Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
CIECKULA píše:
AHOJKY RODILA JSEM V OPAVĚ UŽ DVAKRÁT,POKAŽDÉ V TÉ NOVÉ PORODNICI.BYLA JSEM NADMÍRU SPOKOJENÁ.U PRVNÍHO DÍTĚTE JSEM MĚLA EPIDURÁL TAKŽE JSEM NEMĚLA ŽÁDNÉ BOLESTI,PŘED 4ROKY TO BYLO JEŠTĚ ZADARMO.U DRUHÉHO JSEM TO BOHUŽEL NESTIHLA.I KDYŽ JSEM MĚLA MALÉ PROBLÉMY,MALÉHO JSEM NEDOKÁZALA VYTLAČIT,VŽDYCKY SE MI VRÁTIL HLAVIČKOU ZPÁTKY,TAK MĚ PORODNÍ ASISTENTKA DOKÁZALA HODNĚ POMOCT HLAVNĚ PSYCHICKY.NIKAM JINAM BYCH RODIT NEŠLA.I KDYŽ NĚKTERÉ NÁZORY SESTER NA ŠESTINEDĚLÍ MĚ HODNĚ ZASKOČIL STEJNĚ SI TO KAŽDÁ MAMINKA UDĚLÁ PO SVÉM JAK JÍ TO VYHOVUJE.
Zdravím, to je super, že se líbilo i Tobě. Někde tu je sekce „porodnice“ - hodnocení. Můžeš napsat hlášení i tam, je to přehlednější pro nakukovatelky a čtenářky.
. Což mi připomíná, že i já mám rest a už se tam chystám napsat hodnocení taky
.
chtela bych se zeptat, jake jsou vyhody nadstandartniho pokoje??? Kdo ma zkusenosti???
armli - máš vlastní sociálku, je tam lednička a televize, pokud vím tak i 2 lehátko pro tatínka a možnost návštěv 24 hod.
Jen když nemáš návštěvu, jsi tam sama… proto já nadstandard nechtěla a to jsem ho měla mít gratis.
Nakoukal jsme na první příspěvky.
Já poprvé rodila ve staré porodnici - obědy v jídelně, sociálka společná na chodbě a ještě blbě vytápěná , pokoje i po 4.
Nová - pokoje po 2 , každý s vlastní soc., obědy až na pokoj - jen 1 sestra volá do jídelny, kdy si mamky stejně odnesou obědy na pokoj… a dost velká změna v postoji k maminkám - k lepšímu.
jen horší zkušenost - 1 noc mimi máš u sebe. Já to zvládla v pohodě, ale spolubydlící měla náročný konec porodu a byla hodně unavená a ne bylo jí umožněno nechat mimi na novorozeneckém ani po přímluvě gyn. sestry… myslím,že to ale bylo o lidech a konkrétní dětské sestře. Mě když bylo 3 Đen zle ( dlouhodobé zdrav. problémy), dostala jsem prášky na spaní a maličkou si na novorozeneckém nechali jen mi ji dovezli na nakojení.
Diky za odpoved. Samota mi nevadi…a o navstevy se take moc nebojim, prave nechce obtezovat pripadnou druhou maminku na pokoji.
a za pristylku, nebo prenocovani druhe osoby se zase priplaci??
pokud vím, tak ne, to je právě to nadstandard.
Ofiko jsou návštěvy 14-18 hod ale pustí i mimo ně… v pohodě, pokud se netrefí do vizit, není problém…
Jediné, co mě trochu štvalo je to, že mám křivou nosní přepážku a stačí trocha rýmy a chrápu..
čili je mi jasné, že jsme budila maminky…
To mě pak mrzelo, že jsme neměla ten nadstandard - jenže by mi to bylo stejně houby platné.. byly polně obsazené * jsou jen 2
Tak ja jeste uvidim, treba opravdu budou obsazeny a mam po problemu.
Mate zkusenosti s Mudr. Marii Lachetna (u toho prijmeni nevim presne) ???
Právě že nevím, která to je… teda mám pocit, že je to právě dr. co mě „rodila“. teda byla po ruce, Hrozil rizikový porod. Naštěstí jsme rodila jen s PA a doktoři Šustek a právě+ asi ta na kterou se ptáš přišli až byla malá na světě.
Dlouhe, hnedo-rezave vlasy…mluvi strasne pomalu, rozvazne az potichu…
Armli, a není ta dr., o které píšeš náhodou čerstvě po mateřské? Nebo ještě na mateřské či rodičáku? Jestli je to ona, je děsně poctivá, rodičky mají pocit, že tu práci bere až moc poctivě. Tak s tou mám zkušenost, že mě brala jednou na sono a jednou konala v porodnici vizitu odpoledne v době návštěv. Ty musely na chodbu z pokojů a čekat, až si udělá vizitu, kterou dopoledne prostě nestihla.....
armli - no dalo by se říct… žádná jiná podobná popisu tam není a opravdu mluvila hodně potichu a taky klidně a rozvážně. Během porodu za mnou byla 3× když jsem si vždy zakřičela, že nesmím a jak mám dýchat , protože jsme měla upravované dýchání, kvůli riziku astma záchvatu a křečí.
Sice se ted nejedna o porodnici v Opave, ale mam nejake otazky k narozeni ditete.
Myslim,ze s tim uz mate zkusenosti,tak snad nevadi…
Zajimalo by me, co vsechno musim zaridit po navratu domu,po narozeni miminka.???
A jeste, kdyz mi PPM vychazi pouze na 4000, jestli si mam zazadat o nejaky doplatek do tech 7600, nebo si to s necim pletu????
Ptam se primo v Opave, protoze budete mit nejspis i prehled na ktery urad zajit atd.
Predem mooooc diky
![]()
Kde jste???? Mam v hlave preotazkovano
asi toho premysleni budu muset nechat
.
Ted to je otazka na pediatra??? Kam chodite a jake mate zkusenosti??
Diky
![]()
armali - s RL nebo zdravotní knížkou, kde RČ je uvedeno na jánskou, pořádat o přídavky, případně další dávky, jako soc. příplatek nebo příspěvek na bydlení…
A o doplacení do výše rodičáku.. opravdu ti to doplatí, taky mi doplácí.
S holkama chodím ke Kateřině Štverkové - u Hradecké Benzínky. Se starší v pohodě, u mladší spokojená nejsem a okolí mi radí vyměnit… hrozně mě drtí kvůli tomu, že malá málo přibírá.
Diky tak v podstate muzu neco zacit resit az po narozeni..driv nic???
Treba to doplaceni k ppm do rodicaku…to bych mohla uz ted? Co to ma byt za formular??
Zacinam se v tom motat a to jsem myslela, ze tyhle papiry mi problem nedelaji…
![]()
a popelnice a pojistovna?? pomooooc
![]()
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.