze mi dr. povi jak uz se telo pripravuje a ze uz to brzy bude, ale nic…vsechny cesty uzavrene..cipek nezkraceny
tak zase pristi tyden…
Jeste jsem se chtela zeptat jak je to s jidlem v den porodu…do kdy muzu jist..kdy je klystyr? Jestli muzu jist kdyz uz jsem v porodnici..tedy brat si jidlo s sebou? Prece jenom nikdo nevi jak dlouho to bude trvat a manzel mozna bude mit taky hlad????????????????????????
Noo mozna to je fakt blba otazka
Diky ![]()
armli píše:
ahoj..diky za podporu…dnes jsem byla na kontrole a vse je ok. Ale docela jsem se tesila, ze mi dr. povi jak uz se telo pripravuje a ze uz to brzy bude, ale nic…vsechny cesty uzavrene..cipek nezkracenytak zase pristi tyden…Jeste jsem se chtela zeptat jak je to s jidlem v den porodu…do kdy muzu jist..kdy je klystyr? Jestli muzu jist kdyz uz jsem v porodnici..tedy brat si jidlo s sebou? Prece jenom nikdo nevi jak dlouho to bude trvat a manzel mozna bude mit taky hlad????????????????????????
Noo mozna to je fakt blba otazka
Diky
V den porodu se chovej úplně normálně, rodit nemusíš, můžeš přenášet a můžeš být klidně doma. Takže jez normálně. Až to na tebe příjde poznáš to, pojedete do špitálu. Klídek. Tam ti dají klystýr podle potřeby. V porodnici ti dají najíst pokud nebude porod rozběhnutý. Pokud bude rozběhnutý, nedají
. A jídlo bude to poslední, na co budeš myslet, věř mi
. A manžel si v případě potřeby zajde do kiosku, ale i on asi nebude mít hlad
.
Já jsem třeba u obou holek rodila předčasně. Den před tím než mi odtekla plodovka, jsem byla na kontrole u svého doktora, ten mi tvrdil, že mám čas a v noci mi vždycky odtekla plodovka a ráno jsme jeli do špitálu. Nic mě nebolelo, jen odtekla voda. Takže se vůbec nestresuj nějakým jídlem.
Klystýr můžeš dostat, ale taky nemusíš. Já u prvního porodu nedostala, u 2. jo.
Neboj se, to zvládneš..
.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.