Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No mateřskou vlastně můžeš / musíš už před porodem!!! formulář ti dají na jánské. A pozor nevyplatí zpětně. Ten formulář musíš poslat na vyplnění tam, kde ti PPM vyplácí, čili asi ČSSZ u Tesca - pokud zaměstnavatel má hlavní sídlo v Opavě a až ti potvrdí denní výpočet, tak s tím pak na jánskou.
Popelnice hlásí automaticky matrika - neřešíš a s rč mimča pak na pojišťovnu, kde to mrně chceš mít pojištěné.
JInak snáze na dotazy mě odchytíš přes SZ ![]()
koukám, že už přenášíš tak držím palce, ať je to brzo a rychle!!
diky - uz mam toho bricha vazne dost… ![]()
Nic mi nejde, vsechno pada atd. atd. atd. ![]()
Obnovuji tema: ahoj holky byla jste nektera v teto dobe rodit v opave? ![]()
Ahoj mamky, taky se přimlouvám za obnovení tématu. Kdo rodil v poslední době (letos) v Opavě? ![]()
Tak co, najde se nějaká mamča s čerstvou (aspoň letošní) zkušeností s Opavskou porodnicí? Díky.. ![]()
@Denpry píše:
@Edwardka JááááPorozeno dítě v únoru tohoto roku
Tak piiiiiš!!!
Jaké to bylo, jaký byl doktor, asistentka, sestry, na šestinedělí.. Co sis musela přinést pro sebe, pro mimčo, nějaké vychytávky, jestli jsi měla porodní plán, a tak, všechno chci vědět!
Hodně mamin na OP nadává, ale jsou i některé hodně spokojené. Já se tam každopádně zajdu někdy mrknout, ale zajímá mě čerstvý názor nějaké mamky. Je tam relativně nový primář.. Takže tak.. Díky za odpověď ![]()
@Edwardka Já tam rodila již podruhé, a nemůžu si stěžovat! Personál super, sestřičky milé, PA úžasná, se vším poradila. Pro sebe jsem měla klasickou tašku do porodnice, pro mimčo jsem neměla takřka nic, až přijel manžel. Plíny aj mi půjčili, ochotní, fakt ![]()
Ahoj maminky, koukám, že tady se moc Opavanek nesejde, ale kdyby náhodou, tak mě zajímá. Byla některá z vás připravená na porod cvičením s balonkem proti nástřihu hráze Aniball a podobné typy? A vyjádřili jste se o tom nějak v porodnici a pomohlo to, aby Vás nenastřihovali? To mě docela hodně zajímá. Chci cvičit s Aniballem a nechci pak přijet do porodnice s tím, že vůbec neví o co jde a vezmou pak automaticky nůžky. Já do dneška na šití vzpomínám jako na nejhorší zážitek v životě. Budu ráda za každý příspěvěk. Děkuji
Ahojky, třeba když jsi obnovila tuto diskuzi tak se holky ozvou, já rodila před sedmi lety a nic takového si nepamatuji, teď budu taky asi rodit v Opavě, ale císařem, tak to taky nepomůžu. Ale když jsou ty prohlídky v porodnici, tak bych se přímo tam zeptala co a jak ![]()
@peka83 Ahoj, já s @Miksinka jsme cvičily a obě jsme bez poranění
koukají na to tam s nedůvěrou, ale když řekneš nestříhat, tak ti výjdou vstříc, já kvůli tomu psala porodní plán a fakt se snažili ho dodržet ![]()
@Diggy já předčasně do Opy jezdit nebudu, až pak rodit:-) před 8 lety skoro no v Lednu před 8 lety jsem tam rodila a o nějakých cvičících baloncích jsem neměla ani šajnu, proto se chci už nástřihu vyhnout ![]()
@geilens ani nevím co se do takového porodního plánu dává? a komu se odevzdává?:-D No já bych tam měla napsane asi třicetkrát NESTŘÍHAT pokud to nebude nezbytně nutné
jinak ani nevím co bych si tam tak jako mohla ještě napsat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.