Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vykrajovatkem udelas kyticky, pak necim kulatym udelas dolik do jednotlivych listecku. Ja jsem do stredu jeste davala perlicku, vypada to moc pekne…
Ja to lepim pipin gelem, nebo alkoholem, myslim ze do marcipanu by to mohlo stacit jen natlacit bez lepeni… Ja pouzivam na potahovani kupovanou hmotu white icing, krasne se s ni pracuje a nemeni se v lednicce… domaci hmoty me nenadchly.
To je super, alkohol doma najdu
Tak prozatím děkuji za rady a kdybych byla v koncích, můžu ti sem písnout? ![]()
Jasne klidne napis, bud sem nebo do zprav, kdyz budu vedet rada poradim.
@Bessinka tak už jsem si dneska udělala marcipán. Musím říct, že na první pokus se mi s ním dělalo suprově, už mám hotovou ovečku na tom pařezu a ten malinký dortík. Drbala jsem se s tím teda hodně dlouho a teda musím říct, že moc nevypadá jako ta pohádková ovečka na originále ale prostě jako nějaká ovečka
Černou barvu jsem nesehnala tak je tmavě hnědá, takže jsem nakonec upustila i od toho hnědého medvídka v ruce…
Akorát nevím, jak docílit, aby ten marcipán byl sněhově bílý, byla jsem ve třech ochodech a bílá se prý nejspíš ani nedělá
A ještě jsem se tě chtěla zeptat, měla jsem práškové barvy a když jsem do nich přidala vodu, tak se něco rozpustilo, ale zbytek byl takový tvrdý, kde se stala chyba? ![]()
K dosazeni bile barvy se pouziva beloba, ale nevim jestli je bezne v obchode sehnatelna…(myslim, ze ne) ![]()
A co se tyce tech praskovych barev, tak vim ze to dela. Co to nerozpoustet ve vode, ale nasypat primo na hmotu a treba si jen namocit ruce?
To nevím jestli by se to dobře rozpustilo, bojím se experimentovat
A ještě mám jedinou otázku, když budu válet marcipán na potáhnutí, je lepší držet se kulatého tvaru a podsypávat solamylem nebo radši mezi fólie? Nebo ještě mám tu silikonovou podložku… nevím jak moc se to lepí na váleček, tak co je lepší. A tak cca 4 mm hrubé, že? A uhlazuješ stěrkou nebo se to dá rukama? No z jediné otázky je dalších x
![]()
V tomto ti moc neporadim, nevim jakou hmotu mas pred sebou, jak vubec vypada, jak lepi… ja pouzivam kupovanou potahovku, ktera se nelepi, takze ji valim bez folie, jen podsypavam…nic vic neni treba. Delala jsem domaci, ale jen na kytky a ozdoby dortu a i ty mi sly vyvalet bez folie… Tak si to zkus vyvalet a hned uvidis, co ti to dela.
Jinak vyvaleny plat si udelej vetsi nez potrebujes na dort, lepe se ti to pak potahne a nebudou se ti delat zahyby. http://www.youtube.com/watch?…
CO do tloustky, tak ty 4 mm by meli byt v pohode.
Doufam ze sem pak aspon vlozis fotku, at vime jak se ti to nakonec povedlo ![]()
Taky jsem ted delala dortik k narozeninam. Je to muj paty dortik. Takze jsem takovy zacatecnik. Ucim se delat dorty, jen abych mohla synovi udelat nejaky pekny dort k jeho 1. narozeninam… a pak i k tem dalsim… ![]()
@Bessinka Ty jo, supééér. Jak jsi prosímtě udělala ten spodek, perličky jsou mi jasné, ale že to vypadá tak pěkně vypoukle nebo jak to mám říct… Já už mám taky hotovo, na víc už nemám sílu, naladu, trpělivost a hlavně nápad ![]()
@Hlaváčci Krasnej, ten se bude Matyskovi jiste moc libit. ![]()
Ten spodek jsem delala pres takovou reliefni podlozku
Aha, by nebylo marné si pár těch věcí na zdobení marcipánu koupit, vypadá to super. ![]()
Jinak moc děkuji za rady, moc jsi mi pomohla a hlavně uklidnila, že mám někoho „na drátě“, když si nebudu vědět rady ![]()