Potíže s kojením, jak tomu mám pomoct?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
11.6.18 11:51

@kamilka33 já taky teda musím kojit z obou prsou. Ze začátku každý prso 20 minut, dohromady 40 minut na kojení, pak si ubral na 15+15 a teď pije 5+5 cca od půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.6.18 11:55

Častěji přikládat. UM dej, aby bylo miminko spokojené, napapané, jak to cítíš ty. Důležité je zdraví a láska se nepočítá množstvím nakojeného mlíka. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.6.18 12:50

Nechapu jak ho muzes nechat s klidnym svedomim hladovet a nechat ubyvat na vaze. Ale co je na dokrmu tak spatnyho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
11.6.18 12:51
@IvePr píše:
Nechapu jak ho muzes nechat s klidnym svedomim hladovet a nechat ubyvat na vaze. Ale co je na dokrmu tak spatnyho?

Dneska je proste kojeni IN :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
11.6.18 14:32

@kamilka33 Kolik váží? My taky odcházely s dokrmem, postupně jsme to stáhly na 1-2 flašky denně. Postupně jsme odbouraly kloboučky a vážení (asi tak v jednom měsíci). Jak dcera sílila, tak se to zlepšovalo. A obrovská úleva byla přestat dokrmovat po kojení. Prostě jedno nebo druhý. Vykašlat se na to byl jeden ze zásadních bodů. Jednak jim to nedělá zmatek v žaludku, druhak to byl neskutečnej opruz. A tyhle funkční rady (u nás) jsem si odnesla z porodnice:

• dítě musí být motivované, aby sálo, pokud je dlouho kojené, pak dokrmované, nestačí dostat hlad (to neznamená ho týrat hlady:))
  • pokud odsávat, tak ihned po kojení, nevysát mu to

Jsem teď za tu kombinaci ráda, už to není všechny nevýhody kojení a UM, ale výhody obojího :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.6.18 15:34
@kamilka33 píše:
@Hadrnozka dekuju, taky zapisuju vse, kolik vysaje z ktereho prsa avazim pred apo jidle atd. jen v noci ne. zda se mi ze saje pekne, pres kloboucek teda. ale kdyz ho prevazim, tak zjistim ze vysal jen malo.

Já teda nekojila, ale mám kamarádku laktační poradkyni a ta mi právě říkala, že první co poradí je zahodit kloboučky a najednou to jde. Díky nim prý dítě nepředává informaci, jaké mléko potřebuje. Měla x žen, které jen po zbavení se kloboučků najednou kojily bez problému a dítě přibíralo jako blázen, do té doby to byla pomalu podvyživená nudle. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.18 15:40
@radkka píše:
Já teda nekojila, ale mám kamarádku laktační poradkyni a ta mi právě říkala, že první co poradí je zahodit kloboučky a najednou to jde. Díky nim prý dítě nepředává informaci, jaké mléko potřebuje. Měla x žen, které jen po zbavení se kloboučků najednou kojily bez problému a dítě přibíralo jako blázen, do té doby to byla pomalu podvyživená nudle. :kytka:

Tak zase neplatí univerzálně. Protože já do třech měsíců kloboučky potřebovala a syn přibíral úplně stejně hodně jako pak bez nich. A bez nich bych nekojila, prostě se neuměl chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.6.18 15:46
@Hadrnozka píše:
Tak zase neplatí univerzálně. Protože já do třech měsíců kloboučky potřebovala a syn přibíral úplně stejně hodně jako pak bez nich. A bez nich bych nekojila, prostě se neuměl chytit.

To je jen tip, nic víc, jak píšu, já zkušenost nemám. Pokud o kojení tolik stojí, asi by stálo za zkoušku. Nikde nepíšu, že je to samospásné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.18 16:01

@radkka však jo, to nebylo myšleno ve zlém :palec: kloboučky se obecně hrozně proklínají, ale někdy jsou fakt nezbytné. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.6.18 16:08
@Hadrnozka píše:
@radkka však jo, to nebylo myšleno ve zlém :palec: kloboučky se obecně hrozně proklínají, ale někdy jsou fakt nezbytné. Bohužel.

To věřím… nevím, jestli proklínají, samozřejmě mají v určitých případech své místo, o tom žádná. Když to s nimi jde, není důvod se jich zbavovat, jen právě u zakladatelky jsem si vzpomněla, jak mi ta kamarádka vyprávěla o zoufalé mamince, která kojila jak divá a dítě hublo :? ono ještě ke všemu nechtělo UM, takže to byl asi fakt boj a nakonec stačila taková prkotina. Používala je jen protože jí je hned nacpali v porodnici, sestry to chtěly mít bez práce, tak ženské, která má bradavky ok narvaly hned tohle a nazdar, jiná snaha nulová. Jak říkám, pak prý kojila bez problémů.
Mě to jen zaujalo, protože o kojení nic nevím a nikdy by mě nenapadlo, že by mohl být v kloboučku zakopaný pes :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.18 17:16

@radkka ono se říká, že prý přes kloboučky nejde kojit tak dlouho, protože jak bradavka nedostává informaci ze slin dítěte, tak pak laktace ustává. Já jsem se jich z toho důvodu snažila zbavit co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
11.6.18 20:18
@Hadrnozka píše:
@radkka ono se říká, že prý přes kloboučky nejde kojit tak dlouho, protože jak bradavka nedostává informaci ze slin dítěte, tak pak laktace ustává. Já jsem se jich z toho důvodu snažila zbavit co nejdříve.

To se mi nezdá, kamarádka nikdy nekojila, dítě neumělo sat, ale laktaci si bez problémů udržela diky odsavacce do roku a pul dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.6.18 21:50
@Tichopredbouri píše:
To se mi nezdá, kamarádka nikdy nekojila, dítě neumělo sat, ale laktaci si bez problémů udržela diky odsavacce do roku a pul dítěte.

To se ti zdát nemusí, tak to prostě je. Laktaci si udržet klidně může mechanicky bez kojení, ale že dítě matce nepředává informaci o tom, jaké mléko zrovna potřebuje je prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.6.18 21:50
@Tichopredbouri píše:

To se ti zdát nemusí, tak to prostě je. Laktaci si udržet klidně může mechanicky bez kojení, ale že dítě matce nepředává informaci o tom, jaké mléko zrovna potřebuje je prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.18 21:51
@Tichopredbouri píše:

Je to možné, že je to urban legend. Stejně jako, že se při kojení nemá jíst česnek, cibule nebo luštěniny (synovi ani jedno nevadí). Já jsem to četla na víc místech a zároveň mi to říkala laktační poradkyně, tak jsem měla strach a dělala jsem vše pro to, abych je odstranila. Plus mě taky štvalo to věčné sterilování kloboučků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová