Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Micaella22 píše:
Kdyz to reknu blbe, nejhorsi treba bude prezit ted ty 3 roky. Nejstarsi uz bude +- v 18 z baraku venku, treba na intru a litat po brigadach nebo uz bude bydlet na pul u kluka. Vam se uvolni misto a budete tam 4. V te dobe ty uz v praci, deti skolka/skola, takze si misto 2kk budete moci dovolit vetsi byt. To by byla asi vyresena ta financni stranka. Jde o to, co na to rika chlap. Pochopila bych, kdyby se uz nechtel nekde drit do umoru a take si s tebou uzit a konecne nekam treba vyrazit. Uzit si poradne deti. Jinak co se tyce porodu a vse kolem, resila bych s doktorem, pak se podle toho vyresila.
3 roky? A starsi bude z baraku?
je ji 6 let. Jako kam pujde? ![]()
No situace do 2+kk treti dite, zdravotni komplikace… at se rozhodnes jakkoli, tak si to nikdy nevycitej. Mela jsem v druhem tehotenstvi komplikace, i v prvnim, kdy mi mala malem umrela, do dalsiho bych nesla, prave kvuli zdravi. Predstava tu deti nechat. Urcite bych promluvila s lekarem, podle toho bych se rozhodovala.
@Micaella22 nejstarší dceři je teprve 5 let, bude ji šest. Manžel je fajn táta, ale nikdy neříká, co se mu honí hlavou. Nechává to na mě s tím, že řekl, že bude chodit klidně i na brigády
@srpen89 to je dobře, že to dopadlo na jedničku. Díky za odezvu
@Anonymní píše:
Tak ja prvni dite pocato prirozene hned prvni mesic snazeni. Kdyz sme chteli druhe,nasledovalo mimodelozni a po nem se mi diky srustum prirozene otehotnet nepodarilo.nasledoval kolotoc ivf anakonec z nej mam druhe dite.pry sem diky srustum neplodna.ted je mladsimu 6 let, me 40 a hadej co. Sem tehotna prirozene z jedineho sexu v mesici. Je to sok,ale urcite bych se detatka nevzdala.musi to byt fakt bojovnikjsem v 11tt tak snad to dobre dopadne.
Hodně štěstí
@araw díky. Mluvím s lékaři, několika. Jenže nikdo ti neřekne verdikt. Ten říká to a druhý ono.
@Térouš tobe taky hodne stesti,at se rozhodnes jakkoli. Jeste dodam,ze vsechny deti mam rozene cisarem,takze me v červnu ceka treti.trochu strach tam je,ale jizva je dle dr v poradku.
@Anonymní píše:
Tak ja prvni dite pocato prirozene hned prvni mesic snazeni. Kdyz sme chteli druhe,nasledovalo mimodelozni a po nem se mi diky srustum prirozene otehotnet nepodarilo.nasledoval kolotoc ivf anakonec z nej mam druhe dite.pry sem diky srustum neplodna.ted je mladsimu 6 let, me 40 a hadej co. Sem tehotna prirozene z jedineho sexu v mesici. Je to sok,ale urcite bych se detatka nevzdala.musi to byt fakt bojovnikjsem v 11tt tak snad to dobre dopadne.
Pardon za plevelení. Jsem v malinko podobné situaci, jen ne tak daleko. První dítě se zadařilo hned, po císaři srůsty, a o druhé se snažíme tři čtvrtě roku a zatím nic. Dají se nějak řešit ty srůsty? Nenabízeli ti nějakou laparo operaci těch srůstů a přeci jen to zkoušet přirozeně? (Ještě jsem nic nezjišťovala, čekám na další preventivku).
Jinak k zakl. určitě si dítě nechat. Já mám v plánu právě tři děti a nedaří se mi ani druhé, čas pomalu taky letí (33 let). Nejhorší to bude asi na začátku, než si to sedne a děti malinko povyrostou, ale jistě to zvládnete. Však bys na to potom myslela, že tu teď mohlo být tvé další dítě, ale rozhodlo se jinak. Mrzelo by tě to, podle mě.
@Anonymní píše:
Pardon za plevelení. Jsem v malinko podobné situaci, jen ne tak daleko. První dítě se zadařilo hned, po císaři srůsty, a o druhé se snažíme tři čtvrtě roku a zatím nic. Dají se nějak řešit ty srůsty? Nenabízeli ti nějakou laparo operaci těch srůstů a přeci jen to zkoušet přirozeně? (Ještě jsem nic nezjišťovala, čekám na další preventivku).Jinak k zakl. určitě si dítě nechat. Já mám v plánu právě tři děti a nedaří se mi ani druhé, čas pomalu taky letí (33 let). Nejhorší to bude asi na začátku, než si to sedne a děti malinko povyrostou, ale jistě to zvládnete. Však bys na to potom myslela, že tu teď mohlo být tvé další dítě, ale rozhodlo se jinak. Mrzelo by tě to, podle mě.
Delali mi jen profouknuti vejcovodu(toho co mi zbyl po mimoděložnim). Byla moznost laparoskopicke operace na rozruseni srustu,ale pry se pak delaji znovu a vic.proste kazdy zasah do dutiny brisni k tem srustum vede.tak sem to nepodstoupila.
No…já mám za sebou „jen“ da potraty během prvního trimestru. A i tak mám názor, že prostě pokud to mimčo ke mě přijde, tak ho musím mít. Neumím si ani představit (a ani si nechci představovat), jak vám muselo být, když vám miminko umřelo. Cítíte to očividně tak, že si máte mimčo nechat, tak jednejte podle sebe. K tématu třetí sekce - já mám taky tři sekce - jednu v roce 2015, druhou v roce 2016, třetí v roce 2018. žádné komplikace, vše naprosto ok. První dvě děti mám od sebe 16 měsíců a věřte, že je zvládnutelné poměrně v klidu. Držím moc palce ![]()
@Anonymní píše:
@Térouš tobe taky hodne stesti,at se rozhodnes jakkoli. Jeste dodam,ze vsechny deti mam rozene cisarem,takze me v červnu ceka treti.trochu strach tam je,ale jizva je dle dr v poradku.
jsem moc ráda, že si napsala a děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Pardon za plevelení. Jsem v malinko podobné situaci, jen ne tak daleko. První dítě se zadařilo hned, po císaři srůsty, a o druhé se snažíme tři čtvrtě roku a zatím nic. Dají se nějak řešit ty srůsty? Nenabízeli ti nějakou laparo operaci těch srůstů a přeci jen to zkoušet přirozeně? (Ještě jsem nic nezjišťovala, čekám na další preventivku).Jinak k zakl. určitě si dítě nechat. Já mám v plánu právě tři děti a nedaří se mi ani druhé, čas pomalu taky letí (33 let). Nejhorší to bude asi na začátku, než si to sedne a děti malinko povyrostou, ale jistě to zvládnete. Však bys na to potom myslela, že tu teď mohlo být tvé další dítě, ale rozhodlo se jinak. Mrzelo by tě to, podle mě.
mě by laparo srůstů nepomohlo. měla jsem diagnostikovanou neplodnost zhlediska anovulačních cyklů a neprůchodných vejcovodů. jinak ty srůsty se zase mohou znovu utvořit, ale pomoci to k miminku určitě může