Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky děkuji všem za podporu a chci vám říct, že jsem nenavštívila psychologa, ale jednu slečnu co se věnuje jak to nazvala vyklepávání a její maminka vykládá karty tak mi obě moc pomohli, ikdyž si samozřejmě občas pobrečím, ale aspoň se už v noci vyspím do ted to nějak moc nešlo. Podle slov obou by se nám to ted mohlo podařit i samo a měl by to být kluk tak snad se za pár měsíců dočkáme a jsem strašně zvědavá jestli se jim to opět vyplní, protože holčičku mi říkala paní už před rokem a půl a tu jsem vlastně i porodila a do roka po holčičce by měl přijít chlapeček tak budu ted zvědavá jak nejvíc to půjde.
@nurse.007
dobre, ze je trosku lip ![]()
na kartarky taky trosku verim -neverim
tak napul-ale zvedava jsem to zas jo…taky o tom uvazuji ![]()
hlavne si jeste poradne odpocin v 6nedeli a pak te zas budou drzet nad vodou myslenky na dalsi miminko… ![]()
Já to mám taky s těma kartářkama tak napůl s důvěrou
, ale věřím na osud, co se má stát se stane. Třeba to, když jsme koupili náš nový byt před cca rokem, tak první noc se mi zdálo, že se mi narodila holčička - měla úplně černý, tak 7cm dlouhý vlásky jako číro, stejný jak manžel
a co se zdá první noc v novém bytě se přeci splní, ne…
Byla jsem těhotná se Zábojíčkem a jak to dopadlo ![]()
takže ještě těhotná nejsem, ale už teď tipuju, že to bude holka, teda pokud bude nějaké mimi..
Tevi-
mimi bude-co by ne
…jen to jeste chvilku potrva…
ja uz bych se sla snazit hnedka kdyby mi nakej doktor rek, ze je to ok…jenze to oni nerekli ![]()
tak cekam a cekam…snad to rychle utece
Taky tak kartarkam verim-neverim.. myslim ze kdyz cloveku reknou neco pozitivniho, clovek se tolik neboji ze to nevyjde a jde si za tim
verim na osud a neco nadprirozenyho co nechapeme a nedokazem vysvetlit urcite je. babicka obcas caruje s kyvadylkem a me trefila holcicku..
Ahoj,
tak jsem bohužel i já potratila v 18tt (minulý týden). Jako kdyby se zastavil čas. Od té doby nemám vůbec do ničeho chut. nejraději bych si nějak zalezla a už nevylezla. Strašně tě bolí a já neustále přemýšlím, čím jsem to mohla zavinit. Co jsem udělala špatně. Proč zrovna my.. Abych vůbec otěhotnila musela jsem podstoupit 2× IVF
.
Jdou mi furt slzy do očí. Manžel mne utišuje, že jsme to nemohli ovlivnit i to říkala doktorka, ale stejně mi to nedá…
Nevím jak dál…
@manka30
je mo to lito ![]()
nemohla jsi to ovlivnit ![]()
ja uz 2× prisla o mimi…
jednou ve 24tt a ted v cervnu znova ve 20tt
-je to nanic…
jedine co pomuze je cas-zni to trapne, ale musis ted proste nejak vydrzet, ikdyz se zda, ze nic nema smysl ![]()
a co byla pricina? proc jsi potratila?
@Papia dle Dr. se jednalo o infexi. Ted jsem doma na aktibiotikach, protoze mam vsechny hodnoty v krvi silene vysoko a pry mi hrozila i otrava celeho organismu ![]()
Hmmm-to mi rikali poprve taky, ze je to infekce, ze se to uz priste nestane a stalo se to zas, ikdyz podruhe uz jsem infekci nemela…
diky tomu ze se to stalo 2× zjistili-nebo se aspon domnivaji-ze mimi neudrzim…mam slabe hrdlo-jak jsem se zacala otevirat, tak infekce mohla dovnitr a spustila porod…je to stejne divne…
a jak ti to zacalo-odtekla ti voda? nebo jsi zacala rodit?
ja poprve zacala rodit a podruhe jsem malinko spinila, tak jsem sla na gyndu a mela uz jsem vyklenuty vak blan…
moje gyndarka rikala, ze samotna infekce porod nespusti, ze tam musi byt jeste neco…myslim, ze to tak je-protoze infekce nemuze dovnitr pokud hrdlo a cipek drzi jak ma…ale kdo vi…
![]()
@manka30
a vis o co slo- ja mela streptokoky a kvasinky…ale zabrali na to antibiotika co nasadili pri porodu-doma jsem uz zadna nebrala…
ted podruhe jsem ale brala dvole antibiotika protoze ve me nechali mimi moc dlouho mrtve a ja dpstala horecky a infekci z toho ![]()
Holku osobně tuto zkušenost nemám naštěstí
ale jen vám chci říct že vám všem strašně moc z celého srdce přeju, aby bolest rychle byla nahrazena radostí z nového těhotenství a těhotenství skončilo šťastně tak jak si zasloužíte
![]()
Papio známá má za sebou totéž co ty
opravdu se držte a posílám vám strašně moc štěstí a síly ![]()
@Papia v noci mne zacalo pobolivat bricho a trochu jsem spinila, tak jsem hned letela do nemocnice na ultrazvuk a tam mi bylo receno, ze mi odtekla plodova voda, a ze mam infexi, ktera ohrozuje moje zdravi..
Anonim ![]()
diky ![]()
@manka30
no kdyz odtece voda, tak uz se neda zkouset porod zastavit ![]()
me to zacalo(poprve) tema bolestma, kontrakcema a pak taky krvavy hlen-asi ta hlenova zatka…plodova voda mi praskla az kdyz jsem uz rodila na sale jak jsem tlacila…
tim, ze odtekla plodovka, tak do vnitr mohla infekce…ale proc ti odtekla plodovka?
…to muselo mit taky nejakou pricinu…
promin, ze do toho tak stouram-ja proste zkousim zjistit co a proc a tak…protoze pokud cipek dobre drzi, tak proste ta nfekce dovnitr nemuze…
prijde mi, ze je vlastne pricina v tom slabem cipku…ze mimi neunese, zacna se otvirat a pak uz je to spatne…
zkus se na to zeptat pri nejake kontrole ![]()
jsem ted chytra jak radio-promin…jen ten slabej cipek nejde zjistit jinak nez tim, ze clovek prijde o mimi-je velka nahoda, ze se to jeho otevirani stihne zastavit…
a na to je pak dobra ta cerklaz a lezeni cele tehu-to budu mit priste ja-aspon doufam ![]()
@Papia já jsem za každou radu ráda, ale je zajímavé, že v pondělí jsem byla na kontrole a vše bylo v naprostém pořádku a ve středu ráno byl konec ![]()
Je jasné, že když už jsi to dvakrát zažila, tak máš více zkušeností..
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
My meli u prvniho pracovni jmeno Kleofáš
a pak z toho byla nakonec Viktorie a u druheho bylo ptacovní jmeno Nataša 

papa