Pošli to dál - děláme dobré skutky :)

• Fotoalbum (22)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.8.23 21:55
@admin píše:
Už 18 let si maminky pomáhají na eMiminu slovem i činem… a protože úsměvů není nikdy dost (a s nadcházející zimou jich bude třeba!), rozjíždíme nekonečný seriál dobrých skutků! :dance:

Tato diskuze funguje jako štafeta

Uživatelka dostane babu od jiné uživatelky a má pak 4-5 dny na to, aby udělala dobrý skutek. Pak napíše do diskuze, co spáchala za dobročinnost :) a jaké to bylo, a předá babu další uživatelce tím, že ji zmíní (zavináč a nick). Ideálně označujte uživatelky, u kterých víte, že na eMiminu jsou aspoň 1× týdně. Zapojit můžete kohokoliv, koho znáte z diskuzí nebo vám prostě padl do oka. :) Doporučuji při své „výpovědi“ citovat příspěvek, kterým jste byly označené. ;)

Co se počítá jako dobrý skutek?

Může to být jen něco malého a neočekávaného, ideálně by mělo jít o něco, co obvykle neděláte. ;) Počítají se různé pomoci na eMiminu i mimo něj. Čím víc se bude šířit dobro „do terénu“, tím lépe! Od rozpovídání zasmušilé prodavačky, uklizení odpadků kolem domu po darování oblečků mamince v nouzi. Každé z nás se určitě naskytne šance, kdy může svou pozorností vyvolat úsměv nebo přinést úlevu.

Co když štafetu nemůžu splnit?
Pokud se dobroskutková štafeta dostane k vám a vy víte, že na dobroskutky nemáte energii a myšlenky, použijte žolíka – napište, že je to teď nad vaše možnosti a zmiňte za sebe náhradníka. Jen tak se povede posílat dobré skutky dál, děkujeme!

Tato diskuze probíhá nonstop – můžete se tu podělit o svůj dnešní dobroskutek, i když nejste nominovaní a nominovat. :)

Těšíme se na krásné příhody a hlavně více úsměvů na ulicích i doma, :srdce:
Za redakci eMimina zdraví Monika

A jak jinak začít než vlastním dobrým skutkem? :) Zavolala jsem své dávné kamarádce, o které jsem se dozvěděla, že prochází těžkým těhotenstvím. I když jsme se dlouho neslyšely, byl z toho příjemný hodinový rozhovor a loučila se se mnou s díky, že se mohla někomu vypovídat.

A teď už předávám první štafetu – @Tiger-lily, jdeš do toho? :kytka:

Dobrý skutek, kterým jsme se pochlubili, jakoby se nestal. Tím, že jsme se pochlubili, už jsme si vybrali svojí odměnu. Raději o dobrém skutku nikomu nevypravujte. Bůh o něm ví a odmění nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.23 08:11

Tak toto je sakra dobrý nápad! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.23 07:51

Včera se spustila sbírka na 59 dnů. Je to málo dnů na to pomoci sehnat cílovou částku, ale pokud můžete pomoci šířit tuto sbírku a podpořit ji, je to pro dobrou věc. Děkuji předem.
 https://www.donio.cz/duha-pro-elinku

• Citovat
  • Upravit
28.4.24 20:13

Klíče a klíčky

Dobrý den.

Jmenuji se Jana Hrehová a jsem zakladatelka spolku Klíče a Klíčky, který se věnuje dětem ze sociálně slabších poměrů. Snažíme se rozvíjet jejich talenty. Učit se s nimi. Jezdit na výlety, tábory apod. Pracujeme s dětmi v Benátkách nad Jizerou a v okolních obcí. Je těžké je mít na jednom místě a věnovat se jim. Autobus, by nám dost pomohl. Prosím podívejte se na naši sbírku na Donio.

Mějme srdce.

Děkujeme

https://www.donio.cz/pribeh/13329

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.24 12:42

Prosím o sdílení aby ŠARLOTKA měla svůj kocarek

https://patrondeti.cz/…na-prochazky prosím přečtěte si příběh a sdílejte aby se povedla vybrat aspoň část na kočárek který moc potřebuje dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
25.2.25 15:34
@stulo píše: Více

možná by stálo za to trochu rozvést, proč je tvůj syn v péči tvé sestry ( kde je matka) a proč spolu trávíte jen jediný den v roce :think: To zní trochu nereálně, resp. sestra s tvým synem žijí někde daleko v zahraničí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.3.25 14:01

Pomoc rodině

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Rodina z Pusté Polomi prožívá neuvěřitelnou tragédii. Požár, který zachvátil jejich domov, vzal nejen tatínka rodiny, ale i jejich tři pejsky a celý domov. Tato tragédie je pro ně naprostou devastací, a to jak emocionálně, tak i materiálně.
Snažíme se jim pomoci dostat se zpět na nohy, ale v této těžké situaci to není snadné. Byla zřízena veřejná sbírka, která by měla pomoci alespoň zmírnit následky této katastrofy. Pokud byste byli ochotni sdílet tento příběh a sbírku, pomohlo by to rodině najít potřebnou podporu v této těžké době.

Sbírku můžete sdílet zde:
https://donio.cz/pribeh/28990?…

Každá pomoc, ať už finanční nebo sdílení tohoto odkazu, má pro tuto rodinu neocenitelný význam. Věřím, že i Vaše veřejné sdílení může přispět k tomu, že se k rodině dostane pomoc, kterou nyní tolik potřebují.
Děkuji Vám za čas a podporu, kterou můžete této rodině poskytnout. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.5.25 10:11

Sbírka pro moji dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.7.25 03:55

Prosím o pomoc

Dobrý den žijí s mou družkou a 3 letou dcerou v podnájemnim bytě v Praze. Přišel jsem nedávno o práci ve které jsem pracoval 2 rok. Přišlo to strašně rychle a já jsem teď bez práce. Jsme teď v situaci kdy nemáte úplně z čeho žít zaplatit poplatky a nájemné. V takové situaci jsme se ocitli poprvé a musím říct že to vůbec není jednoduché a už vůbec nepříjemné. Zatím jsem sehnal na pár dní v týdnu nějakou brigádu ale nestačí to abychom zaplatily to co potřebujeme na tož aby nás ty peníze z brigády uživili v domácnosti než si najdu zas stálou práci a příjem. Tímto prosím o pomoc vaši nadaci a lidí s dobrým srdcem který lidem jako jsme se teď ocitly s družkou pomáhají. Každému kdo přispěje rodince v nouzi moc děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
15.7.25 07:19
@Josef540 píše: Více

Vy ale nejste rodinka v nouzi, vy jste jen nemysleli na zadní vrátka. Proč by se na vás měl nekdo skládat? Přítelkyně ať maže do práce, ty to stejné. Požádejte své rodiny o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17149
15.7.25 14:17
@Josef540 píše: Více

Jakou nadaci tady žádáš o pomoc? :roll: a jak si případnou pomoc představuješ? :nevim:
Já jsem dnes dovezla autobaterii do výkupu - cítím se eko 😊
A pustila jsem u pokladny před sebe paní, která měla o hodně menší nákup.
Jinak se mi diskuze moc líbí a proto označuji @stinga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
15.7.25 14:53
@azaleila píše: Více

představuje si, že se mu složíme na nějakou sumičku. Pracoval jen na nějakou dohodu nebo tak něco u známého, Takže předpokládám, že za minimálku, zbytek na ruku. A že by v Praze nesehnal normální práci na plný úvazek se mi nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17149
15.7.25 15:02
@vokishka píše: Více

Práce je. Jen nejsou lidi, co by pracovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!