Potahy Römer

Napsat příspěvek
Velikost písma:
295
9.11.12 12:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.11.12 12:53
@Pé píše:
@vejukahttp://www.adac.de/…default.aspx?…

No na obrázku je sice zrovna autosedačka s potahem Lisa, ale já si myslím, že se nejedná o závadu na potahu, ale něco přímo na autosedačce - bohužel v němčině nejsem zas tak zdatná, tak nevím. Čekám na vyjádření steeva. Určitě nám to vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
9.11.12 12:58

@vejuka
Já doufám že ne… Ale tenhle test proběhl i v českém DTestu. U škodlivosti se zaměřují především na potah - ten přijde do styku s dětskou kůží. Jak to bylo přesně ale nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.11.12 12:59
@Pé píše:
@vejuka
Já doufám že ne… Ale tenhle test proběhl i v českém DTestu. U škodlivosti se zaměřují především na potah - ten přijde do styku s dětskou kůží. Jak to bylo přesně ale nevím…

tak jsem si to přeložila a stejně tomu nerozumím - mírně (trochu) zvýšené znečištění???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.12 13:16

@Ivaninka složení potahů v řadě trendline je stejné u kol. 2012 i 2013 tedy 100% PES
@Pé žádný problémy s nežádoucími látkami Römer neměl, přečtěte si pořádně testy:http://www.dtest.cz/…trifix/17083?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
9.11.12 13:19

@steeve Vy ale tam uvádíte test adac 2008 a 2009… Toto byl test 2012. Podívejte se na odkaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.12 13:21

Problémy s potahem měly loni např. Maxi.cosi: http://www.adac.de/…/detail.aspx?… a tam kvůli tomu v testu dostali nedostatečnou, a stejně se sedačka dál prodávala, protože evropské normy pro prodej stejně nepřekročila, v těch testech jsou všechny paramtery nastaveny hodně vysoko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.12 13:22

@Pé ten odkaz je přímo na Trifix, a ten byl testován v roce 2012: zde D-Test : http://www.dtest.cz/…trifix/17083?…
a zde ADAC:http://www.adac.de/…/detail.aspx?… a vidíte že prošel v pořádku, má hodnocení dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
9.11.12 13:37

Ano, ale sám vidíte že u škodlivin má 54%. Samozřejmě, normy splňuje (já ani nenapsala že nevyhovuje), ač jsou přísné, ale za něco těch 54% určitě bylo že? Nebo to střelili jen tak od oka? Škoda že nenapsali za co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.12 13:48

@Pé ano, má 53%, ale pořád v rozmezí 40-59% je to střed, takže známka uspokojivá, kterou má většina sedaček, i kdyby dostala 0% a známku nedostatečně jako se to stalo u Maxi-cosi loni, tak stále to nepřekračuje limity pro styk s dětskou pokožkou
vzhledem k tomu, že většina výrobců nyní dělá potahy z umělých vláken, které jsou chemicky vyráběny, aby co nejdéle vydržely, tak se v nich různé ftaláty a pod látky objevují, a snad ještě horší je to, že z hediska bezpečnosti musí být všechny materiály na sedačce s nehořlavou( nebo pomalu hořící) úpravou- proto, aby splnili normu pro případ havárie, a tyto protihořlavé úpravy jsou právě původcem škodlivých látek, takže se s nějakými škodlivými látkami setkámi u každého výrobku- bohužel, daň za bezpečnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
9.11.12 14:02

@steeve Děkuji vám za erudovaný výklad, vážně. Máte zřejmě pravdu, přesto, když vybírám autosedačku pro mé dítě, rozhodně mě tato skutečnost zajímá, protože hodnocení ++ je pořád o mnoho lepší než jen střed… A je smutné že Römer, který patří k nejdražším a nejlepším autosedačkám nemá jen ty ++. Jinak nic proti zn. Römer, máme od něj všechny kategorie autosedaček a jsme spokojeni.
Zdravím vás a už nebudu dále opruzovat se škodlivinami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.11.12 14:11

@Pé ještě trochu doplním, Römer patří z hlediska bezpečnosti k těm nejlepším, a to je ve výsledkách testů zřejmé, není jiná značka, která by měla 3 sedačky s 5ti * a ostatní sedačky se 4* v bezpečnosti, a přitom Römer nepatří k nejdražším, je drahý, ale ne nejdražší, jsou na trhu daleko dražší značky, jako Maxi-cosi, Besafe, Bebeconfort,,, mají také dobré sedačky, ale ne tak dobré jako Römer
a jak píšu výše, ono je to problém, když z hlediska bezpečnosti uděláte maximum, třeba kvůli nehořlavému materiálu, a pak se to odrazí v tom, že se někde vyskytne pár mg ftalátů. Moje děti také jezdí v Römerech, protože jim věřím, z hlediska bezpečnosti, a jestli mají někde pár mg ftalátů mě až tak netrápí, pokud je to stále v normě.
Ostatně, měřit všude škodlivé látky je nyní takový trend a přitom je máme všude kolem sebe, a v horší podobě, než je potah na sedačce, vemte si kolik škodlivých látek je v obyčejné PET lahvi- ta je plná ftalátů a všichni z ní pijeme vodu, vkládáme přímo do úst a kupujeme v nich i kojenecké vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5608
12.11.12 13:50

Steeve-budu teď kupovat sedačku Romer Safefix Plus. z kolekce 2012 jsme chtěli Kim, ale teď už jsou skoro všude 2013 a tam mě zaujala Chlili Pepper. Je těmi potahy nějaký rozdíl nebo který je lepší ať už v udržbe, nebo pocení dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.11.12 14:04

@Luciana 87 kol. 2012 je už skoro všude vyprodaná, a máme skladem komplet 2013, která je za skoro stejné peníze, takže už nemá smysl kupovat starou 2012
ta Chili je materiálem skoro stejná jako byl Kim, akorát Kim měl okolo sedačky ten pruh z napodobeniny koženky, u Chili je to látka, i když silnější než zbytek sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5608
12.11.12 14:12

Děkuji moc za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie