Postižené dítě a netolerance ostatních lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1396
14.7.16 18:19
@Šmoulice píše:
Mě též vadí ječení dětí. Kolikrát mě to úplně vytáčí.
A není na to háklivá pouze starší generace. Dokáže to vytočit i mladého člověka. :nevim:Většinou to přejdu jen s tím pohledem, ale když už to člověk musí poslouchat delší dobu, tak nějaká poznámka taky padne…

jsme na to naprosto stejně, teď jsme se s dcerou vrátily z dovolené z Řecka a očistec, všechny snídaně, obědy a večeře probíhaly tak, že minimálně dvě děti tam ječeli(jako brečeli)jejich rodiče si jich nevšímali, v klidu jedli a já měla tep dvěstě a náběh na infarkt. nechápu to hulvátství že jim nedochází že tím řevem obtěžují dalších xx lidí…i na většině dalších bylo vidět že jim to není příjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
14.7.16 18:19

Vůbec si z nich nic nedělej. Maximálně bych pronesla něco ve smyslu „Aaaa, pán/paní má zkušenosti, tak se nestyďte a pojďte mi ukázat jak profesionálně uklidnit autistické dítě…Ráda si nechám poradit, protože já už jsem úplně vyčerpaná“ Myslim, že dotyčný zrudne a nastane hrobové ticho. S hloupostí bohužel nic neuděláš :( Přeju kilometry pevných nervů ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
14.7.16 18:21

@helenaa Tak to samozřejmě promiň. Jak říkám - tomu pravému autistovi nic vysvětlit nelze. Pak opravdu nasadit tričko a na ostatní se vybodnout. Tvoje chyba to není. Myslím, že každý rozumný člověk, který uvidí tvoji snahu zároveň s tím, že díky tričku uvidí, že synek má zdravotní problém, nebude nic řešit. A to víš, že vždycky se najde pár „chytráků“ kteří budou rozumovat a nechápat. A nad takovýma mávni rukou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
14.7.16 18:24

Já to vidím jako dvě věci: 1. Lidem vadí dětský jek, scény a podobně. To chápu, mně to vadí taky. ALE rozhodne to mne ani nikomu jinemu nedava pravo mit blbe kecy nebo do toho,,vychovne" vstupovat. Vadi mi to - fajn, tak to vydrzim, odignoruju, nevsimam si nebo proste odejdu (a nebudu to vyzadovat po matce s dietem - v situacich jako urad, bus, nakup.) 2. Matkam vadi, kdyz na ne nekdo kouka - to bych vubec neresila, lidi muzou koukat i kvuli obleceni, ucesu, cemukoliv. Matkam vadi, ze lidi maji kecy a tendence se do situace vkladat se snahou to vyresit. Tady se stavim na stranu matek. At si lidi mysli co chteji, at si pro me za me protoci panenky, to mi neublizi, ale at jsou zticha a nevsimaji si jich.

Dite na ceste, mozna, ze az bude, budu taky tolerantnejsi a ani mi sceny a jekot nebudou vadit, zatim se musim ja i me okoli spokojit s tim, ze se takove situace snazim proste ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
14.7.16 18:27
@Markéta80 píše:
@helenaa syn měl taky určité období šílené. Záchvat sotva viděl tramvaj a v ní to bylo šílené. Tak nejezdil víc jak rok a ted zase slyšim jak rodiče říkají at se podívají na toho hodného chlapečka co krásně sedí a jen kouká z okna :mrgreen:, jen kdyby tušili :jazyk: ale nezapomenu jak se vztekal u pojízdného řezníka a babka za námi at ho zklidnim a to tam jen poskakoval po chvilce že mu to vysvětlí a asi šla k němu moc zblízka, sehnula se a jak na něj začala mluvit tak jí kousnul do nosu :lol:. Lidi okolo se jí začali smát že ho opravdu uklidnila. Na mě že tohle neni možné tak jsem jí řekla že jí by se taky nelíbilo kdyby na ní někdo koukal z pár cm :lol: :lol: Venku jde za ruku, v tramvaji hezky sedí a kouká takže úleva. naštěstí nevypadá na svůj věk. minule na něj cizí ženská že je snad slušnost pozdravit, nějak nechápala že prostě nemluví :jazyk:. Mě by teda nenapadlo přijít k cizímu dítěti a začít řešit proč mě nepozdraví :jazyk:

Mno vidíš a já malé, která zdraví každého absolutně cizího člověka ve městě, říkám, že neznámé a cizí lidi se nezdraví. Když je bezradná, pomůžu ítm, že budeme zdravit spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.7.16 18:36
@sarlota535 píše:
jsme na to naprosto stejně, teď jsme se s dcerou vrátily z dovolené z Řecka a očistec, všechny snídaně, obědy a večeře probíhaly tak, že minimálně dvě děti tam ječeli(jako brečeli)jejich rodiče si jich nevšímali, v klidu jedli a já měla tep dvěstě a náběh na infarkt. nechápu to hulvátství že jim nedochází že tím řevem obtěžují dalších xx lidí…i na většině dalších bylo vidět že jim to není příjemné

Tohle jsem zažila na wellnes víkendu v jednom horském hotelu. Grrrr, fakt jsem si to vůbec neužila a teď si raději zaplatím masáže mimo pobyt a víkend někde v hotelu.

A nejlepší je to v aquaparku - na vířivce přímo cedule, že tam nepatří děti do 3 let a není to dětský bazének. Samozřejmě to nikdo nerespektuje :roll:, děcka ve vířivce skáčou (často mi i dopadnou na klín), mám okopané nohy a rodiče sedí s blaženým úsměvem, jak si jejich drobotina hraje (případně tam ještě vlezou s upištěným batoletem kolem jednoho roku - však k čemu cedule, ne?). Aquaparky jsem tedy taky zrušila, nedělala bych nic jiného než se hádala s rodiči, usměrňovala cizí děcka a upozorňovala plavčíka a tohle mi za ten „relax“ ve vířivce nestojí. Protože tohle fakt nebyla výjimka, tohle tam bylo naprosto běžné při každé návštěvě.

Celkem mě děsí, co vyroste z děcek takových rodičů, kteří nic nerespektují, nedělají si nic z žádných pravidel (psaných nebo nepsaných v rámci společenského chování), jsou schopni zkazit pobyt x lidem, protože ONI můžou se svými dětmi všechno :roll: a stejný bezohledný model a vzorec chování předají i svým potomkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
14.7.16 18:38

@etny Pod to se podepisují!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.7.16 18:40

Naprosto chápu, že některé drahé zahraniční resorty neakceptují klientelu do 16 let. Nesedejme si z dětí na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.16 18:41

@helenaa Já pracuju s postiženými, dost využíváme MHD a chodíme na akce a můžu říct, že reakce jsou různé, někdo je v pohodě, někdo si myslí, že patří do klece - podotýkám, že na našich klientech postižení vidět je.
Co se týče přístupu rodičů, tam se to taky různí, jsou i tací, kteří zastávají názor, že jejich dítě může všechno a ostatní to přece musí chápat. U některých to pak v dospělosti je docela průšvih.
A ještě k tomu autismu, byla tu jedna uživatelka (bohužel si nevzpomenu na nick), která má dítě s PAS a pomohla jim karbohydrátová dieta. Existuje i teorie, že autismus je spojený s potravinovou alergií a pomůže sestavení jídelníčku na míru. Ale tohle zatím v ČR moc rozšířené není, pokud to někdo vůbec dělá. Pak mě ještě napadlo, zkus si na netu najít son-rise terapie, kdysi jsem o tom slyšela na školení. Osobní zkušenost nemám, ale mělo by to být o práci s autistou, navazování komunikace a tím pádem zmírnění záchvatů vzteku

Prosím o zachování anonymu, vzhledem k informacím o klientech

• Citovat
  • Upravit
23847
14.7.16 18:54
@helenaa píše:
@Meeshab můj syn má asi o dost těžší postižení, nemluví nekomunikuje takže vysvětlování opravdu nemá cenu, zrovna tak nemá cenu ho plácnout přes zadek (jak mi často radí), protože by řval ještě víc. Zkouším různé výchovné metody, nosím sebou bonbony i sladkosti, ale kdo má autistu tak asi ví, že když ho to opravdu chytne tak nepomáhá nic..A rozhodně není pravda, že nad tím mávnu rukou a že je mi to jedno, samozřejmě, že mi to vadí, velmi mě to stresuje, často mi 10 minut v autobuse připadá jako peklo na zemi. Jenže se musím dopravit do práce, dítě školky apod. nemůžu pokaždé vystupovat a čekat na další spoj, který jede třeba za půl hodiny..Já to chápu, že ten křik okolí obtěžuje, ale mě zrovna tak obtěžují páchnoucí bezdomovci (nejen bezdomovci), rozjívení puberťáci nebo opilci, ale nikdy jsem neviděla, že by jim někdy někdo řekl, že si mají vystoupit. Proto tady píšu, že mám pocit, že si všichni dovolují jen na matky s malými dětmi.

Blbost. Moje dcera nemá diagnózu žádnou, jen občas taky ztropí scénu a ječí jak siréna a že teda hlas má. :mrgreen: Jednou v životě si dovolila jakási bába mít kecy, tak jsem si pěkně veškerý svůj vztek a frustraci na bábě pěkně vybila (pouze slovně). :pankac: :mrgreen: Od tý doby nikdo nic, asi už od pohledu vypadám, že se s nikým neseu :oops: a taky jsem dost natvrdlá, nějaký opovržlivý pohledy neregistruju. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
14.7.16 19:03
@Burj Chalifa píše:
bezvadná zkratka - bezdětné úřednice a učitelky :think:.Dost černobílé. A jak to mají lidé vědět? Má dítě diagnozu napsanou na zádech? Automaticky předpokládat, že každé uřvané a nezvladatelné dítě je autista je tedy mimo. A že ty scény na veřejnosti, v MHD otravují, to je prostě pravda.

no právě že to nemají jak vědět, ale řešení není automaticky předpokládat, že to je nevychovaný fracek a ještě u toho seřvat chudáka matku, která má zjevně dost starostí sama se sebou a se svými nervy

řešení vidím předpokládat automaticky, že to dítě má třeba nějaký problém..nebo prostě mimořádný záchvat, který určitě nespraví pokřikování na jeho matku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15585
14.7.16 19:07
@Gina108 píše:
Blbost. Moje dcera nemá diagnózu žádnou, jen občas taky ztropí scénu a ječí jak siréna a že teda hlas má. :mrgreen: Jednou v životě si dovolila jakási bába mít kecy, tak jsem si pěkně veškerý svůj vztek a frustraci na bábě pěkně vybila (pouze slovně). :pankac: :mrgreen: Od tý doby nikdo nic, asi už od pohledu vypadám, že se s nikým neseu :oops: a taky jsem dost natvrdlá, nějaký opovržlivý pohledy neregistruju. :nevim:

V tomto případě tvoji dceru neomlouvá nic. A víc lidí byji zařadilo do kategorie nevychovaného spratka, který by potřeboval pořádně přes prde. l!! A místo, aby jsi se omluvila, tak budeš po někom držkovat?
Nj, po kom to děcko to spratkovství asi má :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
14.7.16 19:09

Pridam se do diskuze s ruznymi pohledy na vec…
hodne me zasahla situace, kdy jsme byli na piskovisti a deti/5 a 7 let/ sedely na kolotoci- vrhl se na ne kluk, tak 10-12 let, kricel sprosta slova a fyzicky je shazoval z kolotoce- kamaradka k nim bezela a krikla na nej co si to dovoluje- v tu chvili zasahla matka chlapce, zacala na nas kricet stejne sprosta slova jako on- ze je postizeny, ze ho nesmime rozcilovat a nemame si ho vsimat, ale od deti ho nijak neodvadela, neklidnila, jen na nas rvala z lavicky- doslo k hadce s kamaradkou, ktera zas branila nase deti…nakonec jsme z hriste skutecne znechucene utekly… pritom kdyby ta matka prisla v klidu, nervala vic sprostych slov nez jeji syn- situace by se vysvetlila, ja i kamaradka mame zkusenosti s „jinymi“detmi, bylo to v laznich, kde kazde dite, i ty nase, ma nejaky zdravotni problem… muj syn se pak bal na hriste chodit, dlouho se bal vetsich deti, ze je kluk nemocny jsem mu vysvetlila, ale chovani matky se vysvetlit nedalo…

@Apaji jestli se nepletu a psala jsi v diskuzi ty o tom, ze mas problem s hlukem- zaujalo me to… syn nesnasi hlasite zvuky, hudbu, rev motorek, cokoliv hlucnejsiho- zacne panikarit a chovat se hystericky/ i z jinych duvodu resime ted s psychology dg. Aspergera ci PAS/ trapilo te to i jako dite?? nekdy nam synova reakce na hluk prijde prehnana, nevime jak presne to vnima a co ho vlastne desi, vysvetlit to neumi…/ma 6 let/

Sama jsem se setkala s odmitanim lidi -pracovala jsem s mentalne postizenymi detmi a vyhazovali nas lide i z autobusu, odsedavali si v cukrarne apod., a to bylo ve meste, kde byl obrovsky ustav pro tyto deti, ale bylo to po revoluci a teprve se s temito detmi vychazelo ven,.. ale v mnohych lidech je ten odpor porad, podle mne je tam smes neznalosti, strachu, ale uz i lhostejnosti- protoze take znam par matek, ktere za diagnozu ADHD apod., jen maskuji nevychovane a divoke deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.7.16 19:09
@Šmoulice píše:
V tomto případě tvoji dceru neomlouvá nic. A víc lidí byji zařadilo do kategorie nevychovaného spratka, který by potřeboval pořádně přes prde. l!! A místo, aby jsi se omluvila, tak budeš po někom držkovat?
Nj, po kom to děcko to spratkovství asi má :roll:

Copak? PMS? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59407
14.7.16 19:13

@carambol :lol: :lol: :lol: nejstarší ten se mě vždy ptá proč by se měl vybavovat s cizíma lidma :mrgreen:. mě stačila ženská co přišla s úřadu kvůli PnP. napřed at kluka necham v pokoji. V listopadu si ani nebyla ochotná zout boty a pak mu otevřela ten vyběhnul a ona jen koukala :mrgreen: :mrgreen: a pak že se koukne do pokoje, řekla jsme že klidně ale až si sundá ty špinavé boty, odmítla tak jsme jí do pokoje nepustila :lol:, zakončila to že autista nebude protože nezná autistu co ve 4 letech nemluví a má pleny, na mojí otázku jaké má vzdělání debatu ukončila :mrgreen: :mrgreen: Hlavně jí zajímalo jestli všechny děti mají stejného otce, to se ptala několikrát, vždy jsem řekla že ano a prý jestli jsem si jistá :mrgreen: :mrgreen: Byla tady celých 10 minut :jazyk: jen vyplnila papír a vykřížkovala co umí a co ne, na chůzi jsme odpověděla že chodí a pak jak ho viděla že běhá po bytě tak na mě že mobilita je ok, asi chudák zapomíná a neví co zaškrtávala :mrgreen:. prý to chce občas mu dát na zadek a uvidim že hned bude poslouchat :mrgreen: :mrgreen: K ní ani moc nešel, on nemá rád starší lidi. když k nám chodí z rané péče mladší paní tak si na ní vždy jde sednout, k minulé které bylo přes 50 si ani nevšimnul, určitě jí nekoukal pod tričko :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí