Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Fjodorka: Mno…myslím, že některé věci jsou sice přřehnané…ale i tak jsem stále v klidu…ale chápu, že pokud trpíš sociální fóbií…nejsem sice psycholog ale v tom případě by pro tebe byla každá porodnice náročnou…nemyslím to zle… ![]()
Každopádně napíšu mou zkušenost až bude ![]()
@Nelkapelka Listopad 2013
@Lenntillka Také už příště do žádné porodnice nejdu, pokud to nebude jó nutné ![]()
@Fjodorka :Jako ze zvazujes dalsi porod doma? ![]()
On clovek v dnesnim svete musi mit proste lokty a trochu byt nad veci…aby byl,,spokojenej,,.Kazdopadne jsem zvedava, jak to bude probihat ten nas prichod zazraku
ü
@Lenntillka Jo. Zvažovala jsem to už u prvního porodu, ale řekla jsem si, že napoprvé raději ne, vzhledem k tomu, že jsem se o tuto možnost začala zajímat až příliš pozdě a ani neměla finance na PA.
Ale porod na Vinohradech mě přesvědčil, že do porodnice už fakt dobrovolně ne
Ale chápu, že pro většinu rodiček jsou Vinohrady super. Jen já mám prostě asi vysoké nároky (ačkoliv chci prostě jen přirozený porod bez zásahů, ale jasně, na tom se moc vydělat nedá, navíc by se mohlo přijít na to, že lékaři nejsou až takoví Bohové, bez kterých to nejde
)
@Fjodorka rict, ze co se tyce porodu doma mam svuj nazor…ale respektuju…jen bych se bala komplikaci, ktete muzou nastat kdykoliv…kazdopadne to je vec nazoru a rozhodnuti… ![]()
Já jsem rodila na Vinohradech a (pokud srovnám přístup v Krči) nemyslím si, že je to tak strašný. Já o porodu doma ani neuvažovala (a taky díky bohu, bez okamžitého císaře by to asi dopadlo zle), ale rozumím tomu, že pokud někdo chce rodit doma, tak mu žádné prostředí porodnice vyhovovat nebude.
Já zažila jen jednu PA, co byla dost nepříjemná a jen jednu sestru na čápech, co byla fakt na ránu (jinak to ani říct nejde), jinak celkem v pohodě. Jo, a jednu silně nepříjemnou doktorku, zbytek personálu byl celkem fajn.
V Podolí rodila ségra a bez varování jí provedli Kristellerovu expresi (snad jsem to napsala správně), která se provádět nesmí, ale protože urychlí porod, tak se často používá. Po téhle zkušenosti řekla, že už další dítě nechce, leda by ho odrodil někdo za ní.
Ahoj holky,
máte některá zkušenosti s porodem v porodnici Vinohrady? Je možnost vybrat si porodníka? Poradíte dobrého? Zatím jsem slyšela na porodnici jen kritiku, bohužel na můj termín je již většina porodnic obsazena (nebo malují - Krč).
Tak mi to neda a musim napsat…dnes prvni poradna na Vinohradech, vsichni byli mili a vstricni…sestricka mi vsechno vysvetlila, dala papiry, zodpovedela vsechny me otazky. U pana doktora Maliny jsem se i pobavila, je to velice zajimavy trochu legracne pomaly ale moc prijemny doktor. ![]()
@cyklistkaa
Porod celkem v pohodě (pokud tedy netrváš na porodu bez jakéhokoliv zásahu lékaře), jen poradny jsou docela hrůza (dvě hodiny čekání žádná doba), ale co jsem slyšela, tak je to takhle skoro všude.
Vybrat porodníka - no to nevím, přijde na to, kdo bude mít kdy službu (tedy pokud nemáš plánovaného císaře). Ale fajn doktor je Malina, Gojiš, opravdu skvělá doktorka (profesně, po lidské stránce nemusí sednout každému, je taková trochu od rány a její humor bývá ironický až drsný) je Lomíčková. Vyhnula bych se jediné, a to Simonové. Pokud bych tam rodila znovu (a já bych tam klidně rodila), chtěla bych Lomíčkovou a/nebo Kubešovou. Bára Kubešová je strašně hodná, přistupuje k maminkám citlivě.
Já tam rodila minulé pondělí a nemůžu si na nic stěžovat. Za mě v pohodě ![]()
Chodila jste některá do poradny a cvičení před porodem do Vinohrad? Jaké to je? Dalo Vám to něco??
@cyklistkaa
Jo, do poradny jsem chodila. Z mého pohledu je tam poradna největší vopruz: sestry většinou nepříjemný, čekání pod dvě hodiny je výhra. Ale co jsem slyšela, čeká se všude, a na plno místech tři hodiny žádnej problém. Cvičení před porodem ne. Na poradně mi nějaká maminka říkala, že je to k ničemu, vyhozený prachy. Ani jsem to nezkoušela.
@Krrysa
Tak to jsi měla kliku
. Mimo Prahu je to asi výrazně lepší. Ale v Praze je to prý všude na dlouhé čekání, aspoň jsem neslyšela o nikom, kdo by nestrávil v nemocnici na poradnu méně než 1,5 hodiny.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.