Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky ráda bych se informovala u Vás zkušenějších. Z důvodu ZÁVAŽNYCH genetických vad musím na potrat. Jaký je prosím průběh, je to bolestivé? Omlouvám se, ale rada bych se zeptala kdo z tím má zkušenosti. Moc Vám děkuji ![]()
@ka2ka píše:
https://www.emimino.cz/…2-tt-286440/
Asi dvojčetné těhu ![]()
@ka2ka píše:
https://www.emimino.cz/…2-tt-286440/
Neee holky, omlouvám se jedna se o mou kamarádku.
tak jsem ji chtěla podat nějaké bližší informace. Tak to je. ![]()
Přijdeš na lačno, půjdeš pod plnou narkózu, roztáhnou čípek, vysají plod, vyčistí kyretou, probudí tě.
Dělá se to ambulantně. Po celý den zákaz řízení atp.
Jestli to bolí nevím ale pochybuji, nikdy sem neslyšela, že by si pacientka stěžovala. Komplikace samozřejmě nastat můžou.
@maxadel Ve třináctém týdnu snad už ne? Myslela jsem, že je to normální porod.
@maxadel píše:
Přijdeš na lačno, půjdeš pod plnou narkózu, roztáhnou čípek, vysají plod, vyčistí kyretou, probudí tě.Děkuji Ti moc, ale toto je standardní kyretaz. I v takto pokročilém týdnu? Nevyvolavaji porod? Moc děkuji.
Dělá se to ambulantně. Po celý den zákaz řízení atp.
Jestli to bolí nevím ale pochybuji, nikdy sem neslyšela, že by si pacientka stěžovala. Komplikace samozřejmě nastat můžou.
@AliTad píše:
@maxadel Ve třináctém týdnu snad už ne? Myslela jsem, že je to normální porod.
No právě, jedna se o už vyvolávány porod.
Já byla 12+4 a byla jsem 3 dny v nemocnici. Právě proto, že už je to větší. Večer dají tyčinky na roztažení čípku, od půl noci lačná. Další den na sál a pak jen sledovali krvácení a třetí den domů. Dostala jsem infuzi antibiotik před výkonem, nějaké injekce na ředění krve a po výkonu infuzi na zavodnění, kvůli ztrátě krve. Trochu víc jsem tekla.Nic mně pak nebolelo.
@AliTad ja byla na preruseni kvuli vvv v 15+2tt, porod mi nevyvolavali. Ale je to 16let zpet, nevim jak dnes
O porodu se hovoří od 24. týdne, pokud mě paměť neklame
Do té doby se jedná o potrat… nebo ne? 12+3 je to pořád první trimestr, rodit nebudeš - půjdeš pod narkózu, vyčistí tě a bude to. Držím palce pro rychlou rekonvalescenci, zvláště tu psychickou ![]()
Ja pred rokem a pul ve 13tt take vvv, kolem treti odpo na sal a o pul 8 domu
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.