Potahovaný dort

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
11.8.12 13:44

Koukala sem na ten recept a překvapilo mi že tam není mletá mandle :think:.Myslela sem že bez toho to nejde.
Taky se poprvé chystám na výrobu vlastního marcipánu proto že ta kupovaná hmota se mi drolí a trhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
11.8.12 15:05

Ja do marcipanu tiez nepridavam mandle. peosejem si 10 polievkových lyzic(PL) suseneho mlieka, 10 PL mleteho cukru a jeden bilek.ak je to moc huste, tak malinko vody.ale fakt malinko. staci namocit ruku.tak nech sa dari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.12 15:31

Taky se chystám dcerám udělat potahovaný dort, kamarádka mi doporučila udělat tu hmotu z marshmallow, prý se sní dobře pracuje. Sama to zkusím až v září.

Recept kamarádky na potahované hmoty (přeposílám přesně, jak mi to psala)
100g moučkový cukr, 100g sušeného mléka a 50g medu - po troškách, vyloženě kapkách, vodu - pořád je to suché a najednou se to matlá a můžeš přidat mandlovou tresť i barvivo, pokud ho chceš, v absolutním minimu vody je lepší to udělat den předem, aby se to rozleželo - a pak válíš mezi potravinovýma foliema, hrozně se to lepí
z marshmallow je to snažší, dáš ty bonbony do misky, zakapeš citronovou šťávou, dáš do mikrovlnky rozpustit - stačí chvilka, vyzkoušíš - a pak přidáváš moučkový cukr, dokud to nemá správnou konzistenci - jakou chceš, to poznáš. ten je pro změnu nejlepší zpracovat hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.8.12 16:53

Jestli chces opravdu dobrou potahovku, tak doporucuji White Icing, krasne se s ni potahuje a dobre se barvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
11.8.12 17:06
@Bessinka píše:
Jestli chces opravdu dobrou potahovku, tak doporucuji White Icing, krasne se s ni potahuje a dobre se barvi…

no jo jenže to bych to nesměla potřebovat na zítra a u nás nemám šanci dneska už sehnat :D ale pro příště budu vědět, díky za tip :D suroviny mám, jak dám malou večer spát pustím se do toho :D tak mi držte palce i u nohou aby mi to vyšlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.8.12 19:44

marcipánový dort

Já dělalaz kupované marcipánové hmoty a musela koupit 2 balení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.8.12 21:17

@pannda to je nádhera!! Taky mám berňáka, takže tenhle dort…no, to bych vrněla blahem! Ten je nakreslený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.8.12 21:21

@Reinka Ano, kreslený podle šablony, kterou jsem si předstřihla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
11.8.12 21:27

@pannda fakt krásný :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.12 22:03
@pannda píše:
Já dělalaz kupované marcipánové hmoty a musela koupit 2 balení…

je to nádherný dort, si šikovná :potlesk: :kytka: ale nedokázala bych ho sníst, miluju bernského, je to můj sen, dort s ním bych nezvládla jest :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
3.10.12 13:33

úplný začátečník :)

Potřebovala bych poradit, mám v plánu udělat tenhle dort teď na neděli, jenže mám z toho obavy. Myslím, že pokud se mi povede marcipán, tak potáhnout zvládnu, ale nevím moc jak na tu ovečku. Přesněji jestli ručičky očička a tak nalepit jen vodou a jak docílit té černé barvy. A taky jestli ty barvy na marcipán koupím normálně třeba i v Tescu. A ještě nevíte jestli ty kytičky někde koupím nebo to budou ručně dělané? Znáte na to nějako fintu abych je měla tak pravidelné? Já vím, moc otázek mám, ale moc mi na tom záleží. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
3.10.12 13:38

@Hlaváčci Ahoj, já kupovala barvy v drogerii TETA, vyšly tam na pár korun. A kytičky jsem si koupila v kaufladnu-jen dávat na dort těsně před podáváním, já je dala večer a na oslavu tekly :cert: Byly cukrové. Teď už jsem z toho ponaučena pro příště. Jinak já bych si tu ovečku asi koupila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
3.10.12 13:46

@klara123 V Kauflandu vím, že nějaké mají, ale ty se mi vždycky zdály takové divné :) Nevím, kde bych tu ovečku měla koupit, všude maj takové ty kýčovité zajíčky, prásátka, apod… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
3.10.12 19:23

Kyticky udelas i sama, tyhle jsou jednoduche, ty zvladnes. Pokud si netroufas na ovecku, tak co ji treba koupit jako hracku… z plastu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
3.10.12 20:11

@Bessinka To je taky fajn nápad, jen nemám šanci ji koupit, malý je momentálně nemocný, takže já se nehnu a budu moct být ráda, když manžel zvládne nakoupit aspoň suroviny :) Abych pravdu řekla, tak ani nevím, jestli jsou ty kytičky dělané vykrajovátkem nebo nějak ručně vykrojené. :oops: Jen vím, jak se dělá to prohnutí jednotlivých lístků. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí