Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky..Na toto smutné téma mě odkázala uživatelka tevevka a já ji za to moc děkuju. Díky této i jiným pdoobným diskuzím vím že v tom nejsem sama a že si to prožilo mnoho žen..SEm měsíc po UPT v 16tt-anhydramnion-neboli bez plodové vody..Teď už si říkám že sem ráda že se to enstalo o měsíc o dva déle, protože si ani vesnu neumim představit o kolik víc by to bolelo..Pokud o mě chcete vědět víc tak mi dneska vyšel deníček, kde sem mohla aspoň trochu pročistit myšlenky. Zatim bohužel nevíme proč, ale až přijde histologie, ráda bych se o to s vámi podělila a probrala..Moc děkuju
Vítaj ![]()
neboj, co se týče toho zákroku, tak věřím, že doktoři vědí co dělají, když tě uspali a jak říkají vždycky sestřičky v nemocnici aby povzbudili - jste mladá ještě budete mít školku dětí, věř tomu, bude to ok, mně můžeš věřit, cítím se líp - sice už je to půl roku, ale zase mně je 32, takže o to je to horší, protože děti ještě nemám
Já se hlavně bojím toho zhoršení děložního čípku..už teď nevypadá nejlíp, cytologie taky nedopadla nejlíp, tak sem chtěla mimi co nejdřiv, protože po dětech moc toužim a nevim co bych dělala kdyby mi řekli že děti nebudu moct mít.. ![]()
Ahojky, dnes jdu na gyndu a mám hrůzu co mi řekne doktorka ohledně toho čipku, snažím se ležet, ale pokaždé to nejde ![]()
Gabi -drzim moc palce ![]()
@barca0140
hlavne aby na neco prisli a priste uz se to nestalo…
ja uz to mam za sebou 2×
a navic je mi uz 36-coz je taky nic moc…
tak uvidime -snad to priste vyjde…
pokud je spatny cipek, tak ti mozna doporuci doktor priste cerklaz-ja ji mit budu-zasiji mi cipek a budu jen lezet-ale k vuli mimi cokoli ![]()
drz se-kdyby neco tak pis-pomaha to ![]()
Holky potřebuju poradit…nevim jestli je to možné..i když možné je asi vše..Žádné příznaky sice nemám, ale psala sem že mám zvláštní pocit jako bych byla těhotná, nějaké tušení i když je to vyloučené..Dost mě píchají vaječniky, ale jinak než před ms..Podle grafu vše vypadalo na anovulační cyklus, i dr. mě řikal že většinou bývá ovu až cyklus po první ms od revize..Ale 7.srpna nám selhala s partnerem ochrana, ale já v domnění že je to anovulační cyklus neměla nijak zvlášť obavy že něco proběhlo. A dneska mi zpětně podle teplot v grafu vylezla ovulka 8.srpna..nevim co si myslet, mám strašný strach
Čípek zdaleka nemám už tak pevný a uzavřený jako před revizí..Je sice poznat pdole pohmatu kdy je otevřený a kdy zavřený, ale i když je uzavřený, což je teď je poznat že není napevno..moc vám děuju…
@barca0140
no mozne je vse…
ale ja se citim tehotne a i ruzne bolesti v podbrisku jsem mela a to tehu rozhodne nejsem-zatim tedy vse hlidame…dokonce jsem jela i s bolestmi na gyndu a doktor zjistil ze to byla ovulace-a to bylo 4tydny po zakroku…ja zadny anovulacni cyklus nemela…tak proste musis pockat-ale ona i ta psychika dokaze cloveka zblbnout…takze tezko radit…
![]()
Tak jsem ráda na gyndě vše dobré, tet aby vyšel screnink dobře a budu štastná
Vim že psychika je mocná, ale na těhu takhle brzo po zákroku sem ani nepomýšlela. Asi týden zpět sem zkoušela těhu test, kvuli zbytkovemu hcg a byl negativni, takze sem na vlastni oči viděla že náš malej už tam opravdu není. V den poklesu sem měla příznaky ovulky. zapsala sem si je, ale nějak sem to neprožívala, protože sem žila v domnění že cyklus je anovulačni, takze být těhu je kravina..POpichování vaječníků sem přisuzovala přicházející ms, která měla dorazit 10.srpna, ale pořád čekam..Určitě bych radši kdybych těhu nebyla..ne že bych nebyla šťastná, ale radši si ty 3 měsíce opravdu počkám než mít stres..
Gabi-
tak to je moc dobre ze je to ok-a meri ti ten cipek? nekde jsem cetla, ze je na to i primo vysetreni…jen uz nevim jak se to jmenovalo ![]()
kdy jdes na dalsi KO? ![]()
@barca0140
hlavne bych pockala na vysledky-musi se zjistit proc jsi nemela tu plodovou vodu…dokud bych nevedela, ze to umeji nejak vyresit, tak bych radeji nezkousela otehotnet…
ja baz. teplotu nemerim-prijde mi to strasne stresujici…proste to pak budeme zkouset a kdy to vyjde se uvidi…na ostro ted nesexujeme-to mi podle vypoctu prijde hrozny risk, zvlkast kdyz je ted telo rozhozene po tehotenstvi
Na výsledky jsme počkat chtěli, dokonce nam dr. doporučil i genetiku, takže sem počítala s tim že bude 3-4 měsíce po revizi klid a tak říjen-listopad se začneme snažit. Měřim bazálku spíš proto že mi to přišlo zajímavé a chtěla sem se o svém těle dozvědět více, než že by to bylo vyloženě kvuli načasování ovulky k otěhotnění..Od revize se chráníme a používáme ochranu..stalo se mi to úplně prvně že se takhle protrhla..Jinak si dáváme dost velký pozor, prootže jak sem říkala, měla bych opravdu strach spadnout do toho takhle rychle..
@barca0140
tak to jo…no jen jestli nebylo lepsi skaknout na gyndu-kdyz se protrhl, aby pojistili, ze tehu nebudes…ale na to uz je pozde-to se musi nejak hnedka…
ja jsem i premyslela o mereni baz. teploty, ale jsem na to lenoch-zmerila jsem si ji jednou a pak se na to vyprdla-mela bych akorat nervy ![]()
na genetiku bych skocila byt vami urcite-nikdy nevis kde neco objevej-lepsi vedet cim to je, nez aby na nic neprisli-to by byly zas strasne nervy-i tak priste budou ![]()
Ahoj holky, tak se přidávám…bohužel..u nás byl konec krásného těšení a těhulení ve 22+3 před 13 dny…v diagnóze bylo „infekce plodových blan a vaků“…nebylo mi nic..jen teď zpětně - měla jsem 2 x za těhu horečku nad 38°C, jednou v 15. a pak asi ve 20. tt, takže už se asi něco dělo dřív, jenom to nikdo nepoznal…kontrola ve 20. tt. byla se závěrem vše OK, čekáte zdravou holčičku. Doma už jednoho (zítra tříletého) klučíka mám (nar. na 36. tt po úniku plodové vody), tak mě to drží na nohou, ale není to jednoduchý…v pondělí jsem dobrala ATB a stejně mám pořád zvýšené teploty…manžel to chudák taky nese blbě, už je to 13 dní a už si připadám, že všechny jenom obtěžuju…navíc všechny kamarádky těhotný…víc už se to pos*at nemohlo…loni jsem měla zamlklé těhu v 10. tt…no a celkem mám za sebou 3 revize…parádní pronózy…
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj manka30,
nic si z toho nedělej, to bude zase dobrý. Taky mi, řekli, že se to občas stává - potrat v 19tt z důvodu infekce, taky jsem byla na kontrole a taky bylo všechno v pořádku a pak bum. Jediné co mě utěšuje, že příště budu pod ATB od začátku. Držte se ženy