Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobry den Steeve, mam dotaz ohledne autosedacky Britax… nevim presne, o jaky typ se jedna, mame ji podedenou po synovci manzela a pouzivame ji ted po prechodu z vajicka v manzelove aute jako druhou sedacku. Ja mam v aute MaxiCosi Pearl, protoze mam Isofix. Casto si auta prohazujeme, delsi vzdalenosti jezdime take s manzelovym autem. V porovnani s Pearl neni Britax v oblasti zad v podstate vubec vypolstrovany, lze dokoupit nejakou padnouci vypln (vlozku) primo od Romer nebo Britax? Novou autosedacku nam prijde zbytecne kupovat, protoze vime, ze tato je v poradku, nebourana, zachovala, jen nijak extra pohodlna
chtela bych ji holcicce trochu zpohodlnit… prikladam foto konkretni sedacky (je to fotka se synovcem, novorozeneckou vlozku, ktera je na obrazku nemame). Predem dekuji za odpoved. Snad nejsem uplne OT ![]()
@kroutilka no to už je nějaký hodně starý typ First classu, pro menší děti tam byla novorozenecká vložka, která dělá měkkou výpplň v oblasti zad, pro starší děti již ta vložka není, tak je na zádech trochu méně polstrovaná než běžné sedačky, je to daň za víceúčelovost sedačky,
dá se dokoupit akorát opěrka hlavy:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
No, já jsem se teď začetla do diskusí a hodnocení apod. Jsem celkem rozhodnutá, že asi raději koupíme novou autosedačku. I vzhledem k životnosti. Autosedačka jezdila asi 5 let v Řecku, v negarážovaném autě - tím pádem v celkem extrémních teplotách… Jak se díváte na Britax Evolva 1-2-3? Je to přeci jen opět určitý kompromis, ale asi bezpečnější než ten starý Britax… no a když si spočítám opěrku hlavy, nějakou podložku, to je skoro nesmysl nekoupit novou… a děkuji za bleskovou odpověď
jste super ![]()
@kroutilka pokud už je přes 5 let stará, tak je určitě lepší již koupit novou sedačku.
Evolva 123 má z bezpečnosti 3, takže stejné jako u té First class, ta má také 3, takže ohledně bezpečnosti jsou na tom stejně, ale budete mít novou sedačku
Chtěla bych se zeptat, jestli se potah KIM hodí i pro kluka na Kidfix. A jestli v reálu vypadá hezky ta napodobenina kůže
Bohužel jsem na ní nikde nenatrafila a bojím se objednat naslepo… Nemáte jí někdo?
@karkulka jo vypadá dobře a může být i pro kluka, ta imitace koženky je pouze po stranách, kde je styk s boky auta nebo botama,
Tedy Steeve, tak jsem u vás na stránkách zkoukla nové potahy na Römer 2013 a dost katastrofa! Už tam není ani ten Felix! Nevíte už náhodou, který potah bude podobně příjemný? A také docela koukám, jak vyskočila cena ![]()
Edit: zkoukla jsem potahy na německých stránkách a barvy jsou takové zářivější, myslíte, že ta Cactus Green bude fajn?
@DMartina potahy jsou všechny v kol.2013 nové, Felix už nebude, ale ošahané je zatím nemám.
Ceny jsou stejné jako letos, tedy ty doporučené a ty jsou nyní nasazeny na novou kolekci, ale jakmile dostaneme smlouvy na nákup, tak určitě půjdou dolů, vždyť u současné kol. 2012 se prodává také levněji než jsou doporučné ceny, záleží kolik nám dají provize a o kolik budeme moci jít dolů
Steeve a ostatní, potřebovala bych poradit. Musíme už vzít větší sedačku pro malého. Mám vybranou King plus. Nejvíc se mi líbí potah Greta. Líbí se mi, že nemá tmavý podhlavník a i celková barevnost. Moje myšlenka je taková, že do něj nebude tolik prát slunce přes okénko a nebude se malému tolik potit hlava jako s černým - má kmamarádka kolekci 2011. Na jiné diskusi tady jsem četla, že jsou podhavníčky bavlněné, tak se mohou dělat fleky od potu, na což by byl zas asi lepší ten tmavý. Jezdíme málo a cesty do dvou hodin. Letní patah bych pořizovat nechtěla. Malému v autě jídlo zatím nedávám a čokoládové sušenky už vůbec ne. Tak mi jde hlavně o podhlavníček a aby potah nebyl vysloveně hodně umělý. Jakou s tím máte zkušenost? Díky! Bohužel nemám možnost přímo osahat.
@C.H. Greta sice má světlý podhlavník, ale ten potah tedy mě moc nezaujal, já bych si ho nevybral, není mi příjemný, všechny ty podhlavníky v kol. 2012 byly bavlněné a většina z nich je tmavých, takže sice jsou tmavé, ale bavlněné, tak dobře sají, to co měla kamarádka 2011, tam byly podhlavníky umělé,
a nebo zkuste kouknout na novou kolekci 2013, tam už nejsou všechny černé, ale většinou do barvy sedačky:http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@steeve, je Greta hodně umělá? Mohu se tedy zeptat, které z potahů 2012 jsou Vám příjemné? Z kolekce 2013 bych si také vybrala, ale potřeba sedačky je již akutní nová kolekce je samozřejmě dražší. Díky.
My máme gretu na römer duo plus a jinou bych nebrala, pro nás byla nejlepší a zblbla jsem na ní další 3 lidi, chce to prostě okouknout a zkusit, každému sedí něco jiného
@C.H. píše:
@steeve, je Greta hodně umělá? Mohu se tedy zeptat, které z potahů 2012 jsou Vám příjemné? Z kolekce 2013 bych si také vybrala, ale potřeba sedačky je již akutní nová kolekce je samozřejmě dražší. Díky.
My máme - jak jsem tu psala v předchozích příspěvcích - z kolekce 2008 takový červený potah, který je stejný jako 2012 Felix. Linda se nám v něm nepotí, je příjemný, i když má vnitřek černý. Felix je trochu jiný, ale ta struktura látky je stejná. Já bych ho brala hned, jen kdyby nebyl tak nebarevný
teď čekám, jak popíše Steve nové potahy a když budou nepříjemné, půjdem holt do Felixe.
Mě se z těch nových líbí zebra, tak asi vezmem tu. Jinak z 2012 se mi líbila KIM.
Ošklivej protože tmavej
na údržbu asi fajn, resp. špinavý bude tak jako žlutý, jen to na něm není vidět, otázka je, co je lepší
Ale kvůli tomu materiálu bych ji brala hned.
Listopad je úplně optimální doba. Původně jsem myslela, že bychom sedačku pořizovali až v prosinci, teď mi dítě nějak vzrůstově poskočilo, ale do listopadu zas tak nepovyskočí, aby mu byla ta stávající špatně. Díky!